foto

Andrew Garfield

  • nar. 20.8.1983 (33 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Andrew Garfield není jméno, které by znalo mnoho filmových fanoušků. Koluje spíše po festivalových večírcích a v zákulisí. To nic ale nemění na faktu, že tento rodilý Kaliforňan má tu výhodu, že dokáže diváka uhranout jen letmým pohledem. Což je obrovská přednost, která chybí mnohým jeho vrstevníkům, kteří se vydávají za velké hvězdy.

Andrew se narodil v americkém Los Angeles. Zde však dlouho nezůstal, jelikož se jeho rodina záhy přestěhovala do anglického Surrey, kde posléze začal navštěvovat tamní školu. Mezitím co jeho rodiče vedli designový obchod, Andrew začal tíhnout k divadlu. Ano, jak sám říká, je v první řadě hlavně jevištním hercem a ne tím filmovým. Což dokazuje i nespočet cen, které dostal za účinkování na prknech, která znamenají svět. Netrvalo dlouho a byl obsazen do hostování v seriálech jako je například: DOCTOR WHO či SUGAR RUSH. A pokud se říká, že každý herec jednou zažije období, které je pro něj zlomovým, pak u Andrewa je to rok 2007, kdy si ho režisér John Crowley vybral do role Erica Wilsona ve filmu BOY A. Tento malý festivalový klenot byl vyzdvihován právě díky přesnému výkonu Andrewa Garfielda, který si za tuto roli odnesl cenu BAFTA. Příběh chlapce, který začíná nový život a zároveň se musí vyrovnat se svou zrůdnou minulostí, byl raketovým startem pro mladou hvězdu. Příkladem budiž jeho zařazení mezi 10 herců, kteří jsou hodni sledování. Tento žebříček byl vydán časopisem Variety v roce 2007.

Mohlo by se zdát, že Andrew zapadne mezi tuctové herce, kteří si budou užívat slávu ze své jediné dobře odvedené práce, ale on už pracuje na dalších projektech, které rozhodně nejsou určeny k odsouzení. Dlouho plánovaný IMAGINARIUM DR. PARNASSE je pro něj dalším krůčkem do pomyslného hvězdného nebe. Dále ho čeká film, kde se po boku Keiry Knightley vrhne do víru sci-fi. Snímek NEVER LET ME GO je tedy velmi zajímavým krokem kupředu a hlavně pořádnou změnou. Budoucnost má slibně rozjetou a v hlavě to má srovnané, takže nic nebrání tomu, abychom si jeho jméno už konečně zapamatovali: Andrew Garfield.

Mahalik

Herecká filmografie

2017 Back Roads
Under the Silver Lake
2016 Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny
Silence
2014 Amazing Spider-Man 2
99 Homes
2012 Amazing Spider-Man
2010 Já jsem tady
Neopouštěj mě
The Social Network
2009 Imaginárium Dr. Parnasse
Vraždy v Yorkshiru: 1974
Vraždy v Yorkshiru: 1980
Vraždy v Yorkshiru: 1983
2008 Králova přízeň
2007 Hrdinové a zbabělci
Pán času (TV seriál)
Evoluce Daleků (S03E05)
Dalekové na Manhattanu (S03E04)
Ten kluk
2005 Sugar Rush (TV seriál)

Dokumentární

2015 The New Yorker Presents (TV seriál)
2014 Hrdinové a padouši: Svět úžasného Spider-mana (TV film)
2013 Bond's Greatest Moments (TV film)
2012 Rite of Passage: The Amazing Spider-Man Reborn
The 66th Annual Tony Awards (TV film)
2006 Síla umění (TV seriál)

TV pořady

2015 Late Late Show with James Corden, The (TV pořad)
2014 The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (TV pořad)
2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
86. Annual Academy Awards (TV pořad)
2012 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2012 (TV pořad)
2012 MTV Movie Awards (TV pořad)
2011 Big Morning Buzz Live (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2010 MTV Video Music Awards 2010 (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
2007 The Graham Norton Show (TV pořad)
Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
Xposé (TV pořad)
2006 Hormiguero, El (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)
2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1994 Extra (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1991 Días de cine (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
Saturday Night Live (TV pořad)
1973 Fantástico (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 Arcade Fire - We Exist (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace