Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý pár je během své romantické cesty motorovou loďkou zaskočen bouří. A ke všemu se jim pokazil motor. Jsou tedy nuceni strávit noc na odlehlém bezlidném nemile vypadajícím místě. Když najdou opuštěný dům, ve kterém se můžou schovat před deštěm, zjistí že přece jen tu nejsou sami. Skupina brutálních vrahů se rozhodla pobavit na jejich účet. Ale mladý pár se nehodlá vzdát bez boje. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (297)

panjosef 

všechny recenze uživatele

Parádní pecka. Je to hodně velká žánrovka, exploitation (resp. hixploitation) o úchylnejch farmerech a jejich nebohém páru, který vězní. Originalita tedy skoro žádná, ale tu dosyta nahrazuje špinavá stísněná atmosféra farmy, výborně zahraní záporáci (to jejich chování, gesta, proslovy, všechno výborně zvládnutý) a gore, kterej je tady těžce extrémní. V rámci žánru fakt špička a to pro silné nátury. Podobně jako u nedávno skouknutýho Fritt Vilt zaokrouhluju 4,5 nahoru, pač tu zas tolik pětek nevidím. Jo a jinak akorát (SPOILER) chudák malej klokánek, ale nebojte, věřím že se mu při natáčení jinak nic nestalo. No a jak se tak koukám, měl bych zase skouknout nějakou totální sračku které dám odpad, těch pětek dávám v poslední době hodně. Ale když ty filmy sou tak povedený :-) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ne, že by studiová hixploitation se známými herci byla principielně nesmysl, viz. STRAŠÁCI nebo VYSVOBOZENÍ. Jenže syrová, kontroverzní a brutální 70. léta jsou dávno pryč a dneska znamená známá herečka v hlavní roli především to, že znásilnění nebude (jako zde) nebo bude bleskové a pes po něm neštěkne (PRAVIDLA NÁSILÍ). A vypulírovaný vizuál smrdící počítačem syrovosti taky dvakrát nepomáhá, stejně jako nepřidává mcgayverovská past ve stodole na realističnosti nebo zcela nepřekvapivý děj na zábavnosti. Takže zbývá jen trocha té šikany, solidní řezničiny (s jednou pěknou vaginální vychytávkou) a typově fajn herci (sexy Fares, trojice buranů). ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Manželský pár, který zabloudil uprostřed pustiny, rozhodně neudělal dobře, když se před průtrží mračen skryl do zanedbaného a zdánlivě opuštěného domu kdesi na venkově. Farma patří třem vidláckým zvrhlíkům, kteří se svými hosty zrovna nezacházejí v rukavičkách. Zvláště nemají v oblibě městské zbohatlíky. Od ponižování a slovního napadání páru, mají tatínek a jeho dva synové v plánu uchýlit se k daleko horším praktikám, ale ještě, že je Nadia Farés tak silná a statečná žena, která se hrdinně postaví šílencům na odpor ve stylu ženy-kutilky. Její manžel je totiž bačkora a se zlomenou nohou by v kůlně, kam je zavřeli, jen těžko narychlo dokázal vyrobit likvidační prostředek na maniaky utržené ze řetězu. Jamie Blanks umí brilantně navodit zlověstnou hororovou atmosféru a plusové body sbírá rovněž za bezchybné herecké obsazení. V závěru se však i on tak trochu utrhl ze řetězu, a když se filmem začalo ozývat ryzí rozpustilé country v jedné z nejnapínavějších scén, tak jsem měl pocit, že tady to přepálil a krok do žánru parodie byl celkem neuvážený, ale je fakt, že občas balancoval na této tenké žánrové hranici. I z logického hlediska to nebylo nejčistší, a to především ve chvíli, kdy dvojice zjistí, jaká individua to mají před sebou a jen těžko bych s nimi zamířil zpět do jejich barabizny, když mě uvítali tak nechutně urážlivým stylem. Jako celek je to však horor, který pohltí svojí až strašidelnou atmosférou, spádem a na divákovi si smlsne dost zvrhlým způsobem. A dobře mu tak. 100% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Expozice je až trapně matná a sterilní (dozvíme se jen, že hlavní hrdinka je z Francie a tuze jí nevoní zabíjení čehokoli), ale zbytek mě docela posadil na prdel. První hixploitation od původního Texaského masakru, který mě nenudil, fyzicky zhnusil, překvapil a navodil starost o kladné postavy a čirý odpor k záporákům. Stylisticky sice nijak výrazné a občas až moc hrrr (nenechte se předešlou větou zmýlit, Texaský masakr je úplně někde jinde), ale Blanks má film celou dobu pevně v rukou, navozuje uvěřitelný psychický teror a nakonec rozpoutává nápaditou revenge párty, během níž držíte sexy kočičce palce a překvapivě málo se chytáte za hlavu kvůli nelogickému chování postav nebo nepravděpodobným následkům. A když přijde na fyzické násilí, má to grády a požadovaný efekt (dvě scény si budu pamatovat fakt dlouho). Furt jsem si říkal, že se to nakonec nějak shodí a obhájím si průměrný hodnocení, ale ono ne. Malá, nenápadná, sympatická zabíjačka. Horror fans sem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nemám rád exploitationy. Storm Warning síce nie je v prvej polovičke taký krvavý kúpeľ, aký som čakal, ale v druhej to bohužiaľ dobehol. Keďže počet hrdinov a zlosynov je rovnako malý (2 + 2 a neskôr do deja zasiahne „tatíčko“ s imidžom Davida Thewlisa, ale nie je to David Thewlis), nejde o slasher, ale režisér sa pokúša budovať atmosféru. No je ním Jamie Blanks (Temná legenda, Valentín s Denise Richards), takže mu to bohvieako nejde. Napriek tomu to spočiatku nie je úplne zlé. Noc, ostrov, búrka, nebezpečenstvo. Postupne sa ale začína hrať s čoraz otvorenejšími kartami a v druhej polovici dochádza k bitúnku a odrezaným penisom. Na nič z toho sa mi samozrejme nepozeralo dobre (čo je asi pochvala?), ale ani ma to nešokovalo. Skôr ma to nudilo a hovoril som si, že by som ocenil skôr prácu s postavami a hercami. Avšak hneď som si spomenul, že žiadne dobré postavy ani herci tu nie sú (Nadia Fares z Purpurových riek a Long Weekendu by bola dobrá maximálne v MILF porne), tak som to vzdal. Prostredie „francúzskeho ostrova“ na papieri znie super, ale pre dej z toho nič nevyplýva (90% sa odohráva na nočnej farme). Samozrejmosťou sú logické kraviny (neukrytie mŕtvoly, rafinovaný nápad uväzniť obete do stodoly plnej potenciálnych smrteľne nebezpečných zbraní). ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Při natáčení snímku bylo v Austrálii zrovna období sucha, tak ve většině scén bylo později deštivé počasí doděláno počítačem. (Chatterer)

Reklama

Reklama