Reklama

Reklama

The Haunted Hotel

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Horor
USA, 1907

Recenze (6)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hezká ukázka stop motion animace, dosahuje zde až kouzelných rozměrů - tak i proto jde o "strašidelný hostinec". Koho by nevyděsilo, kdyby se mu salám nakrájel sám a nenalilo pivo? (Leda že by nebyla potíž to zkonzumovat. Pak stačí pár piv a bylo by mi úplně jedno, že v hostinci straší) Takže jako ukázka toho, co tvůrci v té době uměli, je filmeček hezký - ale chybí mu cokoli navíc: pointa, neřku-li minimální děj. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních animovaných trikových filmů od nově založené filmové společnosti Vitagraph v roce 1897. James Stuart Blackton původně angličan který se ale natrvalo usadil v USA vynalezl způsob, jak zpracováním jednotlivých fotografických obrázků vzbudit iluzi pohyblivých obrázků jinak, než je tomu u běžného filmu, kdy kamera s konstantním počtem snímků za sekundu může skutečně pohyb snímat. U animovaného filmu se kamera vždy po každém snímku zastavila. Přitom se mění snímaný objekt. Ve dvacátých letech například vyzkoušela Lotte Reiningerová natáčení pomocí různých vystřihovánek, kdy se pohyblivé silulety zachycovaly v různých pozicích. U loutkového filmu se před dalším záběrem nastaví figury do jiné pozice. Touto metodou je možné uvádět do pohybu i jiné předměty. Právě v Blacktonově "Haunted Hotelu" se například pohybují předměty prostorem, jako by byly vedeny neviditelnou rukou. Viz. nůž krájející chléb, víno které se samo nalévá z láhve do sklenice.. atd. Na svou dobu neuvěřitelně zpracované a efektivní. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Že já vždycky naletím na totálně zavádějící žánrové zařazení. Chci se podívat na horor a místo toho sleduji, jak si nůž přípravuje snídani. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak to já bych si podobnou obsluhu nechal líbit každý den. Alespoň by mně to donutilo se skutečně každý den pořádně najíst. Další z řady „klenotů“ které mají především historickou hodnotu – ovšem to antiexpert Psychor nedokáže nikdy ocenit a pochopit. Nicméně James Stuart Blackton si zaslouží pochvalu za svůj přínos a Panzer za svůj výkon – i s tím velkým frňákem… ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá prednáška trikových možností spred 110 rokov. Aj keď už celkom dobovo neaktuálna. Méliès a de Chomón boli rýchlejší. A hlavne talentovanejší. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Téměř identický film jako La maison ensorcelée z roku 1908. Stejné téma, triky, scény, ale i když tato verze byla v mnohem horší kvalitě, tak se mi triky líbily více, protože měly nejen více prostoru, ale byly precizněji nasnímané a provedené. ()

Reklama

Reklama