Reklama

Reklama

Victoria se spolu s přáteli vydá do rozsáhlých pařížských katakomb, v nichž jsou pohřbeny ostatky milionů lidí. Když se dívka náhodně oddělí od svých přátel, zjišťuje, že na ni v ponurém labyrintu cosi číhá... a rozhodně to nemá přátelské úmysly! (oficiální text distributora)

Recenze (163)

claudel 

všechny recenze uživatele

Nemám rád horory a obecně filmy, ve kterých převážnou část filmu vystupuje jedna postava, byť by ji hrála moje favoritka Shannyn Sossamon. Ona a pařížské katakomby byly pro mě hlavním lákadlem, proč tento horor zhlédnout. Bohužel nijak jsem se nebál a tudíž ani nebavil. Navíc jsem se v zajímavostech dočetl, že se to ani v pařížských katakombách nenatáčelo. Musím si spravit chuť nějakým lepším hororem. ()

Luki.V 

všechny recenze uživatele

Solidní tři hvězdičky. Obstojné herecké výkony (hlavně křehounká Shannyn Sossamon které tu ušlápnutou puťku věříte hned co se objeví na obrazovce). zpočátku jsem z filmu nebyl moc nadšen... kýčovité úvodní titulky rozhodně nepoukazují na celkem povedenou atmosféru která příjemně zhoustne v okamžiku, kdy hlavní hrdinka upadne do bezvědomí. První "vražda" a honička jsou zvláštní a svým způsobem do filmu nesedí (zběsilý střih tomu navíc nepomáhá) ale v okamžiku kdy udeří 30 minuta film jako by změnil tempo a dostává se nám celkem atmosférického hororu řáznutého slabočkou psychologií. Ovšem konec mne dostal a když potom byla pronesena věta ze začátku filmu docela mne i zamrazilo. Navíc jsem Shannyn ten přerod uvěřil a závěrečná procházka Paříží tromu nasadila pomyslnou korunu. ()

Reklama

Haymar 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem kravinu - výsledek mě lehce překvapil. Za začátku se Katakomby tváří jako standardní slasher, kterých známe desítky... následně se rozehrává zajímavá a morbidní "hra" s hlavní hrdinkou... pak se však film zničehonic zahákne v jakémsi "nudno-prázdnu" a jsme nešťastnými svědky téměř hodinového pobíhání vřískající dívčiny po tmavém bludišti sem a tam - tam a sem... po dlouhém divákově "utrpení" přichází konečně působivý a celkem překvapivý konec... Takže: Nápad dobrý, rozjezd dobrý, konec dobrý - ostatní kolem je však jen nudná vata bez atmosféry a pořádného napětí! ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události ? Hmmm.. Mě ten horor ani nebavil. Důvod proč jsem ho chtěl vidět byl ten, že tam hraje moje oblíbenkyně P!nk, ale film jako takový mě docela zklamal. Takový katakomby jsou pro horor jak ztvořený, ale to zpracování se mi nelíbilo. I přesto si myslím, že P!nk by mohla hrát ve filmech více, já myslím, že by jí to šlo. Každopádně tohle vidím na 2*.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Skutočne hrozné a nevydarené, výprava strašná. Ak vôbec mali scenár, tak maximálne 20-stranový. Spočiatku ešte ako-taká zápletka je prítomná, ale od istého bodu všetko prestane dávať zmysel (kŕmenie novorodenca mäsom; chalanovi sa pod nohami prepadne dlážka, spadne do asi dvojmetrovej jamy, čo je 200 cm, pričom on má približne 180 cm, napriek tomu nie je schopný vyšplhať sa z tej preukrutnej priepasti a to ani s hrdinkinou pomocou). Po polhodine scenár prestáva existovať a akákoľvek zápletka začne pozostávať len z toho, ako nesympatická krava hystericky kričí, ziape, reve a plače a popritom uteká. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Film je natočen podle skutečných událostí. (Nathaniell)
  • Katakomby, o nichž pojednává tento film, se nacházejí na náměstí Denfert-Rochereau, pobllíž Montparnassu v Paříži. (claudel)
  • Ačkoliv se film odehrává ve Francii, byl natáčen v Rumunsku. (zdenur)

Reklama

Reklama