Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rose Lorkowská (Amy Adams – Kouzelná romance) bývala na střední škole kapitánkou roztleskávaček a randila s hvězdou týmu. Teď je jí přes třicet, je svobodná matka a pracuje jako uklízečka. Její sestra Norah (Emily Blunt – Ďábel nosí Pradu) ještě stále žije s jejich otcem Joem (Alan Arkin – Malá miss Sunshine). Ten je obchodník, který se celý život neúspěšně snaží vyvinout návody na rychlé zbohatnutí. Rose touží po tom, aby její syn chodil do lepší školy a finanční nesnáze se rozhodne vyřešit po svém. Přemluví Norah, aby se s ní pustila do zvláštního druhu podnikání – budou uklížet na místech zločinů. Než se nadějí, jsou obě dívky až po krk ve vraždách, sebevraždách a dalších “špinavých” situacích. Jak ale postupují po žebříčku své drsné profese, začínají pociťovat respekt jedna k druhé a vzniká mezi nimi důvěra a blízkost, po nichž vždycky toužily. Díky tomu, že společně vybudovaly tuto svéráznou živnost, poznávají Rose a Norah i radosti a strasti bezvýhradné loajality a vytvářejí přitom lepší budoucnost pro celou rodinu Lorkowských. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (125)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Smutný a dojemný film, který přes negativní tématiku (uklizení na místech činu je docela zajímavé téma) působí příjemně a zůstává z něj zvláštní pocit. Možná kdyby film byl čisté drama, tak působí velmi silně nebo kdyby se zaměřil jen na (černou) komedii, tak zaútočí na divákovi bránice. Takhle výsledek zůstal v půli cesty, přesto se mi líbil a především duo mladých hereček Amy Adams a Emily Blunt ve snímku exceluje. A Alan Arkin má na kontě další Sunshine film... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Notisky na přebalu dvd zase jednou nelhaly a snímek tak skutečně pochází ze stejné (většinově) produkce jako MALÁ MISS SUNSHINE, dávat ale snímek do stejných intencí by bylo zavádějící. Kromě klíčového slova SUNSHINE, které tuzemský distributor vtipně překřtil v rámci názvu na JARNÍ ÚKLID s.r.o., nemají totiž oba filmy mnoho společného, ač by se podle traileru mohlo zdát, že právě opak je pravdou. Rodinné trampoty sice zůstávají, stejně jako Alan Arkin v roli vynalézavého dědy, dále je už ale film spíše dramatem a daleko méně komedií. Prostředí, ve kterém se látka realizuje je skutečně nestandardní (úklid na "místech činu"), obvyklé peripetie jsou řešeny s důrazem na životní přirozenost (žádné urputné happyendy) a neselhává ani herecké obsazení, kterému dominuje sympatická Amy Adamsová (překvapivě ukáže i něco ze svých půvabů). Nemám důvod nedoporučit. 80% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to zábavný, nikoli ale přímo vtipný, jak by napovídalo žánrový zařazení a děj o uklízení bordelu po sebevraždách a obecně po mrtvolách, spíš se to prezentuje jako čistokrevný drama o životě a je to natočený docela pěkně, herecký výkony skvělý, zejména Amy Adams a Emily Blunt zaujmou a najde se tady i několik silnějších a smutných momentů, navíc díky tomuhle filmu sem zjistil, že sem vlastně geniální, protože na cvičeních se taky nudim a koukám z okna ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Protože mám slabost pro americkou nezávislou produkci, a začínal jsem pociťovat jisté abstinenční příznaky, musel jsem si "šlehnout" další dávku a Sunshine Cleaning se ukázala jako poměrně dobrý "matroš". V první řadě označení komedie není příliš šťastné, protože humor se zde objevuje jen v nepatrných náznacích a jedná se spíše o kouzelné drama ze života s mírnou dávkou nadhledu, o sestrách vláčejících za sebou břímě traumatu z dětství i traumata společenského a kariérního neúspěchu současnosti, které se z nutnosti finančního zabezpečení pustí do neobvyklého podnikání. Film stojí především na duu Amy Adams a Emily Blunt, kterému to nejen velmi sluší, ale také si s rolemi dakázalo herecky s bravurou poradit. Skvěle jim sekunduje jejich otec Alan Arkin. Spokojenost. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně jeden z mých nej.Emily Blunt je úžasně stylová,přesvědčivá-podle mě celkem zastínila Amy Adams,která hraje takovou nevýraznou puťku.Každopádně příběh je originální,čehož si cením asi nejvíc a hlavně poutavý-občas úsměvné,někdy dojemné až k pláči.Střídání nálad mi vůbec nevadilo a i když film asi neví čím být,zapisuje se do mých top. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Amy Adams si zahrála přítelkyni Johna Krasinskiho v seriálu Kancl (od r. 2005), zatímco Emily Blunt je jeho přítelkyní ve skutečném životě. (hellstruck)

Reklama

Reklama