Reklama

Reklama

Dva reportéři ze Seattlu vyšetřují smrt žoldáků na ostrově u pobřeží pacifického severozápadu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

Terva 

všechny recenze uživatele

V úvodní pasáži se mi líbila pěkně využitá kamera ( Mathias Neumann ) ten její pohyb byl povedený. Při scéně " sdílení tělesného tepla " jsem jen nevěřícně kroutil hlavou. Jsou na ostrově, hledají je vojáci a oni si klidně vlezou do nějaké boudy, svléknou se a usnou...trochu divný. Pár filmů od Uwe Bolla se mi líbí, zvlášť Sám v temnotě, ale Far cry je docela ubohost. Hrozný scénář, absolutně nevyhovující a šílená hudba, nepovedené trikové záběry, jako celek je to hrůza. Sem tam je povedený kamerový záběr, který za to stojí, ale jinak nic. Některé záběry se dokonce opakují. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Po hlavičkou UB (Ultimativní brak) je tu další pošlapávání herní předlohy. UB umí scénáře, které mají tupé dialogy, nesmyslné postavy a především jen pár stránek. Na těch pár stránkách pak jen někdo utíká,střílí,padá atd. Jenže UB neumí ani akční scény. Buď jsou chaotické anebo viditelně upravované u něho doma ve Windows Movie Makeru. UB také dokazuje jak rád kopíruje jiné filmy. Far Cry totiž vypadá jako nějaké další pokračovaní Univerzálního vojáka. Jen tu není Van Damme, ale dosti prkenný Til Schweiger. Přímočará hloupá slátanina! Nemluvě o přihození zbytečné postavy Emillia apod. Hvězda patří plukovníku Hammondovi z SG, který nedlouho poté umřel. Doslova ta role jasně říká, že UB by neměl dostat žádné peníze, když jeho vytvory se nedají ovládat. Ano ten kdo vytváří zrůdnosti není nazi vědec Krieg (vtipné jméno) , ale UB. RIP Don S. Davis! ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jsem docela velkým fandou Far Cry herní série – zvláště pak prvního dílu, na který nedám dopustit. I z toho důvodu jsem se tomuto filmu dost dlouho vyhýbal, protože vím, co je Uwe Boll zač. natočil spoustu braků a svého času patřil mezi moje nejhorší režiséry (hlavně co se hororové scény týče). Nicméně jak plynul čas, viděl jsem od něj i pár vcelku slušných kousků. Souhlasím s tím, že s hrou tenhle film nemá skoro vůbec nic společného – což je jeho největší zhoubou v očích fanoušků, kteří si od toho ledasco slibovali (v době vzniku). Kdyby se ovšem film jmenoval jinak, nikdo by si jej s ní asi ani nespojil a možná by měl i větší hodnocení. Ona to totiž není úplně katastrofa. Jsem dost velký filmový kritik, ale tady jsem dokázal narazit na pár dobrých scén a ani herecké obsazení nebyla vyložená katastrofa. Til Schweiger i Udo Kier podali slušné výkony, Emmanuelle Vaugier je celkem pohledná ženská – no za to  Natalia Avelon je možná dobrá zpěvačka – a v jednom nejmenovaném filmu ukázala i své ženské přednosti, ale jako herečka je spíš podprůměrná. To ale nic nemění na tom, že dokážu souhlasit s těmi, kteří tomu dali kvůli zklamání malé hodnocení, stejně jako s těmi kterým se film líbil. Jeho největší slabinou je scénář a dialogy, ale Uwe Boll už natočil mnohem větší sračky. 50% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Hehe, stal sa zázrak a pri Uwe Bollovi sa mi nechcelo kontinuálne blinkať :-) Dokonca som sa cez triezvu hodinku a pol dostala celkom oddychovo a pobavene. Nakoľko tomu napomohol ešte stále veľmi sexi Til Schweiger, neviem. Asi dosť. Samozrejme, logika tu dostáva husto na frak, na nejaké vysvetľovačky konania postáv nie je čas (chvalabohu, neviem si predstaviť, že by tam Uwe práskol ešte psychologický aspekt a natiahol to na dvojhodinovú grcku), čo sa bude diať je vám jasné skôr než filmovému štábu, a tú krasotinku by som ťažko nazvala herečkou, ale... vzhľadom na obsah a žáner to celkom ušlo! Najviac sa čudujem asi ja sama :-) P.S.: O jednu verziu hry Far Cry som "zavadila", ale inak ju veľmi nepoznám a jej mytológiu tiež nie. Takže tento aspekt filmu nehodnotím. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Zde si neodpustím srovnání se stejnojmennou hrou, která s Mafií jen těsně prohrála souboj o mou nejoblíbenější hru vůbec. Film je teda hrozný béčko, což jsem ale jakožto milovník hry jakž takž překousl a snažil se svůj filmový zážitek nějakým způsobem propojit se vzpomínkami a zážitky na ten herní. Bavilo mě nalézat podobnosti v ději, zbraních, postavách, atd. I když vzhledem k očesané stopáži a tím pádem i ději těch scén k porovnání nebylo zas až tak moc a ty pravý kreatůry ve filmu úplně vynechali. Přes to všechno je to stále hodně slaboučký film, který si výrazně vyšší hodnocení rozhodně nezaslouží. Holt německá produkce se nezapře, to je prostě synonymum manufaktury na nepovedené filmy. Takže dávám 2* a to jen proto, že Far Cry je prostě moje srdcovka. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film je inspirován úspěšnou akční hrou Far Cry. (Dines)
  • Ve scéně, kdy je Jack (Til Schweiger) pronásledován a jeho parťák spadne do vody, je možné v několika střizích vidět, že parťák vůbec ve vodě není. (necisty)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Reklama

Reklama