Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla Lanie Kerriganová malá, děti se jí posmívaly, a nejen kvůli brýlím. Rozhodla se, že všem ukáže, a vyrostla v atraktivní a ambiciózní reportérku ranního vysílání televize v Seattlu. Má luxusní byt, přítele – baseballovou hvězdu Cala Coopera, udržuje si postavu zdravou stravou, kondici pravidelnými návštěvami fitcentra a je na nejlepší cestě stát se novou televizní hvězdou. Je tak pohlcena svou kariérou, že si neuvědomuje, že ztrácí své nejbližší. I přízeň těch, kteří ji obklopují, například kameramana Petea, jenž je jejím pravým opakem. Nezáleží mu na kariéře, vzdal se práce v New Yorku a přestěhoval se do Seattlu, jen aby byl blízko synovi a bývalé ženě. Kdysi chtěl být nejlepší, ale teď chce být především dobrým otcem. Dokonalý život Lanie Kerriganové se rázem zhroutí, když se vydá natočit reportáž o bezdomovci Jackovi, který prý dokáže předpovídat výsledky fotbalových zápasů. Ten ji totiž obviní, že plýtvá životem, a přitom jí z něj zbývá jen sedm dnů. Protože všechny jeho předpovědi se zatím vyplnily, šokovaná Lanie mu uvěří. Začne si užívat všeho odpíraného, zpytovat předchozí život a přemýšlet, jestli opravdu žije tak, jak si přála, nebo je to vše jen forma odplaty za příkoří v dětství. Přehodnocuje svůj žebříček hodnot a také pozná, jací jsou lidé, kteří ji obklopují. Přece jen jí však někdo podá pomocnou ruku. A je to ten, od koho by to čekala nejméně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem měl políčeno už pěkných pár let, ale pořád se před něj dostávaly filmy jiné. Ve výsledku z toho nakonec nejsem ani nijak zvlášť odvařenej, ale ani zklamanej. Ikstá variace na to, co byste udělali se svým životem, kdyby jste se dozvěděli, že vám do jeho konce zbývá pár dní. Přesto však pohodová podívaná, s fajn herci (Tony "Monk" Shalhoub rulezz) a s Angelinou v účesu alá Marilyn Monroe. ()

Mr.Dogman 

všechny recenze uživatele

Lanie je úspěšná redaktorka, která si svůj život udělala perfektním. To se má ale změnit, při natáčení jedné reportáže o bezdomovci, který předpovídá v jedné ze Seattlovských ulice počasí nebo sportovní výsledky. Ten jí totiž řekne, že do týdne zemře. Lanie je z toho psychicky na dně, ale pomůže ji její přítel, který jí naučí žít a bavit se. Komedie, na které na první pohled nejvíce vyniká blonďatá Angelina Jolie, není zas až tak úplnou komedií. Jako bys se tvůrci nemohli rozhodnout, jaký žánr skutečně točí, a proto se díváme na komedii a pak cvak a je z toho drama. A zase naopak a tak dále. I když jsou drama chvilky natočené opravdu dobře ( zásluhu má i Angelina), přeci jenom to má být hlavně komedie. Velké plus filmu ale dávám za romantickou scénu, kterou považuji za jednu z nejlepších ve filmové tvorbě. ()

Reklama

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Wow... celkově film docela dobrý, jenomže je tady několik banalit, které přímo bijí do očí a člověk si řekne, jak jen scénaristé tvořili scénář. Angelina Jolie jako blondýna není o nic ošklivější než jako bruneta, ale chudák... aby nastoupila do letadla a řekla, že dnes určitě nezemře, přitom se kolem proháněly hromy a blesky... No - sice v tom letadle nezemřela, ale takováto logika mě absolutně uchvacuje. Jinak docela klasická lovestory, a abych tak pravdu řekla, těchto klasik: "mám úžasného chlapa, ale ve skutečnosti miluju toho, kterého jsem dlouho nenáviděla" mám už tak trochu po krk. Jenže oceňuji alespoň ten hlavní význam. Angelina si musí během posledního týdne života rozmyslet, co je skutečně důležité. Básník tím chtěl tedy zřejmě říct, že až když se tuto věc dozvíme, přemýšlíme o tom, ale častokrát to může být pozdě. Zkrátka: Žij, jakoby tento den byl tvůj poslední... ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Hudbou sa to strašne snaží podobať Americkej kráse, čo je pochopiteľné. Každá dráma pojednávajúca o živote a ako by sme ho mali žiť či nežiť by chcela byť tou ďalšou Americkou krásou. Samozrejme, že to nevyšlo, tvorcovia sa skrátka po celý čas nevedeli rozhodnúť, či Angelinu nechajú sa ten posledný týždeň vyblázniť alebo či to bude skôr dramatický pohľad na akože jej posledné dni. Tak je to niečo medzi a tým pádom tento priemerný film rokmi zapadol prachom a zrejme neuspel ani v dobe svojho premietania v kinách. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jednou mě zmate upoutávka a musí to být zrovna tím špatným směrem. Naprosto sterilní, přehnaně moralizující romantická komedie. Chvililinku to i vypadá na něco slibného, ale to jsme si možná jen naivně přál. Angelina je fantastická, o tom ani sebemenší pochyby, ale moc ji nemusím, takže pro mě zbytečný film. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • Filmová televizní stanice nese názem KQMO, což je odkaz na skutečnou televizní stanici KOMO TV. (Terva)
  • Lanie Kerrigan (Angelina Jolie) má na sebe v jednej scéne tričko s logom americkej skupiny Social Distortion. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama