Reklama

Reklama

Electroma

Trailer

Electroma od Daft Punk je výprava dvou robotů napříč bájně krásnou americkou krajinou za cílem stát se člověkem. Jejich symbolická pouť, která začíná na nekonečné jednoproudé dálnici, vede přes idylické městečko až do vyprahlé pouště, dokazuje již po několikáté vzdor Daft Punk vůči konformismu. Experimentální celovečerní film jedné z nejslavnějších elektronických kapel. Dechberoucí kamera, inovativní technika snímání a zejména urputné hledání lidskosti v dnešní společnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Vojife 

všechny recenze uživatele

Takové experimentální bezeslovné hudební sci-fi psycho art drama s prvky Bély Tarra a Lynchovité nesmyslnosti spojené s tragi-černo-komediálním nádechem, způsobující vážný problém vyjít po skončení na ulici a dívat se po lidech, udivující vyjádřením pocitů robotických tváří bez jákekoli mimiky, vhánějící divákovi do uší noisové dunění přístrojů a ohně, obrazně ukazující neschopnost autorit. Tak nějak bych to popsal. Roboti touží stát se lidmi, ale stále se jim to nedaří. Ale skutečně se jim to nepodaří? Nepřiblíží se přecijen svými činy člověku? Možná. Možná taky ne. U tohohle filmu je možný asi jakýkoli význam. Jisté ale je, že je to něco vyjímečného. ()

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý audio-vizuální počin... Po prvním zhlédnutí mi Electroma připadá nejvíce jako existencionální alegorická pouť, s cílem znovu najít lidskost a jedinečnost, která v dnešním světě, kterému vládne uniformita a jakási "robotičnost", již téměř vymizela. Ale třeba se pletu a všechno je to úplně jinak..... :) ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ono by to bylo i za 4*, ale ten konec mě zklamal, takže nakonec dám jenom silné 3*. Vůbec jsem nevěděl, že Daft Punk natočili vlastní film, tak hned jak jsem ho objevil, šel jsem si ho sehnat. A co se toho filmu týče - je to pro hodně trpělivé diváky. Celý film se tu vlastně nemluví, někdy tu je i dlouhou dobu permanentně ticho a někdy se tu jenom tři minuty jde pouští. Tohle je prostě film, který vás buď chytne nebo ne, mě teda bavil a moc jsem se u něj nenudil, navíc tu je perfektně vybraná hudba (i když tu od Daft Punk žádná není!) má to zajímavý příběh, který je vyprávěný v náznacích (nemluví se tam, jak už jsem psal) a je tu i spousta poetických záběrů. Bohužel, finále mě zklamalo a obecně druhá polovina je o něco horší než ta první, navíc je i utahaná. Silné 3*, ale tohle rozhodně není film pro každého. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Zdĺhavé podobenstvo o dvoch robotoch a ich cieľu stať sa ľuďmi. To, že sú Daft Punk silno experimentálna skupina mi bolo od začiatku jasné. No, že vytvoria takýto nezvyklý projekt by ma nenapadlo. Film určený pre trpezlivého diváka so zopár zaujímavými nápadmi a silným filozofickým presahom. Hodinová stopáž je viac než prepálená, viac by sa to hodilo vopchať do pol hodiny, ale statické zábery, to viac menej vykompenzujú. Paradoxom ostáva, že i keď je to film najznámejšej elektronickej dvojice posledných dekád, tak počas celého filmu nezaznie ani jediná nota z ich pera. O snímku ako takom sa toho veľa nedá, čo povedať. Je to dobrý film? Myslím si že nie. Asi skôr pre fanúšikov. Ako artový film je to extravagantný, ale skvelý walking simulátor. Ak ste navyknutí na excentrickosť podobných snímkov, potom by vás film nemal sklamať. Lepší odchod si "roboti" ani nemohli priať... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film, který rozhodně překvapí svým tématem a hudbou, která není úplně pro Daft Punk typická. Dvojice Bangalter a Homem-Christo si užívají s tématem okolo lidskosti a kritikou společnosti velmi hravě a nenuceně. V závěru jim trochu došli možná myšlenky, ale i tak konec pasuje do celého konceptu. Trochu mě mrzela hudba, netypická pro skupinu, která se moc do filmu nehodila a hlavně nebyla moc působivá. Jako první režijní pokus je to překvapení a snad další díla půjdou ještě výše v kvalitě. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Značka auta, v kterém roboti jedou je HUMAN. (melipa)
  • Natáčení filmu zabralo 11 dní, většina z nich byla ztrávena v Kalifornii. (melipa)
  • Jako součást příprav na natáčení si Thomas Bangalter objednal a přečetl 200 výtisků časopisu American Cinematographer. (melipa)

Reklama

Reklama