Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla Lanie Kerriganová malá, děti se jí posmívaly, a nejen kvůli brýlím. Rozhodla se, že všem ukáže, a vyrostla v atraktivní a ambiciózní reportérku ranního vysílání televize v Seattlu. Má luxusní byt, přítele – baseballovou hvězdu Cala Coopera, udržuje si postavu zdravou stravou, kondici pravidelnými návštěvami fitcentra a je na nejlepší cestě stát se novou televizní hvězdou. Je tak pohlcena svou kariérou, že si neuvědomuje, že ztrácí své nejbližší. I přízeň těch, kteří ji obklopují, například kameramana Petea, jenž je jejím pravým opakem. Nezáleží mu na kariéře, vzdal se práce v New Yorku a přestěhoval se do Seattlu, jen aby byl blízko synovi a bývalé ženě. Kdysi chtěl být nejlepší, ale teď chce být především dobrým otcem. Dokonalý život Lanie Kerriganové se rázem zhroutí, když se vydá natočit reportáž o bezdomovci Jackovi, který prý dokáže předpovídat výsledky fotbalových zápasů. Ten ji totiž obviní, že plýtvá životem, a přitom jí z něj zbývá jen sedm dnů. Protože všechny jeho předpovědi se zatím vyplnily, šokovaná Lanie mu uvěří. Začne si užívat všeho odpíraného, zpytovat předchozí život a přemýšlet, jestli opravdu žije tak, jak si přála, nebo je to vše jen forma odplaty za příkoří v dětství. Přehodnocuje svůj žebříček hodnot a také pozná, jací jsou lidé, kteří ji obklopují. Přece jen jí však někdo podá pomocnou ruku. A je to ten, od koho by to čekala nejméně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

chrispe 

všechny recenze uživatele

I když Angelinu Jolie nijak zvlášť nemusím, tak jsem si při pohledu na ni říkala, jak je možný, že v těch děsivých blond vlasech vypadá tak křehce krásně, tak žensky. To jsem ale odbočila. Film... sakra, kolikrát jsem to už psala?... nenabízí nic nového, nic navíc. Ona je kariéristka, která si v závěru uvědomí, že láska (ať už v jakékoli podobě je důležitejší než hon za slávou), napraví všechny možné vztahy co má a žije šťastně až do smrti. On je naprosto jiný než ona, něco se stane, podívá se na ni "jinýma očima" a je z toho láska jako trám, taková, že ji si pustí k tělu víc, než jakoukoli jinou. Pak se něco zvrtne, vypadá to na rozchod, ale jejda! Bla bla bla. Bohužel ani ta filmová košilka nebyla nic moc. ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Wow... celkově film docela dobrý, jenomže je tady několik banalit, které přímo bijí do očí a člověk si řekne, jak jen scénaristé tvořili scénář. Angelina Jolie jako blondýna není o nic ošklivější než jako bruneta, ale chudák... aby nastoupila do letadla a řekla, že dnes určitě nezemře, přitom se kolem proháněly hromy a blesky... No - sice v tom letadle nezemřela, ale takováto logika mě absolutně uchvacuje. Jinak docela klasická lovestory, a abych tak pravdu řekla, těchto klasik: "mám úžasného chlapa, ale ve skutečnosti miluju toho, kterého jsem dlouho nenáviděla" mám už tak trochu po krk. Jenže oceňuji alespoň ten hlavní význam. Angelina si musí během posledního týdne života rozmyslet, co je skutečně důležité. Básník tím chtěl tedy zřejmě říct, že až když se tuto věc dozvíme, přemýšlíme o tom, ale častokrát to může být pozdě. Zkrátka: Žij, jakoby tento den byl tvůj poslední... ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Masochistická hodinka aneb Čekání na Hitchcocka (jehož Chyťte zloděje! mělo začít ve 22 na ČT2). Angelina Jolie pro mě dokáže pokazit i vcelku dobré filmy jako Changeling a tady ještě hraje plastikovou sebestřednou krávu s parodickým výrazovým rejstříkem, který jí ovšem zůstane, i když se z ní má potom díky prohlédnutí stát betelná koc se srovnanó hlavó, a tím nemyslím ten naondulovaný peroxid. No prostě hrůza, kterou jsem pojala jako zkoušku, co vydržím a pobíhajíc, šomtajíc a provádějíc různé drobné užitečné domácí práce nebo něco takového (jak vtipně píše igiB ve svém výstižném komentáři) jsem předvídala a dohadovala se, jak se "hrdinka" z té smrtelné předpovědi vyvlíkne (že se vyvlíkne bylo jasné, jinak by to nebyl Hollywood v tom nejdebilnějším pojetí). Před odpadem toto dílko zachránil jen kouzelný prorok...To ten Hitchcock pak byl jiné kafe, i když mu bylo o 47 let víc - nebo žeby právě proto? ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Především už nechci vidět Angelinu v blonďaté paruce. A dále se mi vůbec nehodí do komedie. Hraje skvěle, bezpochyby, ale komedie není její parketa. Příběh docela slušný, ale nenadchnul mě. Celé mi to přišlo takové fádní. Možná nám chce Stephen říct, že bychom si měli užívat, dokud to jde, kdo ví. Za mě tak 25%. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem měl políčeno už pěkných pár let, ale pořád se před něj dostávaly filmy jiné. Ve výsledku z toho nakonec nejsem ani nijak zvlášť odvařenej, ale ani zklamanej. Ikstá variace na to, co byste udělali se svým životem, kdyby jste se dozvěděli, že vám do jeho konce zbývá pár dní. Přesto však pohodová podívaná, s fajn herci (Tony "Monk" Shalhoub rulezz) a s Angelinou v účesu alá Marilyn Monroe. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • Angelina Jolie soutěžila o Zlatou Malinu v kategorii nejhorší herečka. (Terva)
  • Filmová televizní stanice nese názem KQMO, což je odkaz na skutečnou televizní stanici KOMO TV. (Terva)
  • Ve 3. minutě zní píseň „Wonders Dub I“ od kapely Long Beach Dub All Stars. V 58. minutě hraje píseň „Ladyshave“ od Gus Gus. V čase 01:01:00 zní píseň „Jimmy Eat World“ od The Middle. V čase 01:05:00 hraje píseň „This Way“ od Jewel. V čase 01:11:00 hraje píseň „Mercy Street“ od Petera Gabriela. V poslední scéně a při závěrečných titulcích zní píseň „Learn To Fly“ od Foo Figjters. (Zix.)

Reklama

Reklama