Reklama

Reklama

Labilní muž, který se dostal ven z psychiatrické léčebny, se snaží přesvědčit svou dceru, že někde na předměstí je zakopán španělský zlatý poklad. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

greetchen 

všechny recenze uživatele

Film mě mile potěšil, dávám mu tři hvězdičky. Čtvrtá je za Michela Douglase s jeho příšerným plnovousem a šíleným pohledem, protože bláznivého hledače pokladu hrál fakt skvěle. Evan Rachel Wood taky nelze nepochválit, konečně tu má větší prostor pro to, aby ukázala že umí hrát (a umí). Navíc jí to tu děsně sekne. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bohvie prečo si všetci myslia, že pri arte sa premýšľa a hollywoodske blokbastre sú potom na oddych. Na oddych sú presne takéto malé, príjemné, nič špeciálne neriešiace filmy, ktoré chvalabohu nemajú ambíciu zarobiť peniaze, ani vyhrať ceny kritikov a do kín sa nedostanú. Zápletka Kráľa Kalifornie je vcelku originálna, respektíve originálna tým, aká je to nepravdepodobná šialenosť. Hľadanie dávneho španielskeho pokladu pod základmi hypermarketu je bez akejkoľvek irónie neotrepané. Je to o sile odhodlania uskutočniť vec, ktorú si zaumienime, o opodstatnenosti inakosti a hľadania medzigeneračného pochopenia. Keď sa na to celé pozerám ako na metaforu, tak je to omnoho lepšie, ako by som mal premýšľať nad tým, kde po vysťahovaní asi tak bývali. Ak som teda tento logický nedostatok (a ďalšie) správne pochopil. ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Typický zástupce tzv. "cute indie" stylu. Michael Douglas jako sympatický taťulda posedlý zlatou horečkou, Evan Rachel Wood jako starostlivá a velmi sexy dcera a do toho všeho uvolněná atmosféra, příjemný soundtrack a malé vyprávění o velkých věcech... víte jak to začne a skončí, ale přesto vám jen těžko něco smete úsměv ze rtů. Solidní debut a tvůrce hodný sledování. Vlastně ani nevím, jestli od něj potřebuju větší hloubku a silnější charaktery. Tohle nezávazné hraní mě totiž dost bavilo. (70%) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

..........když byl Charlie v nemocnici, na sociálce si mysleli, že žiju s mámou a na Dětský péči, že žiju s tátou. Táta myslel, že žiju s mámou, máma myslela, že jsem v pěstounské rodině. Pěstounská rodina si myslela, že jsem u táty a tak dál..........toliko o Mirandě, hlavní postavě filmu. A Charlie, její otec ? To je případ sám o sobě. Propuštěn z psychiatrické léčebny, hledá v Kalifornii pradávný poklad. CITÁT - Kdo by nechtěl věřit na zakopaný poklad......... Trochu ujetý, nepravděpodobný, se spoustou nesrovnalostí, ale jinak milé, něžné a jednoduché. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Po sviznem traileru bylo moje ocekavani asi moc vysoke, protoze misto privalu smichu a komickych situaci jsem byl svedkem skoro neunosneho pitvoreni blazna a jeho, na svuj vek, prilis dospele dcery, kteri se na popud jednoho z jeho silenych vnuknuti vydavaji po stopach ztraceneho pokladu. Promarneny cas v nudnem prostredi se snazivymi protagonisty. (Michael Douglas) je skoda ve filmu. 45% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v kalifornských městech Santa Clarita, Los Angeles a Simi Valley. (Terva)
  • Film byl z rozpočtem 10 000 000 amerických dolarů natočen za 31 dní. (Terva)
  • Mike Cahill napsal návrh scénáře již v roce 1980. (Terva)

Reklama

Reklama