Reklama

Reklama

9

Krátkometrážní / Animovaný / Fantasy / Thriller
USA, 2005, 11 min

Režie:

Shane Acker

Obsahy(1)

Hadrový paňác poměří síly s monstrem, které vysává duše jeho soukmenovců. (havLord)

Recenze (156)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Jako studentská práce vystupuje z řady akorát perfektně. Tomuhle animáku vytvořeném prakticky jediným mužem chybí už jen nějaká silnější zápletka a/nebo ohromující nápad. Bohužel je na kraťasu vidět, že je to dílo studenta a tak sledujeme, kterak se začínající tvůrce spíše rozkoukává a zkouší, co se z toho dá vytáhnout. Ale vytáhl toho hodně. Svojí vizí i v těch deseti minutách ukázal, že roli režiséra zvládne akorát. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Shane Acker vytvoril postapokalyptický svet, obývaný roztomilými potvorkami a kovovými príšerami. V tomto 10 minutovom filme, ktorý pôsobí ako taký prológ k celovečeráku sa spája emocionálna vyzrelosť zo základnými zložkami cesty hrdinu. Krásne emocionálne stvárnenie, ktorému možno chýba dôraznejší hudobný podmaz a lepšie spracované zvukové efekty. Po príbehovej stránke nejak invenčné, ale atmosférické ako sviňa. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický svět do každé drobnosti. Shane Acker předvedl svou zajímavou vizi, kterou v roce 2009 roztáhl a pozměnil do celovečerní podoby a mnohé z jeho kouzel se tak vytratilo. Celkově je však cítit deprese zničené budoucnosti, i když divákovi není prakticky nic vysvětleno a zůstává u pouhých obrazů ( i hlasy tu nejsou). Atmosféra je však díky tomu nezaměnitelná a u krátkých animáků velmi výjimečná. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

po opakovaném shlédnutí musím snížit hodnocení na silnější 3* a tím ho dát téměř naroveň svému delšímu a mladšímu bratříčkovi. Atmosféra i zpracování jsou hodně dobré jen chybí jakékoliv vysvětlení té postapokalyptické situace, stejně jako co a proč se tam děje. Naštěstí ve filmu je to už nastíněno lépe. Kvůli provedení to stojí za podívání, ale nic hlubšího tam nehledejte. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

2men 

všechny recenze uživatele

Graficky perfektně odvedená práce. V animáku je cítit výrazný symbolismus číslice 9. Atmosféra je do těch 9íti minut nacpaná k prasknutí. Zvukový doprovod skvěle dotváří ponurou atmosféru. Fandím postapo, depresivním filmům a beru tento minifilm jako dobrý protipól k animovaným komediím jako Shrek, Ice Age apod. Tvůrci přeji štěstí při vytváření budoucích, celovečerního filmu s hadrovým panákem v hlavní roli. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama