Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadprirodzený príbeh o bezohľadnom sériovom vrahovi, ktorý prežil trest smrti na elektrickom kresle. Väzeňským strážam sa nepodarí vyhnať z vraha zlo, a nechtiac uvolnia vražedné monštrum. Výsledné kraľovanie násilia s extrémnym mučením nastavuje nový štandard pre hororový žáner. (JohnRambo)

Recenze (50)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na Seeda jsem se hodně těšil, a to především ze studijních důvodů. Ano, je to první Uweho film, se kterým jsem stanul tváří v tvář. Byl jsem připraven skoro na všechno, takže z výsledku nakonec nijak šokován nejsem, protože to nijak extrémně hrozné dílo není, existují i mnohem horší zvěrstva. Boll je opravdu značně mizerný vypravěč, mám takový dojem, že i kdyby měl k dispozci ten nejlepší a nejoriginálnější příběh, který kdy spatřil světlo světa, dokázal by ho podat takovým způsobem, že by z něj diváctvo vůbec nic nemělo. S tím se u Seeda trápit nemusíme, neboť jeho děj je značně triviální a bez zbytečných odboček spěje kolísavým tempem až k finále. No k finále... spíš k ukončení, protože nic, co by se dalo nazvat jako "finále", zde nenajdeme. Zarazila mě i Uweho neschopnost natočit byť jen jednu trochu napínavou scénu, všechny příležitosti, jež se mu zde naskytly (a že je jich docela dost), jsou naprosto zabity buď celkově špatnou kompozicí, střihem, herci, anebo naprosto zcestně vybraným hudebním motivem. Seed je tedy ve všech ohledech podprůměrným filmem, ale ne až tak, jak jsem očekával, za což si vysloužil jednu hvězdičku. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Uwe má sice na kontě pár slušných kousků, ale tenhle se řadí k té mizerné většině. Předně kdo očekává strašidlo, tak ať si nechá zajít chuť. Je to o zmršené popravě, kdy se odsouzenec probere k životu a vrátí se k tomu, co umí nejlépe. Ale ono i kdyby tu byl bubák, bylo by to jedno. První polovina filmu se odehrává výhradně ve tmě, takže není prakticky nic vidět, což je v kombinaci s Bollovým vyprávěčským stylem příšerný mix. V druhé polovině sice něco vidět je, ale to zase vynikne debilní chování postav, takže je to prašť jak uhoď. Jediná scéna, která stojí za to, je vrahounův balet během něhož zednickým kladívkem masakruje hlavu jedné z obětí. To bylo parádní, ale také to jediné, co stálo za pozornost. 10% ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil že tam hraje Ralf Moeller tak jsem chrochtal blahem jaký to bude killer kus chlapa. No a hodně rychle jsem zjistil, že vrahoun je někdo jinej. Nic proti Willovi dle všeho činky taky zvedá ale tak Ralf je prostě gigant. Ale hned jak jsem to překousl jsem už byl jen a jen spokojen. Osobně nechápu co maj všichni proti Bollovi. Jeho filmy jsou většinou pohodová oddechárna na tři hvězdy. Ale TOHLE !!! Fakt v černých číslech? Koukám lidi asi nemohou odpustit ten úvodní dokument. No mě tak max navnadil jelikož bylo jasný že film co vyhlásí válku ochráncům zvířat se nebude držet zpátky. A taky že ne. Ze začátku klasickej krvák nic extra ale hezky to odsýpalo a sešlo se několik mých oblíbených herců. Ale pak přišla scéna se starou ženou v kuchyni a já šel do kolen....Viděl jsem stovky a stovky krváků ale nikdy jsem neviděl horor kde by killer v jednom záběru ubíjel k smrti kladivem celých 5 minut !! Měl jsem pocit že koukám na real popravu a být slabší povahy tak jsem to fakt vypnul, zalezl do kouta a usedavě brečel. To byla síííla kam se dle mého hrabe Saw, Grotesque, Hory mají oči atd atd. No a konec? Nádhernej...ať se mi tu vysmějou mám to na háku tohle je snímek jakých moc není. MASAKR a ta maska je hustá. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Uwe je pakoň. A pakoňem navždy zůstane. Jeho nejnovější film je stejně špatný, jako všechny předchozí. Totiž - kdybyste si pustili jen obraz, tak si řeknete, že tomůže být nepříliš nudná, průměrná záležitost. Když si to ale musíte vytrpět i s tou hudbou a dialogy, tak už to je mnohem, mnohem horší. Ba, tragické. Navíc klesl tak nízko, že si pro účely té škváry použil hned v úvodu záběry PETY z kožešinových trhů. Trhni si, Uwe. ()

Sobis87 odpad!

všechny recenze uživatele

Uwe Boll se v tomto filmu snaží ke skrznaskrz béčkovému tématu (a blbému scénáři) přistupovat poněkud umělečtěji (čti „hraje si na víc, než na co má“), ale bohužel pro diváky je režisérova vize „umění“ značně pokřivená. Veškerá snaha je mařena Uweho neschopností vybudovat fungující a působivou scénu, přičemž jediná scéna, která zpočátku celkem dobře funguje, je přílišným tlačením na pilu a brutalitou dohnanou ad absurdum pokažena a to, co zpočátku působilo celkem znepokojivě, je na konci pouze směšné – mám na mysli jednozáběrovou sekvenci s rozsekáním babiččiny hlavy na maděru. Jediný Bollův film, který v několika momentech celkem fungoval, byl Postal, neboť ten se nebral vůbec vážně, ale i tak to nebyla žádná sláva. A pokud se tenhle germánský rejža pustí do něčeho takhle vážného, jedná se o naprostý shit. Natočit to parta nadšených amatérů, bral bych to jako jistý příslib k tomu, že by s lepším zázemím a prostředky třeba zvládli něco obstojného, s přihlédnutím k tomu, že Boll těmito prostředky disponoval už u předešlých filmů, musím uznat, že tohle je prostě sra*ka. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na německém filmovém festivalu Veek Fear 27. dubna 2007. (Terva)
  • Ačkoliv jsou filmy Uwe Bolla obecně málo přijímané, získal tento snímek na hororovém filmovém festivalu v New Yorku cenu za nejlepší speciální efekty za rok 2007. (Terva)
  • Své cameo si ve filmu zahrál i Uwe Boll. Objevil se v roli jednoho z dozorců. (Terva)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno