V tmavých zákoutích
Horor / Thriller
USA / Velká Británie, 2006, 92 min
Ray GowerHrají:
Thora Birch, Toby Stephens, Christien Anholt, Joanna HolePlakáty
Susan si nepřeje nic víc než otěhotnět a žít pak s manželem a rodinou spokojený a šťastný život. Jenže taková existence by byla příliš jednoduchá a krásná. Susan začínají pronásledovat noční můry, v nichž se probouzí coby Karen Clarkeová, žena zatížená hrozivou minulostí a bez naděje na lepší budoucnost, navíc pronásledovaná tvory z té nejzazší temnoty. Zpočátku Susan dokáže cizí realitě vzdorovat, ale s postupem času se hranice smazávají a brzy přestává být zřetelné, co je ještě skutečnost a co už jen špatný sen připomínající hrozivý očistec. A hlubiny duše hlavní hrdinky jsou stále temnější stejně jako atmosféra britského hororového thrilleru, s nímž v roce 2006 debutoval režisér Ray Gower. V hlavní roli se můžete těšit na půvabnou Thoru Birchovou, známou u nás především z multioscarové Americké krásy. (oficiální text distributora) -
Ponurý hororový příběh o Susan Hamiltonové (Thora Birch), která se pokouší žít normální život se svým manželem a konečně otěhotnět, ale v noci ve snech ožívá jako Karen Clarkeová, dívka s temnou minulostí a ještě temnější budoucností. Jenomže sny se pomalu mění v noční můry a žena už pomalu přestává vnímat hranici mezi šílenými snovými vizemi, jež až příliš připomínají očistec, a šedou neutěšenou realitou. Podaří se jí vymotat z hlubin vlastní duše? (Morien)
J*A*S*M
Průměrný hororový thriller, který nepostrádá pár atmosférických scén, ale k dokonalosti mu mnoho chybí. Herecké výkony jsou vcelku dobré, příběh poměrně originální, ale finální pointu bych uvítal jinou, poněvadž ta, co tu je, už dávno není nijak překvapivá.(9.12.2007)
Morien
Scény "za zrcadlem" skvostně stylizované. Jinak je to samozřejmě docela blbost ve smyslu, že u toho člověk vůbec nemusí přemýšlet, ale užila jsem si to mnohem víc než mnoho bůhvíjak sofistikovaných blábolů. Po dlouhé době jsem zase u filmu chtěla vědět, jak dopadne. Thora Birch je ve svém hereckém koncertu naprosto nepřekonatelná a úžasná, možná trochu škoda nevyužitého a upozaděného Tobiáše Stephensů. Možná je to jenom mým rozpoložením, ale film mi připadal jako velmi solidně zobrazená hrůza a takzvaná depka ze zmechanizovaného a neuspokojivého života. Nebýt tam ten příliš konkrétizující konec, který si lze ale velmi snadno odmyslet, tak se film snad zařadí do mojí sbírky atmosférických pětihvězdičkovek. Rozhodně velmi milé nechutné překvapení.(12.12.2008)
MM_Ramone
Zasa ďaľšie sklamanie. Nové milénium akosi zatiaľ nepraje horrorovej filmovej tvorbe. Zlaté éra tohto žánru je ďaleko za nami a nová vlna neprináša nič zaujímavé. Ray Gower sa o to pukusil vo svojom režisérskom debute, "V tmavých zákutiach". Snaha a odhodlanie natočiť moderný, dynamický psycho horror bola obrovská, no výsledok nie je až taký oslnivý. Cítil som z toho inšpiráciu filmami geniálneho Davida Lyncha, ale v podaní neskúseného začiatočníka Raya Gowera to nemalo takmer žiadny účinok. **(11.9.2010)
Arkos
Tenhle horor mě moc nevzal, nic moc příběh, slabá atmosféra a dost zmatené přechody mezi sny a skutečností. Maximálně na jedno zkouknutí.(12.6.2009)
Faustka
Nesoustředitelná rozháranost s nerozkódovatelnou pointou. Oceňuji, ale originalitu řešení zdánlivě trvalého stavu jistého(velmi zásadního) orgánu nebožtíkova, tzv. "lámání mrkve." -))(15.4.2010)
Dubro
Napriek skutočnosti, že film je nepopierateľne farebný, odsudzujem ho do šedého priemeru, odkiaľ ho nevytiahnu ani tri blonďavé vlasy slečny Birch (tuším ich viac na tej hlave ani nemala). Druholigovo hrajúci Anholt tiež nemá šancu toto divadlo nakopnúť vyššie a murko, čo zložil hudbu, už mal dávno sedieť v čakárni na ušnom. Stratených 92 minút života. 50€(17.6.2009)
Trainspotter
Ale jo, docela zajímává konstrastní hříčka s vědomím a podvědomím; většinu bodů si zaslouží právě low-key a high-key stylizace jednotlivých zákoutí a nejednoznačnost snu a reality. AR: 1,85 - sférický objektiv(22.11.2009)
Danny F.
Velice zamotaný a nepřehledný, tudíž podprůměrný děj. Zbytečně překombinované a bez 'jádra'. 35%(23.7.2009)
cariada
Poměrně slušně natočení horor, s dobrým nápadem. Dívka co trpí ńoční můrou, v kterých ožívá ona jako by v jiném světě mnohem ponurejším. Celý film sledujeme jakoby dva souběžné děje a čekáme , který z nich je vlastně ten pravý. Pointa je poté trochu překvapivá.(né sice úplně originální) , ale sem se velice dobře hodí. Někdy se už i člověk ztrácí co je realita a co jen sen a nebo vize. Ps-scéna s penisem v márnici mě hodně pobavila.(9.12.2009)
Vyrida
Dark Corners je strašně zmatené dílko, ve kterém se prostě chtě nechtě po čase musíte ztratit. Určitě to nebyl hlavní záměr režiséra, který nám chtěl jen ukázat zase jeden skvělý psycho thriller s koncem, ze kterého padneme tvrdě bolestně na zadek. Ale střihač to možná trochu přepísk a je z toho chaos. Osobně jsem však po dedukci, která se mi rýsovala v hlavě během závěrečných titulků, pochopil co nám chtěl Raye vlastně ukázat. Hercům zvlášť pak speciálně Thore Birch, která ztvárnila hlavní roli nemám co vytknout. Perfektně zvládnuté jak po grimasové tak hlaškovací stránce. Původně jsem chtěl dát pouze dvě hvězdičky za ten hořký guláš, ale trochu se mi to rozložilo v hlavě a celkové hodnocení zvyšuji ještě o jednu třídu vzhůru. Doufám, že další film od Growera bude méně splašený a vy ostatní co jste film ještě neměli štěstí vidět si před shlédnutím vyčištěte hlavu a třeba na pointu přijdete...(9.8.2010)
Teardown
Co je sen a co vlastně skutečnost? Tahle neustálá oscilace mezi realitou a světem plných prapodivných bizardností mě zprvu zmátla natolik, že jsem sám nevěděl, zda se mi to celé jen nezdá. Po nějaké chvíli, ale začal tenhle neustálý kolotoč brutálně nudit a já čekal jen na závěrečný finále, které mimo jiné stálo za starou bačkoru.(23.6.2009)
EllinkaD
Tak jsem trošku na rozpacích - byla jsem na tenhle horror docela zvědavá, tak jsem si ho včera pustila ... no, ale zřejmě si to budu muset pustit ještě jednou, protože ke konci jsem se už ztrácela v tom, co je sen a co skutečnost - a konec jsem tak nějak nepochopila vůbec (buď za to může moje chabé myšlení, nebo ta chřipka, kterou si právě léčím) ... Prostě a jasně - zatím 3* - a nezachrání to ani můj oblíbenec Toby Stephens (v roli mimořádně úlisného doktora Woodleye)(23.9.2008)
AngiS
Thora je prostě nádherná..(10.6.2009)
Hellsniper
Tento film jsem jaksi nepochopil. Do poslední vteřiny jsem doufal v nějaké to rozuzlení a pointu a nepřišlo to jenom se to prekérně zamotalo. Velká nuda.(2.8.2009)
Heroine
Pokud jde o zaměnitelnost skutečnosti se zlým snem, je mi téma blízké. Celkově ale ve filmu nevyužité, i když pár děsivých záběrů se tu najde. Závěr je ale zmatený, což u hororů nemám ráda. Ve výsledku dojem z toho je nijaký.(17.7.2011)
veverysiak
Vlastne sa čudujem, prečo zaujímavá Thora zobrala tento džob, nemalo to hlavu ani pätu, minimum napätia, zbytočné krvavé scény, ktoré pôsobili nasilu, len aby tam bolo niečo hororoidné, nepasujúce rumunské kulisy, slabučkí herci, takže 40%.(11.6.2009)
Adoshek
Za celou dobu jsem tomu filmu nepřišel na chuť a byla to jedna velká nuda.(3.8.2009)
djbarrel
Taková rádoby hororová břečka. O něco se snaží, ale zmatené prostřihy diváka matou a chvílemi jsem se v tom celkem ztrácel. Navíc jsem od půlky filmu vyhlížel konec. To by se v dobrém hororu stávat určitě nemělo. Těžký podprůměr. 15 %(24.1.2011)
Caliboss
Všiml jsem si, že film sbírá nízká hodnocení často kvůli zmatečným přechodům mezi realitou a sny, nicméně právě v tom já vidím záměr! Jak jinak se chcete vcítit do pocitů hlavní hrdinky, která je napůl šílená z neustálých a špatně vysvětlitelných přechodů mezi nočními můrami a 'reálným' životem, než vlastním zmatením? Oba světy velmi dobře kontrastují; jeden temný a špinavý (ale dokonale atmosférický) a druhý zářivý a vyšperkovaný, v každém jiná varianta pekla... a to vše propojeno skvělou Thorou Birch v působivé dvojroli. Ovšem konec bych si také představoval jinak takže za něj hvězdička dolů.(31.1.2011)
pan Spock
Sledovat Temná zákoutí byl pro mě docela horor. V ději jsem se i přes veškeré vypětí ztrácel. Konec mi ve snaze to celé pochopit taky moc nepomohl. úplná nuda to sice nebyla, ale to je dost málo.(30.10.2011)