Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poonam je sirotek z provinčního města, o kterého se od dětství stará milující strýc s podstatně méně milující tetou. Té vadí především to, že Poonam je krásnější, než její vlastní dcera. Když se navíc objeví pohádkový ženich z Dillí, jen to přileje kapku ghí do ohně nenávisti. Svatba je, jak už to tak bývá - dolmuvena rodiči. Pokud se rodičům vše zamlouvá a s protějšky svých dětí souhlasí, mohou se setkat i budoucí ženich a nevěsta. A jiskřička přeskočí, takže přichází právoplatná romance mezi těmi, kterým je souzeno strávit celý život spolu. (bolly.cz)

(více)

Recenze (6)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Romantické, naivné, prestrelené a zidealizované dohodnuté svadby, poslušné dievčatko ktoré s milovaným bohatým mladíkom, ktorý sa do nej okamžite zamiluje, ku šťastiu príde. Aby to nebolo až také šialene šťastné a dokonalé, udeje sa tragédia, ktorá však nebráni mladej dvojici v šťastnom živote a láske. Áno krásny film, kiež by to tak bolo aj v živote. Ale aspoň v pohádkach sa zlé macochy naprávajú a dobré dievča vždy nájde šžastie. Tak to má byť. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Dobře, ať nežeru , dám tři hvězďule, ale na rovinu, je to jen díky tomu, že jsem dnes kapku naladěná na romantickou vlnu ve stylu šestákových cajdáků Večerů pod lampou. A že tento film je srcebolný a uvzdychaný cajdák, o tom není pochyb. Hlavní hrdinka je sice hezká jako obrázek, ale charizma má asi tolik jako zouvák, humorná je jak děravá ponožka a ukníkaná je jak čivava. To její sestra je sice "moc tmavá", ale má jiskru, šarm a vtip. Ženich celkem fešák, ale tak trošku je ještě v pubertě. Otcové jsou moudří, hodní, žoviální a místy takový sluníčkáři, že by od nich mohly chytit záclony, jak září. Celý snímek je taková velmi zidealizovaná agitka na domluvené sňatky, kde děti chápou, že jejich rodiče to s nimi myslí nejlépe a kde se dva hlavní aktéři do sebe zamilují nehynoucí láskou během prvních třiceti vteřin. Vítejte ve světě, kde je největším snem každé dívky už od útlého mládí, si vzít prvního trubce, kterého jí rodiče strčí pod čumák a dělat mu celý život vola, tedy pardon...krávu. (přeloženo poslušnou a pokornou ženušku). Tak za co, že dávám tři hvězdy? Za A - za pěkný vizuál, za B - za možnost nahlédnout pod oponu indické mentality, za C - za přímo pohádkový příběh o velké lásce bez protivenství (načuřenou matku - tetu nepočítám, ta moje umí být daleko protivnější a to je vlastní). ()

Reklama

Kapikova 

všechny recenze uživatele

Pokud mi bylo něco protivné, tak je to právě dokonalá a bezchybná Poonam, která je dokonalou nevěstou, dcerou, snachou, tetou a vůbec bytostí na zemi. Pokud by se vám dostali do ruky návody ze staroindických textů, zjistili byste, že je splňuje do poslední tečky. Neustále cudně klopí oči, mluví šeptavým hláskem, stydí se neustále, odmítá dárky, neodporuje a vždy plní přání nadřazených členů rodiny. Macecha jí nesnáší a šikanuje a ona jí přesto miluje a pomáhá, a když padá hořící trám na její sestru (to oblíbenější dítě), strhne jí bokem a sama se stává mučednickou obětí. Ke konci odmítá svatbu, protože se zraněním by nemohla být přece dobrou nevěstou pro rodinu manžela. ALE na druhou stranu, je mi sympatické, že se film opravdu zastává původních tradic a na nic jiného si nehraje. Po tolika filmech, kde se měla hlavní hrdinka vdávat, ale cestou potkala někoho, kdo jí to něžně rozmluvil a rodiče musí nakonec pokývat hlavou, že přece jen láska je důležitější než cokoliv, je tento film velmi příjemná oddechovka. My mladí jsme tak uspěchání a neustále se za něčím ženeme. Oni si to všechno již prožili a za mnohem těžších podmínek, ovšem ani pro ně není nikdy pozdě se poučit. Jenže když si každý myslí sám o sobě, že všechno ví nejlíp, taková poučení se poslouchají těžko. Ale ještě že Poonam a Prem ty rodiče přece jen poslechli… ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Připravte se hodně šeptajících lidí, na cudně klopené zraky, na dívku tak ostýchavou, že skoro ani nedýchá. A je tou nejčistší andělskou bytostí, která nemyslí na sebe, jen na ostatní, i kdyby jí ubližovali. ____ Ale připravte se taky na občerstvující milostnou romanci, kde se dva krásní, sympatičtí lidé zamilují při domluveném sňatku. Je to průzračné, jako pramen vody. Tenhle milostný příběh je téměř podvratný svou jednoduchostí - dva se potkají (po dohodě rodin), zamilují se, a tak to prostě je. ____ Křišťálově čirý příběh mě dojal. Všichni jsou hodní, až tedy na tetu, ale i ta se napraví. Při nesmělém namlouvání dohozené dvojice nedojde k žádnému dramatu. Jen se líp poznávají a hlouběji zamilovávají. Je jasné, že k dramatu dojít musí, ale to je externí, deux ex machina, nevyplývá z charakterů postav. Naopak, jenom je potvrdí. ____ Fascinující, jak prostá milostná historka může působit mocně ve srovnání s těmi všemi ostatními, kde se dvojicím staví do cesty všelijaké /ne/umělé překážky. _______A i když to může znít směšně, tak svatební noc je tady něčím skutečně posvátným, stvrzujícím svazek na celý život. _____Tolik tedy oko okouzlené divačky. A teď se na to pojďme podívat cyničtěji. ___ Je to reklama na dohozené sňatky. Chlapce dívka okouzlí svoji poslušností a submisivitou. Vyjádřeno i oblečením, když on nosí západní ohozy, zatímco ona kolem sebe nechává vlát tradiční sárí. Takže, co to tu máme? Mladíka z velkého světa, který ale uvítá, když doma bude mít zbožňující tradiční ženušku. _____Upřímě, mnohem životněji působila její sestra. Dovádivý smíšek, který se nebál promluvit. Ale ta byla téměř neprovdatelná. Jak zaznělo ve filmu: prý protože je moc tmavá. No, spíš kvůli její samostatné a lehce vzdorující povaze. Sestra si, narozdíl od hlavní hrdinky Poonam, dokázala vytvořit svůj vlastní životní prostor a uhájit si ho. Zatímco Poonam jen poddajně doplňovala životy ostatních. ______ Navíc se ani náznakem neukáže nic z toho, o čem se v závěru mluví - zmrzačená tělesnost, která by mohla diváky, ale hlavně ženicha odpudit. ____Ale, i přesto: je to naivní, přesto kouzelný film. Jo, a z nemocnice z Královských Vinohrad by se měli začít pídit po indických zázračných receptech na popáleniny. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Jsou krásní a teprve poznávají, jak láska vypadá. Krůček po krůčku jsme svědky jejich sbližování, které záhy přerůstá v silný cit sladký tak, že čekáte, kdy se to zákonitě pokazí. A čekáte a čekáte a přesto vás to pak překvapí... Doporučila bych však spíše jen těm, co mají rádi sladkou bollywoodskou kávu natolik, že ji vypijí, i když v ní kostek cukru skončilo přespříliš... ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama