Reklama

Reklama

Labilní muž, který se dostal ven z psychiatrické léčebny, se snaží přesvědčit svou dceru, že někde na předměstí je zakopán španělský zlatý poklad. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

genetique 

všechny recenze uživatele

Väčšina vtipných scén ma dokázala rozosmiať, herci zas presvedčiť o ich schopnostiach a umení. Nezávislo pôsobiaci snímok s hviezdnou dvojicou hercov, originálnym nápadom a netuctovým spracovaním. Najmä Douglas si svojho poloblázna užíva ako malé decko hračku, ktorú práve rozbalilo. Predchádzajúce vety hovoria o maximálnej spokojnosti, celok tak však zďaleka nepôsobí. Pridané tragické prvky filmu sa úplne vylučujú z komediálnym potenciálom, niektoré prázdno pôsobiace pasáže sa tvorcovia akoby ani nesnažili niečím vyplniť a záver spľasne ako bubline. Či po stránku vtipu, ktorá sa postupom času strácala z dohľadu, či po stránke tragiky, ktorá sa postupnosťou deja približovala až príliš rýchlo a v závere nezvládla riadenie a zrútila sa z útesu. 60%. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Natrefil jsem na tenhle film při hledání rolí E. Rachel Wood. Nenápadná, ale hodně příjemná, laskavá, bláznivá ztřeštěnina stejně jako Douglasova role švihlého otce - hledače pokladu. Určitě ne kdo ví jak zapamatovatelný nebo originální kus, ale mě pohladil, ač nakonec to nebyla až taková komedie, jak jsem předpokládal a konec překvapil. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Film se mi dostal do rukou, aniž bych vůbec věděla, o čem je, nebo kdo v něm hraje. Takže mi chvíli trvalo, než jsem Douglase pod maskou "Čáryfuka" poznala. A dál? Bylo to příjemné, docela vtipné dílko o chlapíkovi, který se ve svém životě snažil, seč mohl - žena mu utekla, dítko na krku, po pokusu o sebevraždu skončil v blázinci, dcera nechala školy a nyní, pracující v McDonaldu, si jej vyzvedne domů a z taťky holt nemůže mít moc radost, protože je trochu cvok, nechává za sebou haldy špinavého nádobí a sní o nálezu dávného pokladu, jehož historii si nastudoval v blázinci...ale otce máme jen jednoho, takže mu dcerka nakonec pomáhá a jak to dopadne, na to už je potřeba se podívat. Vůbec to ale není ztráta času. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná oddychovka o starém bláznu a jeho sbližování s dcerou při honbě za klenotem.. ehm jiný film :) za starým Španělským pokladem. Naštěstí je v jedné z hlavních rolí roztomile šílený Michael Douglas a to vlastně vystačí na celých 90 minut. Komu se podaří neusnout, je na konci odměněn pěkným příběhem. ()

greetchen 

všechny recenze uživatele

Film mě mile potěšil, dávám mu tři hvězdičky. Čtvrtá je za Michela Douglase s jeho příšerným plnovousem a šíleným pohledem, protože bláznivého hledače pokladu hrál fakt skvěle. Evan Rachel Wood taky nelze nepochválit, konečně tu má větší prostor pro to, aby ukázala že umí hrát (a umí). Navíc jí to tu děsně sekne. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Mike Cahill napsal návrh scénáře již v roce 1980. (Terva)
  • Film byl z rozpočtem 10 000 000 amerických dolarů natočen za 31 dní. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kalifornských městech Santa Clarita, Los Angeles a Simi Valley. (Terva)

Reklama

Reklama