Reklama

Reklama

Klub společníků óranské střední

(festivalový název) (seriál)
  • Japonsko Óran kókó host club (více)
Japonsko, 2006, 9 h 58 min (Minutáž: 23 min)

VOD (1)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Soukromá akademie Ouran se vyznačuje za prvé: prestižností rodin a za druhé: bohatstvím. Právě toto je škola na kterou se jako zvláštní student dostává velmi chytrá Fujioka Haruhi. Haruhi která právě hledá tiché místo na učení vstoupí do 3 hudební učebny kde má své sídlo na Ouranu pověstný klub hostitelů. Haruhi svou neopatrností rozbije vázu v hodnotě 8 miliónů, aby zaplatila svůj dluh nastupuje v klubu hostitelů jako další hostitel jenž dívkám poskytuje vybrané lahůdky a nejvybranější konverzaci tak rozhodl král hostitelů Tamaki. Právě Tamaki Sou zdejší Ouranská ikona si bere Haruhi pod svá křídla. Dalšími členy klubu jsou viceprezident, finančník a šedá eminence klubu Kyouya Ootori, Dvojčata Kaoru a Hikaru, velmi mile vypadající dortíkový Honey a málomluvný tvrďák Mori. Jak dopadne Haruhi jenž před školou skrývá svoje pohlaví a vydává se za kluka na to se podíváme v 26 dílném komediálním anime. (Roby)

(více)

Recenze (41)

Starletka 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně vtipná, zábavná, nápaditá, oddechová záležitost, která se dá vidět i po stopadesáté aniž by omrzela. Postavy jsou geniální, humor odzbrojující, animace pěkná (i přes tu všechnu růžovou), i soundtrack se dobře poslouchá (skvělý ending). Zatímco první půlka je vyloženě komediální a plná gagů, ta druhá je spíše vážnější, doplňující děj nejen minulostmi jednotlivých postav. Mimochodem Haruhi je jedna z nejlepších hlavních hrdinek vůbec a takových jako je ona je potřeba mnohem víc (minimálně co se shoujo žánru týče). Zcela zaslouženě 10/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

I když se na Ouran High School nedá brát vážně skoro nic, fungují zde kromě smrtících hlášek a absurdních situací i silné momenty z minulosti hlavních postav nebo jejich obav o vlastní budoucnost. Díky nim tak Host Club získává dokonalou nadčasovost, která bez problémů přehluší i výtky k převážné epizodičnosti celého seriálu. Když ale Tamaki zahraje nějakou svou zhroucenou etudu nebo Kyouya vychytrale vymyslí další způsob, jak na někom vydělat, ani žádnou výraznější dlouhodobou linku nepotřebuji. P. S.: Zahrajeme si hru - "Který je Hikaru?"!! ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Charakterově propracované postavy, dějově ucházející příběh, který netlačí na pilu, dobrá hudba a to vše v zajímavém prostředí. Některé díly byly opravdu dobré a u jiných jsem se skoro nudil. Nejlepší postava Honey ala "Loli Shota". Příjemné komediální školní anime, které v polovině trošku změní styl a snaží se hlouběji prozkoumávat historii každého člena a Ouranského Host Clubu samotného, ale i přesto si zachová původní jiskru a styl. 80 % ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Vysoká očekávání, že se dočkám nevšední legrace spojenou s kvalitními postavami a dějem byla naplněna, ale rozhodně ne dosyta. Hodnocení a komentáře k Ouranu jsou ryze pozitivní, jenže celé mi to přijde nadnesené hlavně tím, že konkurence v tomto oboru je slabá. Možná jsem naivní a možná je těžší spojit zajímavější romanci s vtipem a důstojným příběhem, ale zatím žiju v iluzi, že to jde. Musím uznat, že spousta vtípků je vskutku povedených, ale ty se přeci jen časem ohrávají a později už vyloudí jen minimální úsměv, kdy už onu reakci dané postavy čekáte. Minimálně tuto stránku Ouranu těžko nějak kritizovat, protože právě ve vodách absurdních situací kormidluje s naprostou jistotou a ví, kdy má přiložit pod pomyslný kotel. Silný body sklízí i za postavy, kde každá má svůj charakter, roli i minulost (zrovna oblíbenec Mori asi dostal nejméně prostoru), čímž ale spějeme zároveň k nejslabší stránce seriálu a to je cca 2. polovina. Dokavaď se dělaly blbosti a pomáhalo se ztraceným romantickým duším žen i chlapců, byla to legrace, ale vážnější tón Ouranu moc nepomohl. Konec je decentní a zasloužený pro naše hrdiny, ale jakmile se přestanete smát, tak už to není ono. Tvůrci se snaží právě onou poměrně zajímavou minulostí protagonistů dát seriálu smysl a hloubku, nicméně si nejsem úplně jistý, jestli to bylo třeba. V rámci možnách pokračování by to asi bylo pochopitelné. I když té růžové a až přehnané zženštělosti několika chalanů bylo místama až moc, užil jsem si společníky z Ouranu vrchovatě. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Cesta k japonskému anime u mňa asi nebude jednoduchá a zistil som, že určite nebude smerovať cez tento štýl seriálov. Pointy a myšlienky tohoto mierne zženštelého seriálu išli mierne mimo mňa a aj keď je tu pár vytipovaných miest, ku ktorým sa dá vrátiť, k celému seriálu asi už nie. 65%. ()

Galerie (1 358)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama