Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý policista, který se nyní protlouká jako čistič místa činu, se nevědomky podílí na krytí trestného činu ve svém posledním zaměstnání. (Filmbox)

Recenze (179)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu umí zaujmout. Překvapil mě originální námět a zápletka. O to víc mě pak zklamala druhá polovina, kdy scénáristi námět pořádně nevyužili. Ke konci jsem tak měla pocit, že se hlavní myšlenka ztratila někde po cestě. A to je obrovská škoda. Na herecké obsazení nemohu říct půl slova. 3* ()

made1 

všechny recenze uživatele

Opravdu mám ráda S. L. Jacksona a nehrál špatně, ale veškeré nadšení žádné. Nudila jsem se, téma dobré ale tak laxně zpracované, že je až škoda použitého materiálu a času. Film přesně určený, aby jel večer, když budete mít návštěvu a nebudete stíhat koukat. Začátek jasný, konec taky. Uprostřed opravdu není nic, co by vám mohlo utéct. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Zde Renny Harlin bohužel přestřelil. Film o bývalém policistovi ( S. L. Jackson ), který má opravdu zajímavou profesi Zametače stop nebo-li uklízeče v daném slova smyslu. Zametač stop je originální ve filmech oním řemeslem, které se mi líbilo a úklid byl zpracován velmi dobře ( rozuměno jeho postup ). Ale i tak je škoda, že se najde "pouze" dobrý námět, ale scénář je na tom nakonec podstatně bídněji. A zde to opravdu nezachrání ani ty známé tváře, což je velká škoda. PS: Na mistra Propera to prostě nemá ! ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Harlin ještě umí točit, ale s tímhle scénářem moc velkou šanci neměl. Zoufale obehrané zvraty a předem odhadnutelné postavy jenom podtrhují vyčpělost zápletky, která je podobná tuctu jiných filmů. Herci působí, jako by si jenom přišli vydělat na nájem (obzvlášť Harrisova poloha "poldy, co ví, jak to chodí" začíná být obehraná) a Sam L. Jackson není cool, jenom prostě je. Harlinův velký comeback se tedy nekoná a v sobotu večer na Nově tomuhle filmu bude asi nejlíp. 5/10 P.S. Nejvíc ruluje Samova dcerka, která řeší flustraci ze smrti matky tím, že po nocích kouká na klasiky s Carym Grantem. Alespoň něčím mě scenárista příjemně překvapil :) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Po prima začátku, který rozhodně není pro slabší nátury film sklouzl do průměrného thrilleru. Jackson i Harris byli fajn, ale konec snímku mne nijak nepřekvapil a pointa mi byla jasná už od poloviny. Škoda, ten námět byl zajímavý a rozhodně v podobném duchu šel udělat celej film. Tady se dá říci, že jakmile se přestalo čistit, přestal film odsýpat... Dávám tři lahve Listerine (toho modrýho původního, né ty oranžový :-) * * * ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Keď Tom hovorí Eddiemu o knihe úplatných policajtov, je možné vidieť pilier, na ktorom je nastriekaný názov hlavného mesta Fínska, Helsinky, čo je odkaz na osobu Rennyho Harlina, ktorý sa vo Fínsku narodil. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 29. januára do 15. marca 2007 v Louisiane, USA. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama