Reklama

Reklama

David Rice jako patnáctiletý žije v Ann Arboru v Michiganu, kde se zamiluje do své spolužačky Millie a dá jí skleněnou sněhovou kouli jako dar. Jejich spolužák, Mark Kobold, Davida šikanuje, vezme mu skleněnou kouli a hodí ji na zamrzlou řeku. David jde na řeku, ale propadne se pod ním led. Proud ho táhne pod ledem, ale najednou se ocitá v místní knihovně, a objeví tak svou schopnost „skákat“ neboli přemísťovat se v prostoru z jednoho místa na druhé během okamžiku. Ohromen svou novou schopností opouští svého násilnického otce a uteče z domova. O osm let později již dospělý David žije na vysoké noze díky tomu, že „skočil“ do bankovního trezoru a ukradl velké peníze. Jednoho dne ho v jeho bytě přepadne Roland Cox, což je velitel Paladinů, tajné společnosti náboženských fanatiků. Ti si slíbili, že vystopují a zabijí všechny „skokany“ (jumpery), protože jejich chování berou jako rouhání. Takové schopnosti, jaké mají jumpeři, má mít pouze bůh... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (837)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Obrovský potenciál, se kterým si mohl režisér pohrát a natočit špičkový film, ale bohužel tomu tak není a Jumper se stává filmem o ničem, který nezaujme ničím. Příběh nudí, je dost nezáživný, akce je mizerně natočená a Hayden Christensen, který měl celý film táhnout nepředvedl nic. Nezajímavá jednohubka, u které bylo obtížné film zhlédnout do trpkého konce, mé hodnocení 1,5 hvězdičky... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Taková ta klasická popcornová jednohubka, u které musíte vypnout mozek a za žádných okolností se ho opovážit zapnout. Jinak by vám totiž došlo, že to je vlastně celý pěkná blbost. Z tohodle námětu se totiž dalo udělat po příběhové stránce mnohem víc a to co se týče samostatné schopnosti (kde se vlastně bere, nebo proč jí hlavní hrdina má?), nebo aspoň z načrtnutí hlavní postavy, která rozhodně není žádnej Hiro zachránce světa, ale spíš takovej hajzlík, kterej si chce užívat. Žádného pořádného příběhu se ale nedočkáme a vývoje postav už vůbec ne. První hodinu se toho ani moc nestane a nebejt Limanovi režie, tak se unudim. Tu poslední půlhodinku to nabere konečně tempo a začnou se dít docela zajímavé věci. Ta poslední půlhoďka tedy opravdu stojí za to. S herci to je tak půl na půl. Christensen byl docela nevýraznej a fakt se moc nepředvedl a Rachel Bilson je tam skoro zbytečná, ale ta aspoň hezky vypadá. Jamie Bell si to naopak hrozně užívá a Jackson hraje stejně dobře jako vždycky. Vcelku je to tedy stravitelný průměr, ze kterého se dala udělat mnohem víc cool akční jízda, než jaká z toho vzešla. Na pochutnání na popcornu ale dobrý. 60% ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Story s obrovským potenciálem docela nešťastně pohřbené teen scénářem s nelogičností snad v každém třetím záběru. Hayden je tady za herecké poleno a spolu s ním i Rachel Bilson, u které to nezachrání ani jedna scéna ve spodním prádle. Samuel už mě svým výběrem rolí začíná pomalu srát, všichni ostatní byli na plátně zanedbatelnou chvíli (především Kristen Stewart) a jediným, na koho se dalo koukat byl Jamie Bell, ten kluk by si měl lépe vybírat role a ne jen spoléhat na to, že si celý film ukradne pro sebe, i když mu to tentokrát vyšlo. Jumper je ve všech ostatních aspektech přinejlepším průměr, vrcholem naivnosti je samotný scénář (lidi si nevšimnou, že jim před očima zmizí celý autobus... a vůbec všechny skoky do lokací zaplněných lidmi jsou k zasmání nad přaštěností scénáristů), zachránit to mohl ještě Doug Liman, ale ten se na to nejspíš vykašlal a já jen doufám, že napodruhé už si dá záležet. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Jumper nepřináší do žánru sci-fi absolutně nic nového a jen vrství jedno klišé za druhým. Christensen s výrazem à la Steven Seagal je snad největší slabinou celého filmu a to je u titulního hrdiny na pováženou. Příběh má navíc v sobě tolik děr jako moje obnošené ponožky a film tak sráží na úroveň nezáživného podprůměru. Nebýt Jamieho Bella, tak jdu s hodnocením ještě níž. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Nightcrawlerova čistka v Bielom Dome (X-Men 2) natiahnutá na akurátnych 88 minút zámerne jednoduchej MTV sci-fi zábavy. Áno z témy by sa sa dalo ukuchtiť lahodné kuracie soté s provensálskym korením najemno, ale pre dnešok sa úplne spokojím s poriadne mastným frite chicken. Že to Liman nepripálil (ako napr. Reny Harlin Covenanta, či Tamahori Next) ma koniec koncov ani neprekvapuje, len som tomu už moc neveril. Christensen na facku, ináč absolútne bez výhrad. JUMP! 80% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (30)

  • Názov filmu sa objaví až v ôsmej minúte. (ČSFD)

Související novinky

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

18.10.2016

V Česku Youtube Red ještě nemáme, v Americe, Austrálii, Mexiku a na Novém Zélandě už si ale vylepšenou verzi Youtube užívají skoro dva roky. Správně tušíte, že se jedná o placenou službu bez reklam a… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Další Tři mušketýři

Další Tři mušketýři

05.04.2010

Úspěch Sherlocka Holmese přinutil studio Warner Bros. pátrat po dalších klasických námětech, které by bylo možné zpracovat podobně osvěžujícím způsobem a přiblížit je současnému publiku. Jedním z… (více)

Reklama

Reklama