Reklama

Reklama

Temná zákoutí

Susan si nepřeje nic víc než otěhotnět a žít pak s manželem a rodinou spokojený a šťastný život. Jenže taková existence by byla příliš jednoduchá a krásná. Susan začínají pronásledovat noční můry, v nichž se probouzí coby Karen Clarkeová, žena zatížená hrozivou minulostí a bez naděje na lepší budoucnost, navíc pronásledovaná tvory z té nejzazší temnoty. Zpočátku Susan dokáže cizí realitě vzdorovat, ale s postupem času se hranice smazávají a brzy přestává být zřetelné, co je ještě skutečnost a co už jen špatný sen připomínající hrozivý očistec. A hlubiny duše hlavní hrdinky jsou stále temnější stejně jako atmosféra britského hororového thrilleru, s nímž v roce 2006 debutoval režisér Ray Gower. V hlavní roli se můžete těšit na půvabnou Thoru Birchovou, známou u nás především z multioscarové Americké krásy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Nepostrádá to správnou hororovou atmosféru, přesto si myslím, že se z této látky dalo vytěžit víc. Je to trochu nepřehledné, byl jsem z toho, jak říká major Terazky "volaaký zmetěný". Ty scény ze Susanina podvědomí byly opravdu strašidelné. S filmem jsem spokojen tak napůl. Mou "hororovou" duši úplně neuspokojí, ale dívat se na to dalo. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Takovouhle s*ačku jsem dlouho neviděla :D :D Nesmyslné, nepřehledné a ještě ke všemu příšerně natočené a ty interiéry :D Byla jsem ráda, že jsem to měla za sebou :) A to jsem si ten film pustila ještě ke všemu omylem, páč jsem se těšila na Temná zákoutí, ale pořád jsem si říkala, že se to rozjede a ono ne :D Jediné z čeho jsem měla radost, ale zároveň si nejsem jistá, zdali se tím dá vůbec chlubit - že hudební skupina Limp Bizkit se nechala inspirovat tímto snímkem a v podobně laděném duchu natočila svůj videoklip i s hlavní představitelkou Thorou Birch. A je to na moji nejoblíbenější píseň a zároveň můj nejoblíbenější klip :) ()

Reklama

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Přečetl jsem si recenze uživatelů a mrknul jsem na hodnocení filmu. Usoudil jsem, že to nebude nic moc, ale přesto jsem si ten film pustil. Skoro hned na začátku mě zaujal rozhovor muže se ženou. Muž se ptá, jestli by se s ním žena vyspala, kdyby se inkarnoval jako pes. Žena odpoví záporně. „A co kdybych byl klokan?“ naléhá muž. „S klokanem bych si to rozdala,“ míní žena. Muž na to: „To jsem si mohl myslet.“ Anebo: Muž s ženou plánují dítě. Žena má podstoupit umělé oplodnění a obává se, že se to nepovede. Muž: „V tom případě je tady plán B. Adoptujeme dvě sedmnáctileté Švédky.“ Podobně zářných příkladů, jak s ženou elegantně konverzovat, zde uslyšíme víc. – Ve filmu se vize z ženiných nočních můr prolínají s realitou a posléze obojí téměř splývá. Je to jak v té čínské bajce: Zdálo se filosofovi, že je motýlem, nebo se zdálo motýlovi, že je filosofem? V kategorii mysteriózních hororů slušný průměr, nicméně chápu, že ne každému se to musí líbit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Atmosféra temné strany se mi líbila a v kontrastu s blonďatým světem se dá označit za perfektní. Výborná byla i Thora Birch a špatná nebyla ani režie, která mě nechávala v nejistotě, takže jsem prakticky až do konce netušil, co je sen a co realita. Těšil jsem se na konec, ale po něm mi výraz zkysnul. Prostě jsem to nepochopil. A ať o tom přemýšlím z jakékoliv, pořád se nechytám. Proto jen 50%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zasa ďaľšie sklamanie. Nové milénium akosi zatiaľ nepraje horrorovej filmovej tvorbe. Zlaté éra tohto žánru je ďaleko za nami a nová vlna neprináša nič zaujímavé. Ray Gower sa o to pukusil vo svojom režisérskom debute, "V tmavých zákutiach". Snaha a odhodlanie natočiť moderný, dynamický psycho horror bola obrovská, no výsledok nie je až taký oslnivý. Cítil som z toho inšpiráciu filmami geniálneho Davida Lyncha, ale v podaní neskúseného začiatočníka Raya Gowera to nemalo takmer žiadny účinok. ** ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama