Princess

Animovaný / Akční / Drama

Dánsko / Německo, 2006, 90 min

Na jednu stranu až exploatačně přímočaré a simplistické, ale současně nápadité a emocionálně vtahující snímek o marnosti pomsty, vině a hledání vnitřního klidu.(22.11.2010)

Animovaný film o pomste, do ktorého sú povkladané retrospektívne zábery videokamery. Emočne silné vyznenie pomerne konvenčného námetu posilňuje vnútorný súhlas diváka s donkichotsky spravodlivým bojom s časťou pornopriemyslu, zneužívajúcou rovnako naivné pubertiačky ako aj maličké dievčatká. Misionárovi zomrie sestra na predrogovanie (v pornobranži vystupovala pod menom Princezná). Vracia sa domov aby vychovával náhle osirotenú neter. Pocit bezmocnosti a hryzajúce výčitky svedomia za zbabelý útek do cudziny, ktorý zvolil miesto záchrany vlastnej sestry spôsobia, že sa v ňom čosi zlomí a zo šíriteľa lásky a pokory sa stáva krvavý anjel pomsty nekompromisne účtujúci s bossmi pornobranže. Originálne spracovanie prichádza z Dánska, jednej z filmársky najzaujímavejších krajín Európy posledných rokov.(21.12.2006)

V tomto diele toho najdete viac: 1.hardcore illegal porno najhrubsieho zrna 2.krasnu animaciu roztomileho dievcatka 3.kopec krvi a nemilosrdnych vrazd z pomsty a mnoho ineho, v kazdom pripade je v tomto filme dost o tom o com sa tak malo hovori a coho je tak vela okolo nas a nasich deti...(21.5.2008)

• flu

Věřím, že režisér se mi celých dlouhých devadesát minut snažil něco závažného sdělit. Každopádně poselství tohoto animovaného dílka mi bohužel zcela uniklo. Ano, ano, já vím, pornoprůmysl je strašně zlý a odporný, ale i tak se mi zda, že Princess by rozhodně prospělo, kdyby zvolené téma nebrala tak smrtelně vážně. 2 a 1/2*(30.12.2008)