Reklama

Reklama

Půlnoční vlak

  • USA The Midnight Meat Train (více)
Trailer

Nejděsivější jízda vašeho života!
Newyorský fotograf se snaží dopadnout sériového vraha, který stále uniká před spravedlností. Jeho specialitou jsou brutální krvavé útoky v metru, po nichž záhadně mizí... Kdo to je a proč vraždí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo fungujúca kombinácia atmosféry a brutality. Skoro mi to v tomto ohľade pripomínalo najlepšie veci od Argenta. Gore je skutočne monumentálne, taký brutus ani nepamätám - asi najlepšie sú vypadávajúce očné buľvy Teda Raimiho. Finále môže niektorých zaskočiť, ale je presne v duchu predlohy a Barker sa práve takýmito bizarnými nápadmi preslávil. MMT nie je zápis do zlatého fondu žánru, ale je to rozhodne lepší horor než drvivá väčšina súčasnej americkej produkcie - všetky tie remaky, teenagerské slashery a otravne naťahované série typu Saw s prehľadom rozdrví svojím mäsiarskym kladivom. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nechutné! Někdy mi opravdu zůstává rozum stát nad tím, jaké role jsou schopni přijmout tak kvalitní a oblíbení herci. Pravda, Bradley Cooper se tu teprve nadechoval ke vstupu do první herecké ligy a Vinnie Jones má od přírody tak mírumilovný projev, že role psychopatického a mlčenlivého řezníka je pro něj jako stvořená, ale mají tihle dva zapotřebí vrážet kudly do bezvládně visících mrtvých těl a válet se ve vyhřezlých vnitřnostech? Půlnoční vlak je odpudivá podívaná, zpočátku možná pěkně atmosférická a příběhově zajímavá, ale postupně vše zastíní oblak laciných klišé, odporně digitálních a přehnaně krvavých mordů a nezávazných jatek v poslední čtvrthodince, které navíc ústí v jednu z nejvíce debilních, křečovitých a šokujících point, jakou jsem si vzhledem k průběhu vůbec mohl představit. Brutalita mi nevadí, ale to sci-fi si mohli tvůrci skutečně odpustit (byť se jím všechno krásně vysvětlilo).. 50% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že sa horror "Polnočný vlak" (The Midnight Meat Train) snaží byť originálny, nijak zvlášť ma neoslovil. Prostredie podzemnej dráhy v americkom veľkomeste ma vôbec nezaujalo. Nedokázal som sa vcítiť do atmosféry. Scenár sa mi zdal pomerne rozpačitý. A ani konečné rozuzlenie mi nevyrazilo dych. Je pravda, že je tam i niekoľko odvážnych krvavých scén a sadistických výjavov. No ani to nie je pre mňa nič šokujúce. Čo však na mňa najviac zapôsobilo, bol charizmatický mlčanlivý zabiják vo vyžehlenej bielej košeli, s kravatou a drahým oblekom. Brutálny bol i jeho vražedný nástroj - ťažké kovové mäsiarske kladivo, ktorým surovo ubíjal svoje obete. Takže najsilnejšou stránkou tohto snímku je herecký výkon Vinnieho Jonesa. ** ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Je to nádherně vymazlené. Ústřední kladná postava je fotograf a film se dle toho chová - kamera si hraje s úhly, odrazy, svou polohou. Vizuálně film narazí až s prvními mordy ve vlaku. Nasnímané jsou stejně hravě, ba až fetišisticky, ale digitalita krvavých efektů tluče diváka do očí s celou armádou vykřičníků, což dojem z téměř dokonalého obrazu kazí. Kvality táhne nahoru i Vinnie Jones jako řezník, který maká na dva úvazky (haha). Závěr se dá víceméně očekávat, nicméně je přímo poplatný faktu, že film vznikl na motivy nepříliš dlouhé povídky (nečetl jsem - jde o stejnojmenný počin od Clive Barkera). Být součástí povídkového filmu a zkrátit stopáž o polovinu, dočkal by se tenhle krváček slušnějšího hodnocení. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Stejnojmenná předloha k filmu (krátká povídka) od Clive Barkera s česky přeloženým názvem Půlnoční vlak smrti vyšla i u nás v povídkové sbírce První kniha krve u nakladatelství Laser. (Puol)
  • Do severoamerických kin byl film nasazen ve 102 kopiích. Ty však nešly do standardní kinodistribuce, ale do kin, jejichž ceny jsou hluboko pod cenami klasických multiplexů. Díky tomu také film příliš nevydělal. (Othello)
  • Ústřední protagonisté Vinnie Jones a Bradley Cooper se narodili ve stejný den, a to 5.ledna přesně deset let od sebe. (Othello)

Reklama

Reklama