Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek, jehož režisérem, scénáristou, hlavní hereckou hvězdou a dokonce i autorem hudby je sir Anthony Hopkins. Film vypráví příběh scénaristy, pracujícího na snímku jménem Slipstream (sic!), jemuž se náhle začne dějová linka právě psaného díla podezřele proplétat s osobním životem: filmové postavy se objevují v reálných situacích a hlavní hrdina (a společně s ním i divák) si nemůže být jistý vůbec ničím. Ve vedlejších rolích filmu, který lze přirovnat k režisérskému stylu Davida Lynche, jsou ze známějších herců k vidění například Christian Slater nebo John Torturro. (curfew77)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

juta odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá příšernost!!! Nikdy bych si nepomyslel, že uvidím takovou hroznou blbost, která se snad ani nemůže nazývat filmem. Vůbec netuším o co tam šlo. Už od prvních minut bylo zřejmé, že půjde o hnědou tekutinu. Příšerný střih a vše co vyšlo z úst herců byla totální blbost. Jednoduše dokonale nesmyslné ... všechno!!! Podle všeho to bude nejhorší film, co jsem doposud viděl. Třeba Závada Blair Witch tomuhle nesahá ani po kotníky. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Experiment filmového střihu – dravý, efektní, rytmický a v některých momentech i působivý, avšak ve své podstatě zcela SAMOÚČELNÝ. Anthony Hopkins se ve svém režijním debutu nepochybně snaží přiblížit tvorbě Davida Lynche, jehož filmy jsou obecně označovány jako tzv. „mind-fuck“ (odvozeno od toho, že je vám v průběhu vyprávění při snaze o konstrukci fabule obrazně řečeno „ojebáván mozek“). Divákova vize o fabuli je zde oproti filmům Davida Lynche bořena poněkud neohrabaně a více, než by bylo záhodno. Lost Highway nebo Mulholland Drive bylo v matení a překvapování diváka obdivuhodně elegantní, avšak ve Slipstream celé to mystérium budí dojem jedné velké tvůrčí křeče. Vyznění postav a vztahy mezi nimi jsou měněny z nenadání a to, že v druhé polovině si divák není jist už vůbec ničím, zapříčiňuje, že je mu je celá zápletka vlastně ukradená a pouze ze zvědavosti vyčkává, zda se v závěru dočká nějakého smysluplného rozuzlení. Co se týče pointy, tak už samotný plakát k filmu nabízí jasný klíč, jak film chápat, avšak konečné rozřešení zápletky není natolik sofistikované, aby obhájilo existenci VŠECH podivností, se kterými se musel divák po celou dobu sledování potýkat. ____ Na jednu stranu chválím Hopkinse za to, že se na stará kolena neuchýlil ke tvorbě vděčně prostých dramat a místo toho experimentuje s formou i s narativem, ale na druhou stranu musím konstatovat, že na tento druh filmové tvorby nemá dostatek režijních zkušeností. Celý film se mu velmi záhy bortí v samoúčelnou hru s filmovou řečí – střihy, prostřihy, prolínačky, rapid-montáž, deformace proudu diegetického času, tonalita – tyto formální hrátky postrádají větší smysl. Jednotlivé neobvyklé formální prvky mohou mít funkci určitého kódu vypovídajícího o stavu událostí, psychickém rozpoložení postav či snad směřování celého příběhu, jedná se však o pouhou spekulaci a Slipstream popravdě není natolik atraktivní, abych mu věnoval více pozornosti a tuto spekulaci ověřil. Filmu se však nedá upřít několik působivých a nápaditých momentů, jisté vizuální prvky jsou pozoruhodné (jiné však odpudivé) a množství hereckých es angažovaných v této podivnosti také dokáže zpříjemnit nevšední divácký zážitek. Jakožto narativní i formální hra je Slipstream zajímavý, nikoliv však povedený. Nutno ale dodat, že film, který dokáže rozpoutat „výživnou“diskuzi (ač jsou jeho kvality sebevíce pochybné), nabízí stále hodnotnější divácký zážitek než přízemní „pásové“ výrobky, u kterých ani nevíte, co o nich napsat…a to je asi to nejpozitivnější, co lze poznamenat na adresu Slipstreamu. ()

Reklama

Payushka 

všechny recenze uživatele

Smysl a ucel filmu jsem zcela pochopila, neprijde mi to az tak slozite, jak tu nekteri proklamuji. Akorat to "vysvetleni" vam dojde v poslednich minutach, do te doby se jen nudite, nadavate, co je to za ptakovinu, a proklinate Hopkinse. Jeho hlavni hrdina je vytizeny scenarista, jenz trpi silnou schizofrenii. Ano, proto nam vsem vadi ty strihy, proto nestihame kontext, proto se jeho film promita do skutecnosti (nebo naopak?). Prijde mi to zajimave, akorat dej nebyl nic extra. Mohlo to byt lepsi, skoda. ()

playboxguest odpad!

všechny recenze uživatele

Dialog na čtyřicáté minutě filmu: - "Bere nějaké léky, že?" - "On bere všechno." - "To jsem si myslel... Vicodin?" - "Jo, to ste uhád... Z toho je magor!". Nejlepší dialog filmařů v celém filmu, protože jednoduše odpověděl na to, co jsem si od prvních minut sledování myslela: takže dámy a pánové, můj oblíbený herec, sir Anthony Hopkins, evidentně jede na drogách, jinak si nedovedu Slipstream vysvětlit... Dokoukala jsem to do konce jen z toho důvodu, abych alespoň částečně zjistila, co tím chtěl autor říct a stejně jsem zjistila prd. Bejt tohle jedinej film americký výroby, kterej bych doteďka viděla, byl by to s nejvyšší pravděpodobností i ten poslední. Totální WTF kousek, u kterého mě napadá, že plejáda herců, která se ve filmu objevila, přijala účast jen ze solidarity a známosti k Hopkinsovi, ale točit to někdo jiný, nečetli bychom v obsazení jediné známé jméno, ale kdo ví, možná že ani tak nešlo o známost, jakože se spíš chytili na ten Vicodin, co dostávali k honoráři, protože jinak si ten jejich zápal pro ukřičený absurdní dialogy o ničem nedovedu ani vysvětlit. Celý to vypadá jako by byl scénář napsaný na jednu A4 s tím, že se pak všichni při natáčení sjeli a točili, co je zrovna v zápalu vášně napadlo a silně obdivuji každého, koho jeho střízlivý intelekt donutil po shlédnutí tohoto veledíla dát víc jak dvě hvězdy. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Má tohle Anthony Hopkins zapotřebí ? Napsal scénář, režíroval, hrál jednu z rolí a dokonce je i autorem hudby. Vzal si toho na sebe prostě moc a výsledkem je neskutečná slátanina, na kterou se téměř nedá dívat. Příšerné jsou i hodně časté prostřihy, až z toho člověka bolí oči. Slipstream je další z několika titulů, kde lituji, že hodnocení ODPAD neuděluji. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance roku 2007 (Terva)
  • Anthony Hopkins nosil v hlavě příběh již dlouho, k napsání scénáře se ale odhodlal až po menším postrčením své třetí ženy Stelly Arroyavé, která se jej zeptala: „Proč nenapíšeš scénář?' Scénář poté napsal a poslal Stevenu Spielbergovi, který jej považoval za dokonalý americký dialog napsaný Angličanem a Anthonymu řekl, ať snímek natočí. Sám se k filmu ale nepřidal. (popos)
  • Anthony Hopkins získal na švýcarském mezinárodním filmovém festivalu v Locarnu Cenu mladé poroty. (Terva)

Reklama

Reklama