Reklama

Reklama

Iron Maiden: Rock in Rio

(koncert)
všechny plakáty

Rock in Rio je film s živým koncertem legendární heavymetalové skupiny Iron Maiden. Bylo nahráno během festivalu Rock in Rio v brazilském Rio de Janeiro. Na jejich vystoupení přišlo okolo 250 000 lidí - což je nejvíce v historii kapely, hlavně díky návratu zpěváka Bruce Dickinsona a kytaristy Adriana Smitha. (culas)

Recenze (70)

Bukec.T 

všechny recenze uživatele

Ohromující živák který zastihuje Iron Maiden ve skvělé formě! Pohled na 250 000 fanatických Brazilců kteří reagují na každou písen naprosto naplno vyhecoval Iron Maiden k jednomu z jejich nejlepších koncertů za celou svoji kariéru a při sledování běhá mráz po zádech. Toto je povinost každého fanouška Heavy Metalu a tento skvost rozhodně patři k Top hudebních DVD ()

Michelle41 

všechny recenze uživatele

Suverénně nejlepší koncert Iron Maiden a troufnu si říct, že jeden z nejlepších vůbec. Bruce Dickinson v životní formě, perfektní zvuk a obraz, parádní výběr skladeb, střih mi taky na rozdíl od ostatních nijak nevadí. Volume na max a člověka z té atmosféry až mrazí .)) Myslím, že IM jsou jedna z mála skupin, která je na koncertech snad ještě lepší než ve studiu... Vážně nechápu lidi, kteří si dávají tu práci, dívají se na to a komentují, když IM nemají rádi. To je asi jako kdybych já komentovala koncert od Eminema. UP THE IRONS! ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem je neměl rád. Ale přinesli mi do života dost peněz tím, že když zde byl o ně zájem, o jejich desky, tak zde nebyli a já je dovážel a lidi po nich šli bez ohledu na to, kolik jsem chtěl za ně peněz. tedy skoro bez ohledu. Takže za to, že mi trcohu spolehlivého materiálna nosili do života - jedna hvězdička. Hudebně jsou ale zcela mimo můj vkus. ()

snakepit 

všechny recenze uživatele

Niet pochýb o tom, že Železná Panna je stálica na metalovom hudobnom nebi, ktorá šlape už takmer 30 rokov a valcuje pódia po celom svete. Keď sa k tomu pridá jeden z najmetalovejších národov a azda najväčší metalový festival na svete, vzniká strhujúca show, ktorú sa našťastie podarilo zvečniť aj na DVD. Turné bolo súčasťou k vtedy-vydanému albumu Brave New World, ktoré určite nepatrí k ich najlepším, každopádne sa však aj na ňom nájdu vynikajúce skladby ako The Wicker Man, alebo Out Of The Silent Planet. Prvá menovaná aj otvára celý koncert po opernom intre a začína tak 2 hodinová metalová smršť, ktorú si užíva štvrť milióna metalových fanúšikov na 101% a ja by som predal aj vlastnú obličku keby som mohol byť jedným z nich :) ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Kedysi som bol veľkým fanúšikom Ironu, dnes ma ich hudba už príliš neberie, ale toto vystúpenie v Riu je dodnes snáď najlepším DVD koncertom, aké som kedy videl. Neopísatelná atmosféra štvrť milióna ľudí, kapela hrá bez najmenších chýb a celá show, ktorú tu fanúšikom predvádzajú, je nesmierne originálna, svojská a nenapodobiteľná. Bruce Dickinson má nezabudnuteľný hlas ako na nahrávkach, tak aj naživo a aj po toľkých rokoch nám "starčekovia" ukazujú, ako má vyzerať pravé heavymetalové vystúpenie. Keď na mňa Rock in Rio takto zapôsobilo z TV obrazovky, aké to už muselo byť naživo? Škoda, že som tam nemohol byť. ()

Zajímavosti (2)

  • Na koncert se přišlo podívat 250 000 lidí. Jednalo se o poslední koncert světového turné k desce „Brave New World“ (2002). (Fuhman.Dajar)

Reklama

Reklama