Reklama

Reklama

Epizody(12)

Ve druhé řadě seriálu se Rock a piráti zapletou do války mezi zločineckými organizacemi a narazí na zabijáky-dvojčata. (Netflix)

Recenze (18)

ywo666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dávam 85% za celý seriál spolu s prvou sériou. Čo oceňujem. Super postavy.. Kvantum akcie. Hlášky. Sprosté slová. A tá drsnosť. Tu nikto nemá vyhraté. Zomierajú tu deti, Vzdať sa znamená dostať guľku bez boja. Nikto sa s ničím neserie. No mohlo to byť lepšie. Veľa vecí sa mi zdá nedotiahnutých. A hlavný hrdina ma občas trochu serie. Na to, že je tam za najväčšieho sráča prezívka Rock je trochu nemiestna. Niekotré postavy by si zaslúžili viac priestoru. A občas sa s tou surovosťou mohlo zatlačiť na pílu ešte viac. Takto seriál pobehoval v tesnej blízkosti 5*, ale tesne na nedosiahol. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Druhá salva" se nesla ve znamení pořádné afterparty jedné dámské jízdy kdesi v Thajsku. Spousta z nich tu chlastá, většina z nich má neustále cigáro v puse a všechny mají nějaký ten colt za pasem..anebo v podpaží. Byl jsem překvapen, jak hodně se upozadily mužské postavy (až na těžkotonážně sentimentálního Rocka) a jak se příběhy "zkrátily" do 3 arců, ale povětšinu času jsem si nestěžoval, protože to byla jízda. 2. série je tu od toho, abychom těmto nabroušeným liliím jménem Revy, Balalaika a Eda naházely co nejvíce živých terčů, do kterých můžou s patřičným klením vystřílet své zásobníky a tím si čistit cestu k dalším holomkům. Jednou je to vykulená dvojička z Transylvánie, poté nájemný gang Jacků Rozparovačů a Jasonů Vorheesů a mrsk do toho i nějakou Yakuzu. Víc stejně nechceme a nepotřebujeme. Dokud to jelo v rytmu nekonečného nadhledu a trousivých bezstarostných hlášek, bylo to super, ale ke konci jsme došli na šíleně přetaženou přednášku filozofie a to né, to jste holátka neměli. Gin se sice fakt snažil, ale duo k pohledání Rock + rádoby gangsterka Yukio s účinností torpéd úspěšně bombardovali a zničili vše, co bylo v seriálu dobré. Blbečci; vždyť musí být všem jasné, že Black Lagoon na toto není ani trochu stavěný a vyzní to celé poslání ve finále prázdněji co státní kasa ve Venezuele. Kvůli tomu dávám opět slabé 4*. Nicméně bych velmi orodoval (nejraději v tom rip-off kostele) pro to, aby sadistická Balalaika s excentrickou Edou se v něčem svezly spolu, protože to by Roanapur nerozchodil. ()

Reklama

animario 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vítejte v Roanapuru, městě zločinců a odpadlíků, kde mají i ženský koule, vzduch je nasáklej krví a střelným prachem a kde se nejdřív střílí až potom mluví. A právě tady kotví posádka Černý laguny. Poněkud netradiční anime nabitý (na japonce) údernýma a cool hláškama, skvělou akcí a pestrou škálou charakterů. Druhá várka je o level drsnější, akčnější a k srdíčku mi přirostla tak nějak víc. (Originál dabing Dutche a Revy nemá chybu). ()

Utero 

všechny recenze uživatele

První série byla pecka. Takovej Cowboy Bebop odehrávající se na zemi, ale rozhodně nesouhlasím s názory, že ho Black Lagoon vykrádá. Má svůj příběh, své charaktery, originalitu a atmosféru, kterou se nemůže pišnit jen tak nějaké anime. Druhá série je propracovanější, temnější, originálnější, vážnější, opět plná nekompromisních hlášek, krvavější a ikdyž se tu takovému Dutchovi, kterého jsem v první sérii fakt žral, dostane málo prostoru, je tahle série prostě lepší. Na Black Lagoon s jejím feministickým openingem, drsnou Revy, kravaťákem Rockem a hláškami typu "Jestli chceš vodrovnat nos, naber si vodu z hajzlu, ty děvko" jen tak nezapomenu! Kult! ()

Shaman1135 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentár k The Second Barrage, čiže epky 13-24. Po prvej sérii som sa posťažoval, že seriál síce pracuje so zaujímavým nápadom, ale netlačí na pílu tak ako by mohol. Chýbala mi hlavne absurdnosť a amorálnosť, k tomu posádka Lagoon company nemala takmer žiadnu chémiu. Našťastie, v druhej sérii sa tieto "neduhy" stratili a z Black Lagoon sa razom stala skvele našliapaná akčná jazda. Počet masochistických bláznov šiel prudko hore, strelivom sa rozhodne nešetrí, po dobrú hlášku sa nejde ďaleko. Z ústrednej partie dostala obrovský priestor Revy, jediná postava, ktorá z Lagoon Company za niečo stojí a zbytočne nebrzdí dej filozofickými rečami (zdravím Rock), zatiaľ čo zvyšok sa na scéne takmer neobjavoval. A ešte aj tá animácia išla o pár levelov nahor. Žiaľ, moje blaho trvalo len prvé dva príbehy (6 epizód). V druhej polovici sa totiž tvorcovia absolútne odklonili od toho, čo tento seriál definovalo. Dej opustil Roanapur, začalo sa pracovať s politickými hrami a hlavne, vrátil sa Rock. A v tomto momente to prestala byť zábava. Posledné dve epky sú s ohľadom na zvyšok ponúkaného materiálu utrpením, ktorému namiesto akcie a litrom krvi dominujú morálne otázky a filozofický boj dvoch šialene otravných postáv. Vo výsledku teda malé rozčarovanie, ale za tie dva spomínané príbehy (Dvojičky a Blondína s falošnými prachmi) tie 4* skrátka musím dať. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama