Reklama

Reklama

The Haunted Hotel

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Horor
USA, 1907

Recenze (6)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních animovaných trikových filmů od nově založené filmové společnosti Vitagraph v roce 1897. James Stuart Blackton původně angličan který se ale natrvalo usadil v USA vynalezl způsob, jak zpracováním jednotlivých fotografických obrázků vzbudit iluzi pohyblivých obrázků jinak, než je tomu u běžného filmu, kdy kamera s konstantním počtem snímků za sekundu může skutečně pohyb snímat. U animovaného filmu se kamera vždy po každém snímku zastavila. Přitom se mění snímaný objekt. Ve dvacátých letech například vyzkoušela Lotte Reiningerová natáčení pomocí různých vystřihovánek, kdy se pohyblivé silulety zachycovaly v různých pozicích. U loutkového filmu se před dalším záběrem nastaví figury do jiné pozice. Touto metodou je možné uvádět do pohybu i jiné předměty. Právě v Blacktonově "Haunted Hotelu" se například pohybují předměty prostorem, jako by byly vedeny neviditelnou rukou. Viz. nůž krájející chléb, víno které se samo nalévá z láhve do sklenice.. atd. Na svou dobu neuvěřitelně zpracované a efektivní. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Že já vždycky naletím na totálně zavádějící žánrové zařazení. Chci se podívat na horor a místo toho sleduji, jak si nůž přípravuje snídani. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hezká ukázka stop motion animace, dosahuje zde až kouzelných rozměrů - tak i proto jde o "strašidelný hostinec". Koho by nevyděsilo, kdyby se mu salám nakrájel sám a nenalilo pivo? (Leda že by nebyla potíž to zkonzumovat. Pak stačí pár piv a bylo by mi úplně jedno, že v hostinci straší) Takže jako ukázka toho, co tvůrci v té době uměli, je filmeček hezký - ale chybí mu cokoli navíc: pointa, neřku-li minimální děj. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak to já bych si podobnou obsluhu nechal líbit každý den. Alespoň by mně to donutilo se skutečně každý den pořádně najíst. Další z řady „klenotů“ které mají především historickou hodnotu – ovšem to antiexpert Psychor nedokáže nikdy ocenit a pochopit. Nicméně James Stuart Blackton si zaslouží pochvalu za svůj přínos a Panzer za svůj výkon – i s tím velkým frňákem… ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá prednáška trikových možností spred 110 rokov. Aj keď už celkom dobovo neaktuálna. Méliès a de Chomón boli rýchlejší. A hlavne talentovanejší. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Téměř identický film jako La maison ensorcelée z roku 1908. Stejné téma, triky, scény, ale i když tato verze byla v mnohem horší kvalitě, tak se mi triky líbily více, protože měly nejen více prostoru, ale byly precizněji nasnímané a provedené. ()

Reklama

Reklama