Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní reality show, ve které několik dvojic závodí po světě. Otevírají obálky s úkoly a nejlepší, nejrychlejší tým vyhraje 1 000 000 $. (maroon93)

Recenze (176)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Uff... Mám za sebou dvanáctou řadu, a nestačím se divit. Jsem velkým fanouškem Survivora, který pro mě stejně zůstává tou nejlepší reality show, ale The Amazing Race je snadno druhá nejlepší volba. Kromě kolonky "reality show" tyhle dva pořady nemají nic moc společné. Oba totiž vynikají v úplně jiných věcech. Survivor je o strategii, je to hra sociálních dovedností a dlouhého plánování. The Amazing Race je o improvizaci, o štěstí, o ostrých loktech a adrenalinu. Strategie tu (až na podle mě trochu zbytečné U-Turny) prostoru moc nemá. Proto rychle vtáhne, ale taky rychle vyhoří. Survivor se dostává pod kůži pomalu, ale setrvává. Já preferuju trochu trvalejší zážitky, proto vítězí Survivor. Ale to je jen věc vkusu, obojí určitě patří k (úzké) špičce žánru. (btw Kynt a Vyxsyn, Dustin a Kandice, Rob a Amber, best teams) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

THE AMAZING RACE, skvělá neotřelá a geniální hra, která sází na naprosto banální věc, cestování. To, co z toho dokázala CBS vytřískat je neuvěřitelný úspěch a zároveň zatraceně zábavné. Stejným způsobem mě dokázal strhnout pouze Survivor a ačkoliv jeho jsem měl v oku od roku 2001, kdy jsem byl těsně před pubertou, The Amazing Race jsem poprvé zhlédnul až před dvěma týdny. Každé zastavení v boxech, každá objížďka, zrychlení a zátaras jsou neuvěřitelně chytlavé a pokud vás tato hra pohltí a vy fandíte těm svým, jste napumpovaní adrenalinem k prasknutí. Takhle soutěž je neuvěřitelně akční a zběsilá, ze začátku každé série téměř geniálně nepřehledná, takže pokud někoho odradilo prvních pět epizod, tak velká chyba. Soutěž totiž dostane ty pravé grády teprve ve chvíli, kdy nám trochu prořídne pole, když zbude posledních 5 týmů, tak už to začne být více zajímavé a přichází to, kvůli čemu tato show vyhrála 6x po sobě cenu EMY. Čas vyhrazený pro jeden tým se zvyšuje a my tak můžeme sledovat každé zakopnutí a zdržení se. Více o soutěži na mém profilu, ale v rychlosti S08 - 70%, S09 - 80%, S10 - 90%, S11 - 70%, S12 - 100%, S13 - 65%, S14 - 80%. A ještě něco, omezte prosím v komentářích ty hrozné spoilery!!! Nic mě nenasere víc, než když jdu ohodnotit pořad a zjistím vítěze sezón, které jsem ještě neviděl. 100% 9.11.09. více zde - http://the-amazing-race-cz.blog.cz/ ()

Reklama

villon17 

všechny recenze uživatele

Jednotlivý série jsou zajímavý, co díl, to napětí k prasknutí, taktiky, intriky, fandění..., nejradši bych celou sérii pustila najednou, když skončí, rozeběhne se nová, o tom samym, nic novýho se vpodstatě stát nemůže a stejně je to pořád přitažlivý a čumim na to každej den:D. Největšim přínosem je asi to, že dvojice o sobě pozná, co nevěděla, a naučí se o tom druhym člověku spoustu novejch věcí, který by se doma na gauči neprojevily. A na uplnej konec, po tom všem úsilí, nervech a sáhnutí si na nejhlubší dno, to vyhraje tým, do kterýho bych to občas neřekla a ostatní nedostanou ani cent. Smutný. ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem australskou verzy pořadu, ale nemyslím, že se výrazně neliší od US. Jak už je zde napsáno, můžeme jen litovat, že pořad těchto rozměrů si české televize nemohou dovolit, neb sledovanost by jim náklady nevrátila. V podstatě jde o to, že týmy dvou lidí cestují z místa na místo, v rámci jednoho státu nebo i napříč kontinenty, kde plní snadné i velmi těžké úkoly. Zásadním úkolem je však orientace v cizí zemi a štěstí. V australské verzy bylo úkolů na štěstí několik, hlavně v závěru pořadu to považuji za vyloženě nefér část, která kazí jinak úžasnou soutěž. Soutěž mají šanci vyhrát fyzicky a psychicky odolní jedinci, kteří ideálně trochu sportují a nechovají se k soupeřům jako svině, neb ti jim to velmi snadno vrátí prodloužením trasy. ()

Marty89 

všechny recenze uživatele

Už hodně lidí tady zmínilo, že je to nejlepší reality show všech dob a já nemůžu jinak než souhlasit. Některé série jsou sice slabší než jiné, ale i tak je vždycky kvalita na vysoké úrovni. Jednoznačně nejvíc se mi líbila 9. série. Od prvního dílu jsem fandil "hipíkům" (protože byli jasně rozeznatelní mezi ostatníma) a ten finiš v posledním díle, ta soutěž s těma vlajkama, to bylo prostě něco skvělého. Kdo to ještě neviděl o hodně přišel. ()

Galerie (683)

Zajímavosti (82)

  • Reichen a Chip se po účasti v show rozvedli. Dalším párem, který se po soutěži rozpadl, byli Ron a Kelly. Jonathan a Victoria z šesté sezóny se šest let po závodě rozvedli. (KucC)

Reklama

Reklama