Reklama

Reklama

Death Note - Zápisník smrti

(seriál)
  • Česko Zápisník smrti (více)
Trailer
Animovaný / Drama / Krimi / Mysteriózní / Psychologický / Thriller
Japonsko, (2006–2007), 14 h 11 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Takeši Obata (komiks), Cugumi Óba (komiks)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Mamoru Mijano, Aja Hirano, Kazuja Nakai, Šidó Nakamura, Akeno Watanabe, Maaja Sakamoto, Nozomu Sasaki, Hiroši Ótake, Ken'iči Macujama, Keidži Fudžiwara (více)
(další profese)

Epizody(37)

Japonský středoškolák dostane do rukou mystický zápisník, který zabije každého, jehož jméno do něj napíše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (459)

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezkonkurenční anime, ani jednou během sledování, až do konce posledního dílu jsem neváhal že bych dal jinak než 5*. Rozhodně si nemyslim že část kde Light nemá deník a ztratí všechny vzpomínky by byla nějak nudná, nebo ubrala seriálu na kvalitě. Když už nic jiného, tak bych řekl, že prvních a posledních pár dílu jsou zbytečně moc rychle odbyté a neuškodilo by jim roztáhnout je tak na dvojnásobek. Takových 45-50 dílů by bylo naprosto ideální, ale je třeba brát ohled na to že seriál je tvořen podle manga předlohy, takže tvůrci neměli úplně volnou ruku. Do čtení mangy Death note jsem se dal nedávno a mam 3 z 5 knížek které vyšly česky přečtené. I když je to knížka tak na max. 2 hodiny čtení tak za to rozhodně stojí a je škoda že na komplet českou manga sérii si ještě pár let počkám, jelikož vychází jen jednou za 3-4 měsíce. Co ale byla naprosto dokonalá část seriálu je soudtrack, ten nemá jedinou sebemenší chybičku a že já na filmovou hudbu tolik nejsem, tak soudtrack z death notu poslouchám pořád. edit po roce a půl: už vyšlo 10 dílů mangy, zbývají poslední 2 + díl 13. How to read. Mám je všechny a rozhodně pořád trvám na tom, že je to naprosto špičková záležitost. Na začátku roku 2015 by měl v češtině vyjít poslední díl mangy. ()

kepiash 

všechny recenze uživatele

Skvostem je především první část seriálu, na níž oceňuji její filosofický rozměr. Sledujeme, kterak nadaný student dostane do rukou "hračku", která má moc změnit svět tak jak ho známe a my se nemůžeme ubránit etickým otázkám "Co je vlastně správné?" a co bychom na Lightově místě dělali my. Přiznávám, že jsem Kirovi tiše fandil a díly kde s Ryuukem za zády svádí dechberoucí, psycholgickou bitvu se svou nemesis, geniálním "L", mě chytly tak, jak možná ještě žádný seriál předtím. Kvalita seriálu v mých očích úměrně klesá s tím, jak postupně na scéně ubývá Ryuuk a větší screentime naopak získává Misa Amane. Seriál se postupně mění v tuctovou kriminálku, která, pravda stále má své skvělé momenty, komornějšímu úvodu se však již bohužel nedokáže vyrovnat. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, jde o velice vydařený krimi - hororový seriál, který mě nadchl svou prvotní myšlenkou a doslova se stal v posledních dnech žroutem mého volného času (kterého moc nebylo). Zmiňované filmy jsem zatím neviděl, ale to nic nemění na tom, že díky tomuto anime se na ně určitě brzo podívám. Jen pomyšlení nad tím vlastnit podobný zápisník smrti…To by se dalo dělat věcí…Je ovšem pravda, že první polovina dílů byla skvělá a to hlavně díky vytvořené ponuré atmosféře „smrti“ a následnému vyšetřování pana L. Jenže potom to celé začalo lehce uvadat a místy i nudit. Akci dost často nahradili předlouhé nezáživné dialogy, nic pořádného se nedělo a už i obě hlavní postavy začaly být trošku otravné. Naštěstí to vždycky zachránil zmiňovaný Ryuk. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

K Death Note jsem zpočátku přistupoval s jakýmsi despektem a očekáváním. Jelikož v žebříčcích na prvním místě vystřídal mého oblíbeného Kenshina, říkal jsem si v duchu "tak se ukaž, co v tobě je". A skutečně, už od prvních dílů se děj rozjede a nezastaví. Light najde Deník smrti, zjišťuje, co všechno se s ním dá dělat, a zároveň se musí mít na pozoru před policií a obzvláště "L". Nenapadlo by mě, že může být napínavý seriál, kde se velká část odehrává ve vnitřních monolozích hrdinů, ale tenhle myšlenkový souboj Light x L je strhující a skvěle promyšlený. Kolikrát jsem se přistihl, že zkouším uvažovat s nimi. ..Tolik k první polovině, která si snad i zaslouží ne úplně čistých 5 *. Ovšem, seriál má ještě druhou polovinu. Nevím, jestli to byl přesně díl 17, kde se to zvrtlo, jak zmiňují ostatní, ale prostě od určitého momentu se to zlomí. Z Miso Aname, zprvu roztomilé a i docela uvažující holky udělají trapně infantilní kr*vu a z Matsudy trapně infantilního v*la. Ne že by tam předtím nebyl humor (Ryuk rulez), ale zapadal do docela vážného a seriózního tématu. Ovšem pak vyloženě rušil. A taky změnili znělku, ho**da, příjemně poslouchatelnou rockovou písničku vyměnili za rádoby drsnou metalárnu. Ach. Nicméně, nicméně, stále se to ještě dalo sledovat a bylo to docela zajímavé a napínavé. Až někam k dílu +/- 26. Aniž bych chtěl moc spoilovat, nová postava mi byla veskrze nesympatická a konec bych si taky představoval jinak. Snad jen ta hudba byla skvělá pořád. ___ Procentuelně asi 90 % za první polovinu, 75% za 3./4 a slabých 60 za poslední čtvrtinu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Výborné kreslené prekvapenie uvádzané v rámci festivalu Comicsalon Bratislava 2007, veru ani sám som nečakal ako ma zaujme, príbeh chlapca čo sa mu dostane do rúk kniha Death Note a s ním túžby späté ako moc nad ľudskými životmi, kde chce dosiahnuť svojimi činmy určité ale do jeho hry zasiahne tajomný detektív so záujmom, prerušiť mu jeho smrteľné hry so životmi. "Japonci vedia svoju fantáziu preniesť v kreslenej podobe ako nikto iný, ich svet si vás podmaní!" /90%/ ()

Galerie (1 196)

Zajímavosti (46)

  • Manga se v Americe několikrát umístila v žebříčku nejprodávanějších titulů. (Geriel)
  • L, Misa, Light a jeho otec jsou přibližně na tři vteřiny k vidění v šestém díle seriálu Full Metal Panic! The Second Raid (2005) venku před holičstvím. L jede na kole (směrem doleva) a Misa stojí vpravo, sledujíc zpoza rohu Lighta a jeho otce. (glitter)
  • Seriál je silně inspirovaný známými evropskými filosofy a jejich myšlenkami. Kupříkladu Kantem ("Základy metafyziky mravů"), či Rousseauem ("O společenské smlouvě neboli O zásadách státního práva"). (P. J. D.)

Reklama

Reklama