Reklama

Reklama

Ako vyšetríte vraždu, keď obeťou ste vy? Nadprirodzený thriller od producentov filmu Šiesty zmysel. Stredoškolák Nick mal život pred sebou, no len do okamihu, keď bol brutálne prepadnutý a jeho telo ukryté v lese v domnení, že je mŕtvy. Uviazol však na pol ceste medzi svetom živých a mŕtvych, ešte nie celkom po smrti, ale neviditeľný pre ostatných živých. Môže len sledovať pátranie svojich blízkych a zúfalo sa snaží kontaktovať ľudí na tejto strane. Netuší, že len hodiny ho delia od definitívneho odchodu na druhý svet... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Z filmu byla vystřižena scéna, ve které Nicka (Justin Chatwin) jako ducha uvidí z okna jiný duch starce v kómatu, když se Nick potlouká kolem nemocnice. Duch starce Nickovi vysvětluje, že Nicka nikdo nemůže vidět, slyšet nebo se ho dotknout, ale může být zachráněn, pokud vyřeší záhadu obestírající jeho vlastní "smrt". (Shadowspark)
  • Natáčení probíhalo převážně v okolí Vancouveru. (Terva)
  • Režisér David S. Goyer začal svoji kariéru scénaři ke klasikám jako je Smrtihlav nebo série Blade, ale když v roce 2004 zrežíroval snímek Blade: Trinity, jeho kariéra nabrala strmý směr dolů. (imro)
  • Ve snímku The Invisible byla původně také vedlejší dějová linie s pašeráky drog, ale jejím odstraněním se mohl snížit rating, a tedy i hranice přístupnosti pro diváky. Pro samotný film údajně nebyla až tolik potřebná a díky zásahu do scénáře už děti do sedmnácti let nemuseli chodit do kina s doprovodem dospělé osoby. (imro)
  • Původní švédský snímek Den Osynlige v roce 2002 natočil Joel Bergvall se Simonem Sandquistem. Dvojice debutovala krátkým filmem Victor (1998), za který byli nominováni na Oscara. (imro)
  • The Invisible je založený na stejnojmenném švédském filmu, který byl zase inspirovaný stejnojmennou knihou Matse Wahla. Kniha i film mají švédský název Den Osynlige. (imro)
  • Upadající kariéru Davida S. Goyera neubrzdil ani temně laděný thriller, který v kinech debutoval (27. - 29. 4. 2007) jen s částkou 7,7 milionu na druhém místě žebříčku. U distributora Buena Vista neměli radost ani při výsledných tržbách a finální cifře 20,5 milionu dolarů. (imro)

Související novinky

Magneto už má režiséra... bohužel

Magneto už má režiséra... bohužel

01.05.2007

Někdy člověk kroutí hlavou, jací packalové dostávají v Hollywoodu velké příležitosti, zatímco třeba takovému Darrenu Aronofskému producenti akorát tak seškrtávají rozpočty a házejí mu pod nohy… (více)

Neviditelný Mars

Neviditelný Mars

17.01.2007

David Goyer, známý scénárista (Blade, Batman začíná), odložil pero a posadil se již potřetí do vyhřáté režisérské židle. Scénář k novému snímku The Invisible mu napsal Mick Davis (Modigliani). Film… (více)

Reklama

Reklama