Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

Shit 

všechny recenze uživatele

Conan ani Lotr to neni, i když hodně motivů z filmu, potažmo trilogie to má, ale i tak se jedná o fakt dobrý nelacině působící fantasy s nádhernejma scenériema jak vystřižených z právě zmiňovaný trilogie, slušnejma trikama, parádní hudbou, i když rozhodně né tak výjimečnou jako měl LOTR a nebo Conan a s dostatečně drsným dějem aby to nepůsobilo jako pohádka a zároveň poutavým a netrapným, aby to dokázalo zaujmout i na ty 2 hodiny. Krom toho herecký zastoupení se víc než povedlo, hlavní postava neni žádnej ruskej Ivánek, ale správnej drsňák a princezna díky Oksaně Akinshina je moc pěkná a příjemná. Jediný co mi tak trošku scházelo byly nějaký velkolepější scény, ale na to že se nejedná o megalomanskou USA produkci je to fakt nádhera. a docela osvěžení na poli fantasy v poslední době. Při druhý projekci sem se bavil snad ještě víc, druhá polovina je přímo skvělá a já musim dát 5* ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

V Rusku sa filmu dari, aj v roku 2006 pojde o jednu z mala kinodistriucne zarabajucich zemi na svete. takmer 500 mil. dolarov, to je do top tenu naj filmovych krajin,a to pred desiatimi rokmi bolo rusko uplne na spodku. A v rusku sa dari aj lokalnym filmom, druhy diel nocnej hliadky zarobil vyse 30 mil. dolarov, cim drzi momentalne rekord. Wolfhound je dlho odkladany prvy slovansky fantasy blockbuster. Rozpoctom 10 mil. dolarov (niektore zdroje uvadzaju az 20. mil) je najdrahsim ruskym filmom vobec (doteraz najdrahsi je minulorocna deviata rota, stala cca 6 mil.) Film je nasadeny do kin podobne ako denna hliadka v ruskom novom roku. Uvidime co divaci zaplatia, pretoze kvalitou ide o velkorozpoctove fantasy b-cko ako napr. eragon. Obsahom a spracovanim mu asi najviac padne prirovnanie Barbar Conan VS Mrazik. Je to skoda, ze aj Rusi idu americkym chodnikcom, cim viac penazi vo filme, tym viac rozhoduju producenti a tym vacsia kravina. Skoda, ze si neberu priklad z Ciny, ktora je v obodbnej filmovej situacii, dokaze vyprodukovat kopu lacneho shitu, ale ked ide o velke peniaze, akosi nie je problem najat majstra rezisera a celkovo sa dohodnut a natocit nieco zmysluplne. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době mě zase nějaký film dostal místy do rezonance, kdy jsem dýchal tak mělce, až jsem skoro zapomněl úplně. Bohužel jen místy, celek byl dost nevyrovnaný, tak nějak nestřídmý a neprostříhaný (i když práce se střihem byla intenzivní jako v reklamě -- čtvrtvteřinové bliky na detail, kterého si máme ve scéně všimnout, hodně názorné, až jako pro blbce). Jakoby se tímhle archetypálním slovanským eposem pootevřely dveře něčeho, co by možná mohlo existovat, tedy proudu fantasy z dosud trestuhodně nevytěžené slovanské mytologie a pololegend (Vnímáte, jak blízko do minulosti je úplně nezřetelná historie a mlhavé kořeny? Mizerných pár set let, to většina národů nemá...). Oba palce nahoru za to občasné trefení naprosto správné noty, po které si řeknete, jak je ten Pán prstenů vlastně sterilní (tím, že je tak okatě umělý...). Jen by mohli Rusové ještě maličko vyzrát, aby ustáli skutečné velkofilmy. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vlkodav vděčí za svůj vznik úspěchu Timura Bekmambetova a jeho Noční hlídce, která odstartovala jednak renesanci ruského filmu a jednak sérii fantasy snímků, které měly u ruského publika velmi slušný komerční úspěch. Je to paradox, že jsem Noční hlídce dal čtyři hvězdičky a Vlkodava odbydu pouze třemi, i když je to mnohem velkolepější podívaná vyfutrovaná penězi a celkově profesionálnější, ale Noční hlídka holt byla první a co jsem odpouštěl jí, nechci odpouštět Vlkodavovi. Je na něm totiž znát zjevná inspirace hollywoodskými fantasy snímky typu Barbara Conana nebo trilogií o Pánovi prstenů a na můj vkus je to jednak trošku kosmopolitní, jednak zbytečně zahlcené digitálními efekty. Tvůrci se měli víc držet východoslovanské mytologie a propracovat příběh na úkor vizuálních efektů. Vlkodav ve své snaze vyrovnat se americké produkci trochu připomíná francouzské akční filmy, které taky chtějí dohnat a předehnat slavné hollywoodské kousky, a tvůrci si neuvědomují, že v nejlepším případě dohání to, co frčelo před 15-20 lety. Celkový dojem: 65 %. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Aj Rusi chcú dokázať, že vedia točiť dobrodružné fantasy. To, že zvládajú ostatné žánre, hádam písať nemusím. Nemožno im uprieť snahu, kvalitná výprava, obrovský rozpočet, celkom dobre obsadené postavy, vrátane charizmatického hlavného predstaviteľa, pekné exteriéry a slušná hudba. To všetko je fajn, ale keď raz príbeh pokrivkáva, film nezachráni ani megarozpočet. Úvod skutočne vykráda Barbara Conana a dej, ktorý plynie ďalej, akokeby za každú cenu vyhľadával príležitosť ukázať, že Rusi zvládajú aj súboje, ktorých je tu dosť, ale pripadali mi také nemastné-neslané. Inšpirácia LOTR-om je zjavná. Ak by som mal objektívne hodnotiť, tak LOTR, ktorému ako top-fantasy dávam päť diskov, tak tento malý ruský klon, nemôže získať viac ako 50-60%. Nadržiavať mu len preto, že má slovanský look, asi nie je fér. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy fantasy série "Volkodav" od ruské spisovatelky Marie Semyonové. (ČSFD)
  • Exteriéry byly kompletně natáčeny na Slovensku. (Arakasi)
  • K tomuto filmu existuje i PC hra, jmenuje se „Requital“. (jackie7)

Reklama

Reklama