Reklama

Reklama

Musím ti to říct

(studentský film)
  • USA I've Got to Tell You
všechny plakáty

Obsahy(1)

V červenci 2005 zasáhla policie proti technoparty CzechTek. Představitelé státní moci ale nebyli schopni přesvědčivě zdůvodnit, proč k násilnému ukončení vůbec došlo. Z akce se stala politická událost, která na několik týdnů ovládla veřejné mínění. V srpnu se konal trutnovský hudební festival, jehož pořadatelé přímo z pódia zatelefonovali českému premiérovi Jiřímu Paroubkovi. Bývalý disident, chovatel koz (a kandidát Strany zelených) Stanislav Penc se Paroubka zeptal, co by publiku vzkázal. Premiér divákům popřál příjemnou zábavu a zavěsil. Vzápětí Penc návštěvníkům nadiktoval číslo Paroubkova mobilu. Premiér dostal tisíce SMS zpráv a obratem podal na Pence stížnost. Spor projednávala trutnovská radnice. Její úředník se na setkání s Pencem připravil víc než důkladně. Dokonce požádal kolegu, aby celé jednání zaznamenal videokamerou. Zpočátku vše vypadá na nevzrušivou událost, ale výřečný, ve spleti zákonů zběhlý a mimořádně asertivní Penc se rozhodne bojovat a nakonec vítězí, když úředníka donutí sepsat zápis z jednání, jímž v podstatě sám sebe obviní z nedodržení úředních postupů. Režisérka Kateřina Krusová poprvé v českém dokumentu využila záznamu úřední kamery a groteskní found footage dokázala dát dramatický tvar. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Já nevím, ale mně to prostě připadalo jako naprostá hovadina. Hádka pana Pence na radnici byla stupidní z obou stran (Penc i úředník), takže si hoši nemají co vyčítat. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Dokument, který je složen ze dvou částí - první je výstup Stanislava Pence na Trutnovském festivalu a druhou je prostříhaná nahrávka z trutnovské radnice, která ukazuje, jací lidé dokážou získat funkci ve vedení odboru a jaký neuvěřitelný bordel na některých úřadech panuje... Jestli chcete návod, jak se od podobných úředníků nenechat zničit a jak se k nim chovat, abyste dosáhli svého, tady ho máte. ()

Reklama

Reklama