Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý pár je během své romantické cesty motorovou loďkou zaskočen bouří. A ke všemu se jim pokazil motor. Jsou tedy nuceni strávit noc na odlehlém bezlidném nemile vypadajícím místě. Když najdou opuštěný dům, ve kterém se můžou schovat před deštěm, zjistí že přece jen tu nejsou sami. Skupina brutálních vrahů se rozhodla pobavit na jejich účet. Ale mladý pár se nehodlá vzdát bez boje. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (296)

JAn 

všechny recenze uživatele

Po čajíčkovém Valentine přichází Blanks znovu, tentokrát s brutální, syrovou atmosférou v první půli (záměrně tady nebu vzpomínat na Wolf Creek), a která vrcholí opravdu příjemným gore s perspektivou Wrong Turn 2. V Cannes si prý publikum zakrývalo oči a křičelo. No, já ´sem se po dlouhém čekání pohodlně usadil v křesle a spokojeně chrochtal blahem. Nose job, Jamie. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další z řady vidlácké vybíjené, tentokráte po Australsku.Páreček nesympatických měšťáků vyrazí rybařit, samozřejmě motor se podělá a tak je potřeba se někde upíchnout.Co čert nechtěl, plesnivý dům obývají tři mongoloidní koňomrdi a může začít další klišoidní céčko o hovně.Ve filmu není žádný výrazný moment, který by stál za řeč.Děj se odehrává pořád na jednom fleku, nedočkáme se žádných pořádných naháneček či pastí.Dvojice se nemá za co mstít, jelikož se jí vlastně nic nestane.Trochu jsem doufal, že ta kráva dostane dvojitou penetraci, načež se jí ještě do huby udělá fotr a ta městská bábovka se vzchopí a všechny řádně vykundí.Ne bohužel, dočkáte se jen pár slintů a zabitého klokánka (což mě nasralo) a pěkné prdelky.Nuda bez tahu na branku a bez invence.Už mě tyhle sterilní mrdky riadně serou.Jediný plus hudba.30%. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Austrálie – moře, klokani, pohádková pobřeží.. a taky jedna temná noc, která má ještě dlouho do svítání. Režisér Jamie Blanks dal filmového hororu naneštěstí Temnou legendu i Valentine a pak se na čas odmlčel. Zřejmě vědom si předešlých chyb natočil jednohubkový thriller o mladém páru (kdy žezlo zodpovědnosti přebírá jemnější polovina), který se na opuštěném ostrově před bouřkou schová do zdánlivě prázdné barabizny, aby záhy zjistil, že vlastníky jsou nadržení pěstitelé marihuany. Netradiční žánrový přírůstek s náběhem do „soft-porna“ se NAŠTĚSTÍ vyhnul všem náhlým zvratům a relativně i nelogickým rozhodnutím (srdečně děkuju i za absenci všelijakých virů, mutantů i zombie), povedenou rodinku stylizoval do trojice negramotných farmářů (nejsou však pouhými figurkami), kteří vám kdykoliv pomůžou podržet bezmocnou kořist (zvířecí, i tu lidskou). Blanks (věnuje se i kameře, střihu a – čímž tu mimochodem příjemně přesvědčil – i filmové hudbě) navíc slušně buduje atmosféru, teenagery vyměnil za "skutečné" herce (Nadia Fares je dalším zářezem do kategorie vlhkých snů a navíc to vypadá, že je sestrou samotného MacGyvera), poměrně velkou část ponechal psychickému i fyzickému ponižování milenců, a tak ani nevadí, že se tu s originalitou příliš neplýtvá!! Těch kladů tu je přece jenom s ohledem na žánr víc (a to se počítá), proto jdu nakonec do vyšších čísel!! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mnohdy mám hodně rád, když si pouštím film, o kterém nevím vůbec a naprosto nic. Název tohohle ve mě vzbuzoval očekávání nějakého přiblblého televizního více sci-fi než horroru. Místo toho jsem ale ke své obrovské radosti dostal náležitě syrový, drsný, krvavý, napínavý, nápaditý, v mnoha ohledech originální a nechutný, s dobře napsanými a odehranými postavami a velmi, velmi uspokojující náklep. Je až překvapující, že buranský horror takový ještě může být. Mít to trošku originálnější zápletku a ne jen provedení, s pátou bych neváhal. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Překvapivá bomba. Řekli byste si - vidláci na ostrově, co terorizujou manželskej pár, to je nuda. Omyl. Jamie Blanks potvrzuje, že i tohle schéma lze pořád natočit takovým stylem, že se u závěrečný řežby divákovi vloudí na tvář úsměv zadostiučinění. Výborně vystupňovanej děj od zoufalství po chladný přemýšlení až k brutální akci, a k tomu hrdinové, jakým je po dlouhý době zase radost fandit (vivat Nadia Fares, už v Purpurových řekách stála za to a tady je to perfektní prototyp akční hrdinky v tom nejlepším slova smyslu). I hudební doprovod - směsice dunivejch basů a podobně - podporuje už tak skvělou atmosféru. Míra brutalitky je přesně akorát, aby nepůsobila samoúčelně, no tvůrci si dali záležet i zde, takže se dočkáte par skutečnejch lahůdek (ten konec!). Asi takhle nějak by se dal charakterizovat "nářez." S klidným srdcem doporučuju, obzvlášť těm frustrovaným ze samejch uřvanejch adolescentů či amatérskejch nuďáren. 80% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Při natáčení snímku bylo v Austrálii zrovna období sucha, tak ve většině scén bylo později deštivé počasí doděláno počítačem. (Chatterer)
  • Psa - rotvajlera Honkyeho si zahralo viacero psíkov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama