Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Občanská válka skončila před třemi lety, ale některé rány čas nezacelí...naopak, spíš přiživuje hlad po pomstě. A právě ta žene plukovníka Carvera (Liam Neeson) vpřed na jeho honbě za tím, kdo navždy poznamenal jeho život - za Gideonem (Pierce Brosnan). David Von Ancken, doposud jen hostující režisér televizních seriálů, přišel s komorním příběhem o lovci a pronásledovaném, o pomstě a spravedlnosti, o minulosti, kterou nelze změnit ani umlčet a dal dvěma irským gentlemanům příležitost předvést se ze zcela jiné stránky než jsou od nich diváci zvyklí vídat. Seraphim Falls se zřejmě nevyhne srovnání s nedávnou syrovou australskou bájí Nicka Cavea The Proposition, se kterou má společné nejen téma, ale i práci kamery s leckdy drsnou krásou přírody a dokonce se ozývají hlasy mluvící o počátku nové vlny "poctivých" westernů. Zda je to pravda nebo jen přehnaný optimismus, to ukáže čas...a komerční úspěch. (Gemini)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ja L. Neesona môžem. V tomto prípade sa mi však zdá, akoby nevyužil svoje kúzlo osobnosti v plnej miere, hrá tu iba na pol plynu. Príbehovo je to tiež veľmi fádne, nudnejšie a bez výraznejšieho emocionálneho potenciálu. Postupné odkrývanie spoločnej tragédie oboch rivalov som si tiež predstavoval inak. Ešte šťastie, že veľa tu vynahrádza pekná príroda a vynikajúca práca kamery. Čakal som viac, ale nie som ani vyslovene sklamaný. 60/100 ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Poctivej chlapskej duel. Brosnan vs. Neeson je výtečná kombinace. Každej jsou úplně jinej a od začátku není ani trochu jasné, na kterou stranu se má divák přidat. Kdo teda bude hlavní padouch? Parádní exteriéry od sněhových plání po mrtvou poušť, pár mystických okének, trošku teologický závěr. Velmi dobré...80% ()

Reklama

javak810i 

všechny recenze uživatele

Naháněčka Brosnana a Neesona zasazená do divokého západu zní skvěle, že? Bohužel Seraphim Falls se možná až moc zaměřují pouze na dané protagonisty a tak si divák ani nestačí uvědomit, že se jedná o western. To by samo o sobě nevadilo, ale na to, jak moc se snímek zabývá samotným pronásledováním "kočky a myši", jsou postavy hlavních postav málo prokreslené a samotný závěr může v tomto ohledu působit nedostačujícím a nenaplňujícím dojmem. Ovšem i tak se jedná o dobrý snímek, který ústřední herecká dvojice jednoznačně tahá. Bez nich bych se na něj asi nepodíval. Za mě 3*. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Súčasný western sa uberá trošku iným smerom ako pravé klasiky z 50-tych až 70-tych rokov. Dnes sa divákov snažia tvorcovia nalákať na drsnú, surovú a tvrdú atmosféru divokého západu, kde bol chlap odkázaný sám na seba a na svoju pušku (nôž). Popri tom z opačnej strany mince vytiahnu krásnu scenériu tamojšej prírody, kvalitne pasujúcu hudbu, rovnako kvalitných hercov (najmä Brosnan to celé kvalitne ťahal) a náznak originality v scenári. A zdá sa, že to funguje. Von Ancken, čoby jeden zo súčasných seriálových kráľov sa vrhol do odvážneho projektu a časť jeho skúseností sa v ňom odrazila. Len neviem, či si toľko vychutnával voľnosť v minutáži, ktorú v seriáloch musia prísne dodržiavať, ale tu to trošku prepískol. Skvelý vstup do filmu sa po čase nepochopiteľne zbrzdí. Zdĺhavé scény sa dali kľudne skrojiť aj o 20minút, hlavným tŕňom v oku boli halucinačné výstupy na záver. Film by bol dynamickejší a najmä tí, ktorých tak skvelo navnadil v prvej polhodinke, by neboli potom sklamaní. 75%. ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Nadějný začátek filmu hned ukazuje, kudy se bude příběh ubírat. Liam jde po Pierceovi a na rum ho zrovna pozvat nechce... ;-) Toulavá kamera a krásná příroda, která je naservírovaná v hojném počtu Vás vtáhne do děje a je veliké plus. Bohužel celkový dobrý dojem kazí předvídatelnost scén (a jejich opakování), dlouhá stopáž a neskutečně stupidní konec. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Puška plukovníka Carvera (Liam Neeson) vo filme je železná puška Henry 1860, čo naznačuje, že bola jednou z prvých štyroch stoviek vyrobených predtým, ako bola koncom roku 1862 nahradená modernejšou mosadzou. (m.a.t.o.)
  • Postava Wesa Studiho sa volá Charon, čo je tiež meno prievozníka v gréckej mytológii, ktorý vyžaduje platbu za prepravu duší mŕtvych cez rieku Styx do podsvetia. Vo filme Charon požaduje platbu za vodu, ktorú obaja muži vypijú, keď prechádzajú okolo. (m.a.t.o.)

Související novinky

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama