Reklama

Reklama

Jean-Claude Van Damme se představuje v roli nečestného policajta Anthony Stowea, závislého na heroinu. S jeho povahou ho nikdo nemá příliš v lásce, včetně vlastní ženy. Jeho hlavním nepřítelem se stává Gabriel Callaghan - bývalý kolega, který se přidal k mafii. Při přestřelce je Anthony těžce zraněn a upadne do kómatu.Za několik měsíců se probere a je z něj jiný člověk. Rozhodne se dát staré věci do pořádku. Chce potrestat ty, kteří ho kvůli odhalení pravdy téměř zabili a osvobodit svoji unesenou ženu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Marsik 

všechny recenze uživatele

** PRIMA FAMILY - Spíše kvůli připomenutí jsem dnes po filmu po druhé sáhl. Tentokrát jsem dal přednost sledování v TV s CZ dabingem, kde se naštěstí hlavní role ujal Jirka Pomeje (kterému děkuji, že se po několikaleté odmlce opět pustil do dabingu a parádně předabovává novější filmy s JCVD. Ten totiž v mnoha případech dostával hlasy, které se k němu naprosto nehodily - viz. původní dabing tohoto filmu, kde Van Damma mluvil Daniel Dítě). Každopádně film není bůhvíjaký trhák. Na tempu se určitě mohlo přidat a JCVD je víc cool když se pere a používá high-kicky s otočkama, než když střílí všechny kolem. Ale akce byly poměrně slušné, zápletka a děj také, takže 4 hvězdičky ponechávám. Přece jenom je to film, kde hraje.....však víte kdo :) Takže 70%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ano, film pusobi obcas celkem levne, obcas je kamera jak amaterska a v porovnani s jinejma akcnima filmama je to prumer. Ale na Van Dammeovo pomery to je fakt bomba. Jean-Claude nejdriv hraje desnyho parchanta, kterej picha s kurvama, nema problem kohokoliv odprasknout, bere drogy a je naprosto na dne. A podle toho taky vypada, takle na sracky sem Jean-Claudea snad jeste nevidel. Pak pride prostredni cast, kdy se Van Damme vzpamatovava z kulky a tady pro zmenu hraje dobraka, skoro az retarda. No a zaver je uz klasika, kdy de zachranit manzelku a vyridit ucty s hlavnim zaporakem. A nutno rict, ze to slape hodne slusne a navic ma film netradicni konec. Jean-Claude se sice tvari obcas krapet moc ospale, ale vicemene podava velmi slusnej vykon a i kdyz film je spis takovy drsny drama nez nejaka akcni jizda, tak dokaze udrzet pozornost po celou dobu a nenudi. Po dlouhy dobe perfektni Van Damme a slusna zabava. ()

Reklama

Josefin 

všechny recenze uživatele

Opravdu překvapení, J .C.V.Damm, tu vůbec nehraje špatně. Řekla bych, že je to zásluhou lepšího scénaře, který mu umožnil ukázat, že v něm taky něco je, že není jen prvoplánový bojovník v arénách. Hudba byla skvělá a děj filmu taky. Určitě je to i zásluhou režiséra Simona Fellowse. Filmy od J.C.V.D si kupuji ráda, už jen kvůli němu. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Až do smrti" je mimořádný snímek ve Van Dammeově filmografii. Přesvědčivý herecký výkon, poutavě vyhrocený příběh a silnou psychologii hlavní postavy doplňuje syrový styl, který přichází ke slovu především v závěrečné nelítostné přestřelce. Simon Fellows si zaslouží veškerou chválu za to, že podobně jako hongkongští mistři John Woo, Tsui Hark a Ringo Lam dokázal z herecky nenadané a fyzicky skomírající akční "hvězdy" dostat maximum. Nejslabším článkem je bohužel scénář. Všechno, co v něm funguje (scény profilace a následného přerodu hrdiny, jeho vztahy s dalšími postavami a celá ústřední premisa), je bez přiznání zdroje vypůjčené ze dvanáct let starého hongkongského mixu thrilleru a dramatu "Loving You", který režíroval Johnnie To. To by ovšem nevadilo. Problém je v tom, že vynikající příběh hongkongského filmu byl asi pro Američany příliš dramaticky odvážný a nad únosnou míru se vymykající tradičním schématům béčkových akčňáků. Proto předlohu rozšířili o tradičně koncipovanou ústřední kriminální linii, další vedlejší postavy a toporně doslovný epilog se šťastným koncem a absolutním očištěním hlavního hrdiny. Všechny přidané motivy jsou ovšem kauzálně nekoherentní a z hlediska jejich začlenění do vyprávění lajdácky odfláknuté. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Naprostej a totální šok, jen jsem si tak plnil filmového bobříka odvahy a v rámci překonání strachu jsem si půjčil "nového Van Damma"a prásk, snímek mě dokonale uzemnil. Příběh na Van Damma je velmi kvalitní, má dokonce i slušnou atmosféru a kde oboje začne ujíždět, tam nám zase nabíhá skutečně svůdná akcička. Takže kdyby uměl Jean Claude trošičku hrát a nebo měl alespoň pořádné charisma, neváhal bych vysolit ještě jednu hvězdu. Od roku 1993 a filmu Živý terč jsem si myslel, že na další lepší snímek s belgickým roznožkou budu čekat až do smrti a hoplá rok 2007, já žiju a viděl jsem snímek, který se dá v klidu označit "to lepší z filmografie kopající Belgie" . ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Hudbu měl původně složit Nick Ingman, kvůli náhlým změnám však musel z Dublinu odcestovat do Londýna a byl tak nahrazen Nicem Rainem. (TomikZlesa)
  • Počas scény v bare, keď príde Anthonymu (Jean-Claude Van Damme) SMS od ženy, je jasne vidieť, že pri texte bliká kurzor, takže číta rozpísanú a nie prijatú správu. (Patrik200s)
  • Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Michael Smith. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)

Reklama

Reklama