Reklama

Reklama

Můj pes Killer

Trailer

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou snímku je osmnáctiletý Marek (A. Mihál), žijící se svým otcem, alkoholikem (M. Kuruc), na malém městě na moravsko-slovenském pomezí. Jediné opravdové citové pouto Marka váže k jeho psovi. Když se jeho otec rozhodne prodat část pozemku, je Marek nucen vyrazit kvůli podpisu smlouvy do nedaleké vesnice navštívit svou matku (I. Bendová). Jeho život obrátí naruby zjištění, že má nevlastního bratra (L. Filo), který je poloviční Rom. Do horizontu jednoho dne vtěsnané sociální drama varuje před stále agresivněji se prosazujícím rasismem a předsudky, které mají často tragické následky. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Záběr na krajinu, ve které se vůbec nic neděje- 2 minuty. Další záběr na jinou krajinu- 1 minuta. Další záběr- borec cvičí se psem - 3 minuty. Další záběr- 2 borci si něco vykládají ve vinohradu, co, to je těžko říct, protože je to jaksi česko-slovensky a ještě na ruchovej mikrofon a tohle má- ať nežeru- 5 minut. Na všechno je tady tolik, tolik času... To, co se odehrává na plátně, nemá žádný děj, takže to můžete natahovat kdekoliv čímkoliv, na jednom místě třeba uděláte pětiminutovej přesun partičky skinheadů odněkud někam úplně bez pointy. Jinde chlapík přečerpává víno z jednoho tak pětadvacetilitrovýho demižónu do druhýho, a tady jsem měl režisérku jedinkrát rád, protože ho nechala odtéct jen půlku. V tu chvíli jsem se tomu docela divil, po tom, čím jsem si už s tímhle vysoce uměleckým filmem prošel. Děs běs. V Rotterdamu a ve Villniusu to posbíralo nějaké ceny, což si neumím vysvětlit, ale přemýšlet nad tím odmítám. Chci na to co nejdřív zapomenout a pamatovat si to jen do té míry, že už to nikdy nechci vidět znovu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No, tohle je film, kde asi chápu rozdílná hodnocení. Sám tam ten rasismus vnímám jen jako dochuť k celkovému sociálnímu prostředí ve kterým hlavní hrdina vyrůstá ani mě nepřišlo že by byl nějak přesvědčenej fašounek i když mít helmu na motorky se znaky ss to je teda docela nechutná výživa. To absloutní přehlížení Marka jeho okolím / nejbližšími to je na tom fakt to nejtvrdší a vlastně se ani nedivím, že to dospělo, tam kam to ve filmu dospělo. To bylo natočeno velmi surově bez špetky citu až z toho dobře není, ale tak já vnímám tenhle film,tak si myslím, že se jedná o mimořádně silný film. Jinak souhlasím, že některé dlouhé statické zábery ničemu nepomáhaly. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Kerý sfetovaný, retardovaný, polodementný žido-cigánsko filný antifák tomu mohol udeliť cenu za NAJLEPŠIU réžiu?? Ludia, jebe vám?? Toto ste poslali na Oscara?? TOTO??!!! Tak zle natočený a zrežírovaný film som už dlho nevidel. Akože, kvitujem nehercov, dokonca niektorí sa vyhli aj recitačnému prejavu, ale tá kamera, prepálené a zbytočne naťahované scény a kľúčová scéna sa odohrá za absolútnej tmy !! To ma dožralo úplne. Banda amatérov, s rovnakou technikou, financiami a časom natočia hodnotnejší a hlavne ZAŽIVNEJŠI film ako toto. Jedine obstojné bol scenár. Ten sa mi páčil. Bol zo života, nejak extra okato neprikrášlený. Chlap v krčme povedal presne to, čo si každí myslí. Škoda, dvojku by som ocenil, lebo dalo sa z toho ešte niečo vyťažiť, ale nie pod vedením Fornayovej. 1 z 5 a nikdy viac ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Toľkokrát vychvalovaný slovenský film, dokonca 3-násobne ocenený na odovzdávaní cien Slnko v sieti 2014. Tak som bol zvedavý, čo ponúkne. A teda okrem dlhozáberových scén na všedné udalosti, veľakrát nezrozumitelné texty (ne)hercov, poskakujúcu kameru, ktoré akože mali vnášať autenticitu, som tu našiel plemeno psov, ktoré malo vymletý mozoček. Z toho všetkého môžem akurát do istej miery pochváliť scenár k filmu, ktorý bol tiež ohodnotený cenou Slnko v sieti, ale réžiou rozhodne nie. Hodnotenie: 45% ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Kdyby to trvalo 30 minut, mělo by to daleko lepší efekt. Dlouhé statické bezúčelné záběry nevtahují, naopak intenzivně otravují. Autentické prostředí nebylo špatné, ale katastrofální výkon skinheada...to jako režisérka neviděla? Přitom dobrý herec by to hodně zvedl. Mohlo to taky být drsnější ve všem ohledech. Pro spoustu lidí (z majority) je to zlá noční můra mít za bratra cikána. 32%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • Režisérka Mira Fornay obsadila do snímky výlučne nehercov. (Raccoon.city)
  • Kasting na nehercov trval dokopy dva roky. (LolopelS)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na slovensko-moravskom pomedzí v mestách Hodonín (CZ) a Skalica (SK). (Samuellsson)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

Reklama

Reklama