Reklama

Reklama

Ako vyšetríte vraždu, keď obeťou ste vy? Nadprirodzený thriller od producentov filmu Šiesty zmysel. Stredoškolák Nick mal život pred sebou, no len do okamihu, keď bol brutálne prepadnutý a jeho telo ukryté v lese v domnení, že je mŕtvy. Uviazol však na pol ceste medzi svetom živých a mŕtvych, ešte nie celkom po smrti, ale neviditeľný pre ostatných živých. Môže len sledovať pátranie svojich blízkych a zúfalo sa snaží kontaktovať ľudí na tejto strane. Netuší, že len hodiny ho delia od definitívneho odchodu na druhý svet... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Napínavý film se zajímavým námětem, kde je docela dobře zpracováno to, že osobu nikdo nevidí. Není zde nějaké nucené procházení skrz lidi, je tu zajímavý moment toho, kdy postava si myslí, že svoje okolí ovlivňuje, ale ve skutečnosti se to neděje. Škoda, že se to opakuje až moc často a postupně to ztrácí kouzlo. Goyer ale natočil příjemné středoproudý napínavý film, který si alespoň ten ždibec nad průměr v hodnocení zaslouží. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od predchádzajúcich i nasledujúcich Goyerových filmov, tento má dušu, hoci je možno najotrepanejší. Mám pokušenie hodnotiť vyššie, než by si zaslúžila mdlá réžia. Mladosť a smrť, to neprestane fascinovať a hlboko zasahovať, zrejme až dovtedy, kým sa ma prvé neprestane dotýkať a druhé bude smrteľne blízko. Z prirodzenosti, nečiernobielosti, vierohodnosti a ľudskosti postáv PREHLIADANÉHO by sa mohli učiť scenáre, ktoré dokážu totálnu plochosť a primitívnosť zakryť dvojhodinovou smršťou šokujúcich zvratov a prekvapení. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

No tak mysterióznem to zavánělo jak 14 dní starý tvarůžky, ale že by mě to nějak polechtalo bradavku, to zas ne. Taky když už hlavní záporačku hrála holka, tak to nemusela být jadna z nejhezčích koťat, ale spíš měli najít nějakou s drsným ksichtem. Ale aspoň se na ni dobře kouká, když už ten film je takovej nic moc. No a hlavně mě srala použitá hudba dobrá tak akorát pro nějaký teenagery, prostě čiročirej rádiovej shit. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Námět s velkým potenciálem, který ale tvůrci naprosto zmařili. Většinu doby se totiž neděje nic nového a snímek by mohl být klidně desetiminutový a možná by to bylo lepší. Scénář a dialogy jsou jako vystřižené z nějaké teen parodie na cosi a ve výsledku to působí nudně místy až úsměvně. Nejprve jsem chtěla dát dvě hvězdičky, ale vlastně pořádně ani nevím, za co bych je dala. Takže jedna trochu silnější hvězda za námět a mlhavý les v úvodu a na konci. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejný nápad jako je v Awake, jen je Invisible děláno spíše pro teenagery, což mi na jednu stranu vyhovuje, ale na druhou mi v tomhle filmu nesedí víc věcí. Zejména závěr je takový obyčejný, ohraný, všichni už dopředu tuší, jak to dopadne, a to nemam moc rád. Co se týče hlavních rolí, nemám s obsazením nejmenší problém, všichni to zahráli na výbornou.. Každopádně ale The Invisible za zhlédnutí stojí, pokud jste neviděli výše zmiňovaný druhý film, mrkněte nejdřív na tenhle, pak bude možná zážitek z Awake ještě lepší. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Z filmu byla vystřižena scéna, ve které Nicka (Justin Chatwin) jako ducha uvidí z okna jiný duch starce v kómatu, když se Nick potlouká kolem nemocnice. Duch starce Nickovi vysvětluje, že Nicka nikdo nemůže vidět, slyšet nebo se ho dotknout, ale může být zachráněn, pokud vyřeší záhadu obestírající jeho vlastní "smrt". (Shadowspark)
  • Upadající kariéru Davida S. Goyera neubrzdil ani temně laděný thriller, který v kinech debutoval (27. - 29. 4. 2007) jen s částkou 7,7 milionu na druhém místě žebříčku. U distributora Buena Vista neměli radost ani při výsledných tržbách a finální cifře 20,5 milionu dolarů. (imro)
  • Ve snímku The Invisible byla původně také vedlejší dějová linie s pašeráky drog, ale jejím odstraněním se mohl snížit rating, a tedy i hranice přístupnosti pro diváky. Pro samotný film údajně nebyla až tolik potřebná a díky zásahu do scénáře už děti do sedmnácti let nemuseli chodit do kina s doprovodem dospělé osoby. (imro)

Související novinky

Magneto už má režiséra... bohužel

Magneto už má režiséra... bohužel

01.05.2007

Někdy člověk kroutí hlavou, jací packalové dostávají v Hollywoodu velké příležitosti, zatímco třeba takovému Darrenu Aronofskému producenti akorát tak seškrtávají rozpočty a házejí mu pod nohy… (více)

Neviditelný Mars

Neviditelný Mars

17.01.2007

David Goyer, známý scénárista (Blade, Batman začíná), odložil pero a posadil se již potřetí do vyhřáté režisérské židle. Scénář k novému snímku The Invisible mu napsal Mick Davis (Modigliani). Film… (více)

Reklama

Reklama