Reklama

Reklama

Black Lagoon

(seriál)
  • Japonsko Black Lagoon (více)
Japonsko, (2006–2011), 12 h 21 min (Minutáž: 24–33 min)

Předloha:

Rei Hiroe (komiks)

Scénář:

Sunao Katabuči

Hudba:

Edison

Hrají:

Daisuke Namikawa, Cutomu Isobe, Hiroaki Hirata, Megumi Tojoguči, Mami Kojama, Ken Narita, Tecuja Kakihara, Tomokazu Sugita, Tošijuki Morikawa, Ikuja Sawaki (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(29)

Jak to vypadá, když se konformní mladý japonský zaměstnanec mocné firmy Asahi Industries vlivem pletich dostane mezi svéráznou tříčlennou osádku soukromého torpédového člunu, která se živí všelijak, jen ne přílišným respektováním zákona? V Jihočínském moři se odehrává všelicos a obstát mezi zájmy Asahi Industries, jednotkou jihoamerických neofašistů, hlavou hongkongských triád Changem, velitelkou polovojenské ruské mafie Hotel Moskva přezdívanou Balalajka, zástupcem kolumbijského drogového kartelu Manisarera Abregou, revolucionáři v džungli, totálně zkorumpovanou policií a množstvím dalších svérázných postav, není nic jednoduchého. Zhýralé město bez morálky Roanapura vás vítá. S majitelem torpédovky, vzrostlým černochem Dutchem, impulzivní a sexy pistolnicí čínského původu Revy, IT specialistou Bennym a konečně po hlavě do dobrodružství spadlým Rokurem Okajimou, přezdívaným "Rock", si užijete kus místy dost bláznivé zábavy se spoustou stylové akce, zatímco moralizování zůstane kdesi hodně daleko za obzorem Jihočínského moře. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele javaznenevim k tomuto seriálu (2)

Black Lagoon (2006) 

HODNOCENÍ PRVNÍ ŘADY - Zapomeňte na všechny morální poučky, jaké jste kdy v anime slyšeli! Je tu Black Lagoon a s ním i spousta krve, brutálního násilí, zbraní, drog, mafie a hromady mrtvol. Špína podsvětí se na vás hrne ze všech stran, šílené postavy umírají po desítkách a v tom všem zmatku se pohybuje banda šílenců, kterým prostě nejde nefandit. Drzá psychopatka Revy, pohodář Benny, retard Rock (který tu nemá co dělat a tak nějak jsem doufal že ho co nejdříve zabijí) a nakonec černý bratr Dutch. Celý seriál je pak vyšperkovaný takovými úžasnými postavičkami jako je mafiánka Balalaika (má nejoblíbenější), Roberta - Marry Popins na cestě pomsty nebo majitel vždy rozstříleného baru. Rozhodně nehledejte realistické drama, Black Lagoon si na nic takového nehraje a co dostanete je dávka úchylné zábavy, daleko přesahující krváky Quentina Tarantina. ()

The Second Barrage (2006) (S02) 

HODNOCENÍ DRUHÉ ŘADY - Black Lagoon se vrátil. Počet syrových, morbidních hlášek šel značně nahoru, stejně tak zábavnost téhle brutální řežby která ještě nabírá na obrátkách oproti první sérii. Rumunská dvojčata - šílená, mrazivá a až odporně skutečnost připomínající část (stačí se podívat na dětské vojáky po světě) kde není nouze o nic z toho co dělá black lagoon tak oblíbeným; Black Lagoon vs banda debilů, jakožto další část je ještě zábavnější a při přehlídce všech možných "profesionálů" se jeden nestačí divit. Přestřelka v sídle Lagoon Company patří k těm nejlepším v seriálu. A pak je tu část, o které se nemluví, část, která Black Lagoon v mnohých očích sráží hodně dolů. Rockovi retardované kecy (Proč ho sakra ještě někdo neodstřelil?), hloupá japonská husa která si hraje na Yakuzu, a do toho Genji, Revyn největší konkurent. Dlouho jsem váhal nad tím, jak tohle ohodnotit, ale jelikož jsme viděli dost detailů z Balalaičiny minulosti a navíc Revy zůstává pořád stejně šílená, rozhodl jsem se, že celkové hodnocení přeci jenom nechám na pěti hvězdičkách. ()

Reklama

Reklama