Reklama

Reklama

Pravidla násilí

  • Velká Británie Straightheads (více)

Obsahy(1)

Napínavý a opravdu brutální thriller vypráví o ženě ze střední třídy a jejím příteli, kteří se po noci plné vášně vydávají na nóbl večírek. Na cestě je však přepadá banda násilníků, kteří muže zmlátí a ženu krutým způsobem hromadně znásilní. Strašný zážitek vyvolává v traumatizované dvojici touhu po pomstě, a proto se ihned poté, co se jen trochu vzpamatují, oba chopí zbraní. Se západem slunce odhodlaná dvojice začíná svou odplatu. Nic je nezastaví a útočníky čeká opravdu trýznivá krvavá lázeň. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

CITUJI: text distributora : ...útočníky čeká opravdu trýznivá krvavá lázeň...... Po shlédnutí filmu mne tato věta opravdu rozesmála? Trýznivá krvavá lázeň? Proboha kde? Jeden byl znásilněn puškou, (při scéně nebylo nic vidět) - no ať nežeru - asi 1 s byla vidět holá prdel! A ti ostatní útočnící byli zastřeleni puškou do 5 sekund! Tak kde sakra byla ta trýznivá krvavá lázeň? Ke všemu otřesný příběh, znásilněná Gillian, která si vyloženě o to říkala, namyšlená nesympatická děvka na první pohled .... a ustrašený, vytřepaný rádoby 23 letý mladíček, ale hraje ho jaksi strhaný 31 letý herec! Úděsný film a ještě úděsnější herecké výkony! Škoda mluvit! Film jsem sháněl na DVD - totiž obsah mne zaujal, díky bohu, že ho nakonec dával FILM+. Asi bych si pak rval vlasy! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Za začátku jsem měl z příběhu pocit, že Gillian Anderson, která je mimochodem krásná až běda, skrývá nějaký tajemství z minulosti. Po asi patnácti minutách bylo po pocitu a začínal jsem mít druhej pocit, že Gillian Anderson , která je mimochodem krásná až běda, je jedinej důvod proč se na to dívám. Konec filmu jasně dokázál, že můj druhej pocit byl už správný, bohužel. Jo a ještě něco, ani jsem netušil, že Gillian má tak krásnej zadek, pozorný divák zaměřující se na klíčové detaily filmu si toho musí jasně všimnout. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Až na skromnou stopáž a Gillian Anderson, která přiláká a udrží pozornost, všechno špatně. Scenáristu neomlouvá vůbec nic, rejžu trochu zjevně velmi nízký rozpočet, ale natočit kvalitní znásilněníčko nic nestojí. Jenže znásilnění stojí za hovno, nad dohadováním se hrdinů zda se pomstít či nepomstít by kroutil hlavou i Hamlet a navrch "hrk hrk ať už to máme z krku" finále. Zaráží jen, jak do toho ukecali Anderson. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Jediné pozitivum tohoto trošku zmateného snímku (u mě ve smyslu naprosto nevěrohodného náhlého obrácení chování/názorů na trest a pomstu u Adama, ale hlavně toho prvotního strašného zla = útok/znásilnění, které vyprovokoval a provedl ten otec chránící svou dceru(?) před tím samým skutkem a ještě k tomu v její přítomnosti) .. takže to jediné pozitivum pro mě spočívá v tom, že jsem s velkým zpožděním a s velmi příjemným překvapením zjistil, že Gillian Anderson nebyla svého času pouze šikovná a inteligentní : Special Agent Dana Scully, ale i nesmírně krásná a moc hezky vypadající (nahá) žena .. to mi Mulder celá léta úspěšně tajil .. pacholek … ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Povedané jednou vetou: Pravidla násilí sú tak trochu mäkším, "komerčným" klonom Hanekeho denaturáku Funny Games. Škoda, že túto skutočnosť Dan Reed explicitne priznáva aj priamou citáciou (úvodné titulky aj záverečná sekvencia vtiahne diváka do filmovej metareality, aby ho usvedčila, že aj jeho voyeurstvo je vlastne spolupáchateľom násilia). Škoda hovorím preto, lebo tá citácia pôsobí umelo a film by sa pokojne obišiel aj bez nej - nie je to totiž imbecil, ktorý si potrebuje zvýšiť IQ tak, že si kúpi tričko s Einsteinovým portrétom. Je to pomerne svižne odsýpajúci, remeselne nakrútený thriller s nesmierne chladnou atmosférou, ktorý neprekvapí pointou ani dejovými zvratmi, ale dovoľuje svojím protagonistom "žiť" tak nejak plnokrvnejšie ako sme zvyknutí a úchylákov pre zmenu odmení o kúsok väčšou dávkou brutality, než je bežné v našich krotkých končinách. To najlepšie nakoniec. Keď som si pred časom na nejakom zahraničnom webe čítal infošku, že Gillian Anderson sa má objaviť "v kontroverznom" thrileri - a dokonca v dosť chúlostivých scénach, namiesto triašky som očakával frašku. Dočerta - a ono to nakoniec naozaj nemalo ďaleko k triaške. Jej premena z dekadentnej, chladnej a nevyspytateľnej mrchy (á la sharon "instinct" stone) na ranenú a predsa hrdú, odhodlanú a v závere najmä žensky "uveriteľnú" bytosť bola pre mňa najchutnejším sústom večera. Jemné vrásky okolo očí a pusy, zhodené kilá a herecké umenie urobili s Andersonky alias Scullyovej neprehliadnuteľne príťažlivú ženu. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama