Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 3
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Rozhovor 3

Recenze (373)

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Borneo****: Svou závěrečnou řečí mě ta ... řidička kamiónu, jejíž jméno si ani nepamatuji přesvědčila, že je nebeská kráva. Austrálie*****: Druhá série je nabitá emocemi a napínavými událostmi. Po dvaceti pěti sériích se mohu s klidem podepsat pod čtyři hvězdičky, i když se soutěže velmi opakují a v některých sériích jsem již přeskakoval všechny ty konspirace, které předcházely kmenové rady. Nejlepší série - 2, 4, Fans vs Favorites a vůbec nejlepší série ze věech, Heroes vs Villains. Naopak za zcela děsnou a negativní považuji 5. sérii. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Reality show nikdy nebyly můj šálek čaje. Nápad to není špatný, ale ve výsledku je "srvajvr", jak s oblibou říkával Vladimír Železný, trapárna emerického ražení, i když jsem na to kdysi čuměl jako puk. Nebýt tam tolik patosu (skvěle to vystihuje parafráze mého táty: "Máme tě moc rádi, a proto jsme tě vyloučili."), šel bych asi s hodnocením nahoru. "Dřel jsem se tu jako mezek a většina z vás se jen válela." (369.) ()

Reklama

Katarine 

všechny recenze uživatele

No, myslím, že jen málokdo u nás může říct, že viděl opravdu všechny díly všech řad. Já ano. A dokud se bude tato dokonalá reality show natáčet, budu sledovat i nadále. Vůbec mě nepřekvapuje, že tvůrci došli v současné době až do 29. řady a na Jeffa Probsta se i po těch čtrnácti letech dívá stále dobře. A třebaže mě budete mít za magora, být Američanka, rozhodně neváhám přihlásit se také. Vývoj charakterů některých soutěžících docela bere dech. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ještě mě nikdo úplně nepřesvědčil, že Survivor nemá scénáristu (všechno to může být podvod), nicméně se jedná o soutěž nesmírně zábavnou, postavy vám přirostou k srdci a vám je pak líto, když je kmen vyloučí. Při začátku druhé série (z Austrálie) jsem si myslela, že nemá šanci tu první (z tropického ostrova) přetrumfnout, nicméně se jí to podařilo. Nedávno se začala vysílat řada třetí, tentokrát z africké buše, a vypadá to, že se Survivor stále drží nastavené laťky. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Rozhodně tu nebudu procentuálně rozebírat každou sérii. Viděla jsem všechny, některé se mi líbí víc, některé méně... například starší série než je dvanáctá si už nikdy znovu nepustím, ale jen proto, že jsem si moc navykla na "moderní" vzhled Survivora. Co se toho týče, vždy to bude má srdeční záležitost a nejoblíbenější reality show (prakticky jediná reality show, co sleduji) akorát mě mrzí, že to Jeff tak moc posílá do kytek :( 5* ()

Galerie (529)

Zajímavosti (367)

  • V této sérii došlo k první zdravotní evakuaci soutěžícího, a to když Michael Skupin omdlel, spadl do ohně a utrpěl vážné popáleniny. (Hidan)
  • První série, ve které o vyloučení hráče v případě remízy rozhodovali soutěžící pomocí tahání kamenů a tato situace ihned v této sérii nastala. Vyloučený soutěžící je dodnes jedním z pouhých tří, kteří takto vypadli. (Zix.)
  • Tématické pojetí jednotlivých sezón obvykle souvisí s domorodou kulturou místa konání. Jsou od ní odvozeny jména kmenů, významy soutěží atd. Nicméně sedmá řada, Pearl Islands, byla založená na pirátském folklóru. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama