Reklama

Reklama

Půlnoční vlak

  • USA The Midnight Meat Train (více)
Trailer

Nejděsivější jízda vašeho života!
Newyorský fotograf se snaží dopadnout sériového vraha, který stále uniká před spravedlností. Jeho specialitou jsou brutální krvavé útoky v metru, po nichž záhadně mizí... Kdo to je a proč vraždí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (538)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem viděl dva horory s úplně opačným průběhem, a tenhle jednoznačně vítězí. Začalo to nízko, vypadalo to na bezmyšlenkovitý krvák se zbytečně explicitními scénami a s minimem napětí - přesně typ krváku, co nemám rád. Jenže ono se to vyvíjelo a končilo to naprosto monstrózním... ano, strachem. Já se bál, a že se u krváků nebojím prakticky nikdy. A proč bych hororu, který mě k sobě přikoval - a to i přes to, že je z žánru, který běžně nemusím - nedal plnou cenovou? Nevím. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na to, jakou absurdní zápletku to mělo, jsem se docela solidně bavil. Ono se to totiž nebere zas tak vážně a Vinnie Jones tady s tou svojí kamenou držkou prostě válí. A Bradley Cooper je taky simpaťák, který nic nezkazí. Jenom ta krev byla na můj vkus místy až moc digitální, ale jinak brutalita i film docela solidní. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek prozradím, že pokud očekáváte strašidelný, atmosférický a uvěřitelný horor v tradičním slova smyslu, tohle není pro vás. The Midnight Meat Train na mě spíš působilo jako pořádně krvavá komiksovka. Zřejmě to dělaly ty, někdy až příliš okaté, počítačové záběry, možná také časté překračování fyzikálních hranic (chvílemi jak Spiderman). Na druhou stranu příznivci klišé, ale především litrů (i když jen počítačové) krve si příjdou na své. Navíc se divákovi naskytne možnost vychutnat si do detailu opravdu kuriózní scény. Ani celková pointa není nijak hloupá (když se na to pořád dívám s nadsázkou). Jako bonus se tu objeví i trocha černého humoru (viz. scéna Oko), alespoň mně to humorné připadalo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ryuhei Kitamure. Jeho Aragami byl film, v jehož prostředku jsem si připadal stále jako na jeho začátku, protože se dějově prakticky nehýbal. Midnight meat train je tak posun vpřed. Příběh jednoduchý, avšak zajímavý. Konečně je tu horor, který se nebojí vizuálních nápadů a krve. Skvělá atmosféra, kterou možná kazí jen občasné utíkání "mimo prostory metra", kde už to není tak žhavé. Samotný Vinnie Jones pochopitelně nemá chybu a jeho "řezník" ve spojení s Kitamurovými nápady a kamerou je ozdobou filmu. Co na tom, že některé vizuální lahůdky jsou naprosto povrchní a ignorují například postavení postav v minulém záběru nebo směr jízdy metra. Tyhle lahůdky si divák prostě musí užít, aby ho ve ve strachu dovezli do podivuhodného závěru, který dává divákovi vzpomenout na to, že autoři si "vzali" pár nápadů z krátkého příběhu Clivea Barkera. Závěr je totiž docela tvrdá rána do oka divákovi a někdo po ní bude nadávat na zhovadilost a jiný si prostě řekne "Barker je Barker" a bude klid. Tak jako tak jde o jeden z vizuálně a kamerově nejzajímavějších hororů minimálně tohoto roku. Vždyť jen ta scéna s hlavou ... ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Pro mě dost milé překvapení. Téma sice není vůbec originální, je to směska mnoha filmů, která jsou dobře poslepena a drží pohromadě. Ryuhei Kitamura zvládnul akci na výbornou, je stylová a dost brutální a nechybí cool záběry a aby toho nebylo málo, tak dobře zvládá i atmosféru a napětí. Až do závěru jsem byl plný očekávání, jak se rozuzlí tajemno, který provází celý film. Naštěstí závěrečná pointa mě nijak nevadila a tak tento zábavný a drsný film, který mě utekl jak voda hodnotím 4 hvězdičky… ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Stejnojmenná předloha k filmu (krátká povídka) od Clive Barkera s česky přeloženým názvem Půlnoční vlak smrti vyšla i u nás v povídkové sbírce První kniha krve u nakladatelství Laser. (Puol)
  • Do severoamerických kin byl film nasazen ve 102 kopiích. Ty však nešly do standardní kinodistribuce, ale do kin, jejichž ceny jsou hluboko pod cenami klasických multiplexů. Díky tomu také film příliš nevydělal. (Othello)
  • Mahogany (Vinnie Jones) takmer celý film mlčí, ozve sa až úplne na záver a aj to povie len tri slová. (beso74)

Reklama

Reklama