Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (32)

plakát

Hrdina (2002) 

Tento film je jedno neuvěřitelné umělecké dílo. Jak po stránce vizuální, hudební, příběhové a kdybych rozuměla filmovým studiím trochu lépe, jistě ho mohu vynachválit i po těchto stránkách. Žádnému jinému filmu tak právoplatně nepatří popis "nádherný". Myslela jsem si to v 13ti letech, kdy jsem ho poprvé viděla a myslím si to i teď, o 12 let později.

plakát

Kung-fu mela (2004) 

Kdyby šlo hvězd 6, tak dostane ještě jednu za perfektní český dabing.

plakát

Mortal Instruments: Město z kostí (2013) 

Snad největší zábava, jakou jsem si kdy v kině zažila. Tolik WTF momentů jsem ve filmu pohromadě neviděla už dlouho... Jako, nechápejte to špatně, ten film má sotva na ty dvě hvězdičky. Ale zábavy z toho, jak je pitomý, si u něj užijete nejmíň za 5.

plakát

Smrtelná lavina (2005) odpad!

Dovolte mi použít slova Zdeňka Polreicha : -"Už jsem viděl hada chcát, koně blít v barvach francouzské trikolory, stáhačku couvat, žábu bušit pěstí do skály,ale tohle jsem ještě neviděl".

plakát

Bylo, nebylo (2011) (seriál) 

Po prvním díle jsem moc nechápala, co tak dobře hodnotí. Ale co episoda, to víc napětí. Teď se dostávám k poslednímu dílu první série a napětím ani nedýchám, Ten seriál je perfektní kombinací kouzla pohádek, kriminálky, akčního napětí a romantiky. Děj do sebe perfektně zapadá, každá postava je propracovaná, ani jednu neošidili, Nejlepší postavy jsou zlá královna a Rampelník, navíc jsou všechny spolu dokonale zakomponované s perfektní pointou, kdy začínáte u nějakého začátku/konce a mezitímco v přítomnosti Storybrooku jdete od začátku dál, pohádkový svět funguje ve stylu flashbacků a pomalého odvíjení příběhu do bodu, kde jste začaly. 5 bodů za to bušení srdce a nedočkavost, které mám po shlédnutí předposlední episody.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Ty vado, během sledování tohoto filmu mi z vysoké hladiny testosteronu vyrašily chlupy na hrudi, smrskly se kozy a staly se z nich dva bicáky. Já vím, že hodnotu má tří hvězdiček, ale ten sakra super pocit a zábava u toho filmu jsou hodny nejmíň čtyř.

plakát

Ladíme! (2012) 

Tento film má mnoho nevyužitého potenciálu. Mohl to být skvělý, výjimečný film, ale tak nějak se z toho nepodařilo vymáčknout vše, co mohlo. Přesto pobaví a podle mne se vymyká obyčejným dějovým liniím i charakterům, které jsou typické pro tyto druhy filmů. Ale stejně...mohl být uchopený mnohem lépe.

plakát

Želvy Ninja (2012) (seriál) 

Od tohoto seriálu se ani hodně čekat nedalo. Vypadal jako přímé navázání na film. A o to větší bylo překvapení! Skvělé choreografie bojových scén a naprosto perfektně vykreslené charaktery. Mistr Tříska se stal ze starého moudrého stařešiny drsným borcem s velmi vytříbeným smyslem pro humor (jen April snad mohla být vyřešená lépe, než jako sedmnáctiletá teenagerka). Dobrý příběh, skvělé vtipy, ale také obdivuhodný smysl pro detaily a atmosféru momentu. Proložení počítačového zpracování kreslenou grafikou a prvky manga stylu a v akčních záběrech ony věrné a surové podoby ninja želv - tmavé siluety, kde zlověstně září jejich bělmo a čepele jejich zbraní. Tento seriál je o trochu víc, než jen animovaná podívaná pro děti. A kéž by to ale ten seriál pro děti na Nickelodeonu nebyl. Ono „seriál pro děti“ je totiž svěrač, který celou tu originalitu a jiskru seriálu dusí. Opravdu totiž chybí trocha, a byl by to perfektní, drsný seriál s ponurou atmosférou špinavého New Yorku pro starší fanoušky a ne ty nejmenší. A myslím, že by neměl problém ukázat tu skvělou chladnou a drsnou stránku celého fenoménu Želvy Ninja.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Dobrý seriál ve svých začátcích. Nad posledními díly 8 řady však nezbývá než zaplakat. Producenti očividně dojí krávu, která už své nejlepší dala aneb v nejlepším se má přestat. Seriál klesl již na takovou úroveň, že i kdyby se tam matka objevila, zabředl děj i postavy do takových sraček, že když se v ní zableskne něco zlatého, stejně to nic moc nezachrání. Ach, kdyby to sekli 7 řadou... ach, kdyby, kdyby....

plakát

Čas na dobrodružství (2010) (seriál) 

To není seriál, to je umělecké dílo! Ale co to není určitě, je seriál pro děti. Ale čím dál se na to koukám, tím víc jsem z toho nadšená. Ten seriál není pouze dětský převyprávěný svět, je to neuvěřitelné retro spektrum fantazie, barev, světů a nápadů. Je to Švankmajerova Alenka, v kombinaci s fantazií Salvadora Dalího. Má to záhadnost a nevysvětlitelnost fenoménu světa za zrcadlem. Nebo tajemnost japonských animovaných filmů. Psychodelické mistrovské dílo. Plus podle mně úžasná kresba, animace, dabing a humor. Kdybych mohla, dám tomu 6 hvězdiček, protože tohle je o MNOHEM víc, než se na první pohled zdá.