Reklama

Reklama

Pracovní zálohy nastupují

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní / Sportovní
Československo, 1955, 36 min

Obsahy(1)

Český krátký dokumentární film o vystoupení cvičenců, pracovních záloh na první celostátní spartakiádě v Praze r. 1955. Snímek je dokumentem o ohromném úspěchu, kterého dosáhly pracovní zálohy, takže jejich vystoupení bylo i o hlavních dnech první celostátní spartákiády denně opakováno. Zachycuje úchvatné malebné obrazce, jež se v rytmickém pohybu střídaly a vyvolávaly v statisícovém obecentstvu bouřlivé nadšení. (Filmový přehled)

(více)

Recenze (4)

ripo

všechny recenze uživatele

Dokumentární snímek o vystoupení cvičenců pracovních záloh na první celostátní spartakiádě je vzpomínkou na vzrušující chvíle, prožívané na strahovském stadionu. Film je určen pro objednavatele a nejširší distribuci. Filmový přehled 35/1955 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Propaganda jak poleno. Začátek filmu a v tom vidím jeho hlavní klad nás provede Prahou roku 1955. Koukneme se i na Letnou k doposud stojícímu pomníku Stalina. Pak se lae vše přesouvá na Strahov, kde pracovní zálohy (mladí učni a učnice z učilišť všech možných dělnických odvětví) předvádí cviky ve velkých formacích, tak jak známe z těchto monstr komunistických akcí... Vetšinu filmu tvoří jejich cviky 12 000 mládežníků na ploše. Brrr ještě že je to už pryč. * ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"K vlajce hleď!" No, ty vole, já jsem se kdysi spartakiády zúčastnila (ne teda v roce 1955). Taky nás tam bylo jak psů. Měli jsme oranžový froté trenky, bílo-oranžový froté nátělníky, švédský bedny a za zády nasraný rodiče, který byli donucený se z povinnosti na nás koukat. Naše cvičební kompozice byla podobně úchvatná jako v tomto filmu. Jako memento dobrý, historický záběry fajn, ale zaplaťpánbůh, že je tahle doba pryč. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Zajímavé především pro poznání doby a atmosféry. Spartakiáda oděná v dokonale těsném ideologickém hávu, který filmu bohužel ubírá na kvalitě. ()

Reklama

Reklama