foto

Keke Palmer

  • nar. 26.8.1993 (22 let)
    Harvey, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ačkoliv je v našich zeměpisných šířkách její jméno málokomu povědomé, za velkou louží tato čokoládová slečna sklízí nemalé úspěchy. Narodila se jako Lauren Keyana Palmer dne 26.8.1993 v americkém státě Illinois v rodině polyuretanového technika. Jako pětiletá začala zpívat v chrámovém sboru. V devíti letech se ucházela o roli v muzikále The Lion King a přestože ji nedostala, utvrdilo ji to v přesvědčení, že se chce stát herečkou. V roce 2003 se rodina přestěhovala do Los Angeles, aby si Keke mohla začít plnit svůj sen.

Svou první velkou roli dostala Keke v roce 2006. Vytvořila hlavní hrdinku filmu AKEELAH AND THE BEE, dvanáctiletou nadějnou hvězdičku v prestižním americkém hláskování (spelling). Tento film byl velmi dobře přijat americkou kritikou. Ještě před natáčením filmu se Keke zúčastnila juniorské soutěže American Juniors, odnože American Idol, což Keke otevřelo cestu k vlastní pěvecké dráze. Filmový soundtrack se stal její debutní písní. První opravdové album přišlo hned v roce 2007 a neslo název So Uncool.

Keke získala roli v komedích HOLIČSTVÍ 2, DIVNÁ SEŠLOST, dramatu JEZDCI Z JIŽNÍHO BRONXU, ANDĚL STRÁŽNÝ či thrilleru ZAMETAČ STOP. Její zatím poslední filmovou rolí se stala americká fotbalistka Jasmine ve filmu THE LONGSHOTS. U nás jsme ji mohli zahlédnout v seriálu ODLOŽENÉ PŘÍPADY a ZÁKON A POŘÁDEK. V současné době v amerických televizích běží seriál True Jackson, ve kterém Keke ztvárnila hlavní roli pubertální módní návrhářky.

Bára "Goodie" Marešová

Herecká filmografie

2016 Doba ledová: Mamutí drcnutí
Doba ledová: Velikonoční překvapení (TV film)
Grease: Live (TV film)
2015 Brotherly Love
Scream Queens (TV seriál)
2014 Animal
Imperial Dreams
Trip to Bountiful, The (TV film)
2013 Crazy Sexy Cool: The TLC Story (TV film)
Full Circle (TV seriál)
Masters of Sex (TV seriál)
2012 Abducted: The Carlina White Story (TV film)
Doba ledová 4: Země v pohybu
Nahlas a naplno
Rags (TV film)
2011 Winx Club (TV seriál)
2009 Cleveland show (TV seriál)
Cvokař
2008 Bajky naruby: Želva a zajíc
Přesný zásah
True Jacksonová (TV seriál)
2007 Jdi do toho (TV film)
Zametač stop
2006 Akeelah
Divná sešlost
House of Payne (TV seriál)
2005 Jezdci z jižního Bronxu (TV film)
2004 Anděl strážný (TV film)
Holičství 2
Second Time Around (TV seriál)
2003 Odložené případy (TV seriál)
2000 Křižovatky medicíny (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)

TV pořady

2016 The 42nd Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2015 Teen Choice Awards 2015 (TV pořad)
2014 Hollywood Today Live (TV pořad)
2013 Queen Latifah Show, The (TV pořad)
2011 Nickelodeon's Worldwide Day of Play: Get Your Game On (TV pořad)
2009 BET Awards 2009 (TV pořad)
Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)
2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)
2007 Teen Choice Awards 2007, The (TV pořad)
2006 2006 Black Movie Awards, The (TV pořad)
2005 The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace