Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec, pan Vohnout, je doma považován za idiota a bačkoru. Venku je ale zabiják, který střílí gangstery, aniž by o tom rodina měla nejmenší tušení... Příběh tvoří tři linie vyprávění, které se vzájemně doplňují, prolínají a končí o Štědrovečerní večeři. Tato provokativní komedie je určená nejen příznivcům černého humoru. Do všech rolí byli obsazeni skvělí herci, jako například Ondřej Vetchý (Babí léto, Duše jako kaviár, Prachy dělaj člověka), Veronika Žilková (Otesánek, Milenci a vrazi, Anděl Páně), Jiří Mádl (Snowboarďáci, Rafťáci, Jak se krotí krokodýli, Ro(c)k podvraťáků), Nella Boudová (Bylo nás pět, Kolja, Doblba!), Jitka Ježková (Báječná léta pod psa, Početí mého mladšího bratra, Andělská tvář)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (190)

D.awi.d 

všechny recenze uživatele

V roce 2005, v Québecu v Kanadě učinili vědci přelomový objev. Vytvořili umělou inteligenci (AI), která umí sama psát scénáře. Sám hlavní tvůrce tohoto projektu, John Marssene v jednom článku zdůrazňoval, že tato umělá inteligence je nedokonalá, co nedokonalá, vlastně docela hloupoučká a pitomá. V roce 2006 bylo do projektu přizváno dalších 10 lidí a vývoj pokračoval. V roce 2006 jste si mohli v předních českých denících přečíst, že Česká Republika se zapojila výraznou měrou do tohoto projektu tím, že se zavázala natočit jeden z pokusných scénářů. Tímto pokusem vznikl očekávaný film Po hlavě do prdele.Jak pokus dopadl už asi víte, tento vygenerovaný scénář dovezený z Québecu a přeložený z francouzštiny do češtiny, je tak strašný, že by další vývoj umělé inteligence tvořící scénáře měl být na několik let pozastaven. Québec se nevzdá a bude svoji AI nadále vylepšovat, tvrdí nejmenovaný zdroj z ČTK. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Teda, takový film bych u nás nečekal. A když jo, tak maximálně natočený bandou kámošů a daný na net a né do kina a s pár hereckých hvězd. No a co film samotný? Bavil jsem se tak na půl, ta prostřední lesbická povídka byla nudná a pouze její konec mě dostal (tak chytře využít arachnofobii si ve filmu zatím nepamatuji). První povídka byla zábavná, ale ani ta nemá šanci na tu poslední. To bylo bomba-největší masakr v našem filmu od závěrečné přestřelky z 6vražd stačí drahoušku. Bystroň se po scénaristické pseudoumělecké sračce Post coitum vrhl na čistou zábavu a sice vykrádá kde koho, párkrát se mu podařilo vymyslet něco originálního (odkrouhnutí buzeranta pistolý v prezervativu přes konečník, či jakým způsobem skončí pou't Jáklův drsňák). Ale aby to vše fungovalo, musel by být Bystroň o dost lepší režisér. Celá ta jeho skládanka je příliš kostrbatá a zbytečně se zasekává. A ani dobří herci mu moc nepomáhají, od Vetchýho jsem rozhodně očekával víc. Ale je dobře se i u nás nacházejí tací tvůrci jako je Bystroň a jiní (Dobeš, Sedláček). Tací co chtějí točit i něco jiného a už jen stačí, aby se mezi němi objevil i někdo kdo nejde do všeho po hlavě a proto skončí větčinou v prdely kritiky a větčiny fanoušků. Někdo kdo má talent a né jen nadšení. ()

Reklama

liuk 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě při sledování filmu nenapadalo takové množství mnou viděných filmů, seriálů a dokonce i počítačových her. A ne, nebylo to z důvodu nějakých povedených narážek, ale protože Bystroň má opravdu originální nápady, které se nebojí ukrást do posledního detailu a trošku znalejšího diváka jen popudit. K tomu si přihoďte vesměs strašně nezáživnou stať celého filmu, na úvod i závěr se ale koukat docela dá. A z celého dost poslepovaného příběhu mám dojem, že kdyby ho někdo sledoval pozorněji, tak tam mnoho věcí časově opravdu nesedne. No a ty epileptické začátky kapitol měly znamenat co? 1,5* Btw, mýlím se nebo to opravdu byl první český film s bullet-timem? Ach jo :) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že Marcel Bystroň už v názvu filmu vyjádřil úspěch a kvality svého předchozího scénáře...tomu se říká sebereflexe. Chvíli po začátku snímku jsem se slušně bavil, ovšem když se skoro všechny postavy na plátně chovají bezmála devadesát minut jako kreténi, začne to posléze diváka téměř fyzicky bolet. Tady prostě nic nedává smysl, všechno jede volným pádem a dělá to dojem, že je každému jedno, jak to dopadne. Největší škoda je, že ta část, ve které se natáčí pornofilm, není více dlouhá. Aspoň by to mohla být trošku legrace. A nejhorší na tom všem je, že se režisér snad snažil "něco říct." Bože!!! :-( ()

MMR 

všechny recenze uživatele

No takhle, film jsem pochopil až půlhodinku před koncem. Do té doby to byla jen jakási slátanina. Ale jakmile jsem to pochopil, tak jsem si řekl, že to není až tak špatné, jak se může zdát, a to také způsobilo odklon z odpadu na jednu hvězdu. Myslím, že filmy, kde se prolíná děj, mě vždycky baví, ale zde to bohužel vážně nefunguje. To bych musel ten film pustit znova od začátku, ale k tomu mě nikdo nedokope. Rozhodně z tohoto nápadu šlo vytřískat mnohem, ale mnohem více... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na rôznych lokalitách mesta Praha. (dyfur)
  • Podle názvu filmu se údajně měli zdravit čeští vojáci kdysi vyslaní hasit bratrovražedné boje v bývalé Jugoslávii. (duklak2)

Reklama

Reklama