Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tím vedcov vedených Hashimotom sa snaží zachytiť energiu ducha mladého dieťata vďaka novovyvinutému zariadeniu zvaného Mengerova špongia. Dieťa izolované v prázdnom dome hýbe perami, ale nikto mu nerozumie. Hashimoto získa špeciálneho agenta Ye Qi-Donga ktorý vie čítať z pier, aby mohol zistiť ako a prečo sa duch objavil. A špeciálne ako je možné že žije po smrti... (Pjetko)

(více)

Recenze (97)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Detektív so schopnosťou čítania z pier, je jedného dňa vyžiadaný, aby napomohol skupinke vyšetrovateľov paranormálnych javov, pri neuveriteľnom prípade uvezneného ducha malého chlapca. Toho totiž vedcovia za pomoci Mengerovej špongie uzatvorili do jednej z miestností, pričom neustále pozorujú jeho správanie. Nakoľko si neustále niečo "mrmle" popod nos, detektívova úloha je jasná: zistiť, kto je, kým bol, a ako prišiel o život. Neskutočne originálne, no bohužiaľ horor žánru na míle vzdialené (mali by to zaradenie odstrániť). "Gui Si" si zakladá na dvoch dejových linkách takmer totožných príbehov, ktoré sú spoločne, komplet celé, obalené do oprat mysteriózna. Bohužiaľ, užívatelia očakávajúci klasické prvky, špecifické pre ducharinu, dúfajú v nemožné. To, že snímok neponúka žiadne lakačky by som ešte v pohode prekúsol, ale že disponuje minimom atmosférických pasáží sa dá odpustiť len sťažka. Spoliehanie sa iba na príbeh mi prišlo skrátka príliš trúfalé nato, aby som ako iní užívatelia, tento snímok ocenil vyšším, čo i len minimálne nadpriemerným hodnotením. Nudil som sa a do záveru ma hnalo iba poznanie z rozuzlenia. Je mi fakt ľúto - 50% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

HOROROVÝ VÝBĚR, ZEMĚ Č.19 - TCHAJ-WAN - Další příjemné překvapení z Asie, které mi (spolu s Re-cycle) dokazuje, že jestli ještě někde vznikají relativně originální hororové náměty, tak především tam. Re-cycle ale půjdu po dopsání komentáře o hvězdičku zvýšit hodnocení, protože Gui si vidím taky na silné tři a přitom Re-cycle mě oslovilo určitě víc, i když má taky své vady, ale popralo se s nimi líp. Gui si má hodně zajímavě vystavěný děj, kde zpočátku (trochu nesourodě) míchá dohromady duchařinu s výrazným sci-fi prvkem, ale vše se časem tak hezky propojí, až mě to samotného potěšilo. A to navzdory tomu, že to v závěru bizarně graduje a celková myšlenka je nejasně podaná. Problém jsem tady měl spíš s formou, která míchá americký styl hororů s asijským námětem a v celkové atmosféře se to dost bije dohromady a nesouzní. Zvlášť v akčních scénách, protože asijské horory jsou často pomalejší a "meditativnější". Tohle se snaží být tak moc celosvětově divácky vstřícné, až se to ubírá o osobitost, která by tomu pomohla k výraznějšímu prožitku. Na čtyři hvězdy to teda nevidím, ale pořád je mi to spíš sympatické než naopak a hlavně mě těší nejeden originální prvek v tom, včetně nečekaného obratu jedné z hlavních postav. Takové myšlenkové pochody jsem totiž v žádném hororu ještě neviděl... Silné 3* ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavej originální film na poli duchařskejch hororů, ale čekal sem daleko víc, už jen to, že se jedná o dílo od asiatů to předurčuje k tomu, že bych se u toho měl bát, nebo se aspoň občas leknout, jenže jaksi to se neděje a to hlavně kvůli absenci kvalitní hudby, která dokáže situace vygradovat, to film hrozně postrádal, ale v podstatě to postrádalo celkově nějakou vypjatější atmosféru. Krom toho to někdy připomíná celkem silně Kruh ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Když už srovnávat čí přirovnávat tak asi nejlepší je Akumu tantei vs. Grudge. Ale zkráceně se dá říct že se jedná o naprosto geniální film ! škatulka horor tu je opět krapáek na okrasu, ale i na tu se ke konci trošičku dostane, jde spíš o to čeho se kdo bojí. Film je vícéméně výborný mystery scifi. Ačkoliv je to duchařina, myslím že o strach, či lekání tu rozhodně nejde. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V Gui si toho najdete opravdu hodně, horor, sci-fi, akci, romantiku, drama i melodrama, všechny tyhle žánry víří a přeskakují jeden do druhého. Kupodivu však výsledkem není nekoukatelný mišmaš, ale vcelku zajímavý film o polapeném duchovi malého klučiny, antigravitaci, lásce, nenávisti a dalších nesmyslech. Tvůrci mohli být kapku soudnější, vzhledem ke svému rozpočtu, v trikových scénách, na kterých je nedostatek financí docela vidět a možná bych ubral i melodramatických vložek, které mi tu vůbec nesedly a jinak dynamickému ději nuceně snižovaly tempo. Kvituji až na pár výstřelků civilní herecké výkony a zejména poslední říznou dvacetiminutovku s dlouhovlasou nemrtvou nádherou. Tři. Viděno během Challenge tour 2015. 30 dní se světovou kinematografií ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Keď Tung (Chen Chang) nájde telo chlapca, je takmer dokonale zachované. Telo by pritom malo byť v značnom štádiu rozkladu. (TheRoller)

Související novinky

Království zabijáků Johna Woo

Království zabijáků Johna Woo

15.06.2010

Po megaprojektu Krvavé pobřeží a krachu velkofilmu z dob čínské revoluce 1949 se John Woo odmlčel. Najednou je tady ale s filmem, který nejen produkoval (spolu se svým dlouholetým parťákem Terencem… (více)

Reklama

Reklama