Reklama

Reklama

Kaw

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Jediný den zbývá šerifovi Waynovi k tomu, aby se odstěhoval z malého městečka. Začátek průměrného a nudného dne, se změní v boj o přežití, když městečko napadne hejno krkavců. Není kam utéct, kam se schovat, krkavci útočí stále víc… Film je označován za přímého následovníka Hitchcockových „Ptáků“. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V malom americkom farmárskom mestečku sa začnú diať divné veci. Na nič netušiacich občanov začnú útočiť kŕdle krkavcov. Ich ataky sú nepredvídateľné, intenzívne a zúrivé. Títo čierni operenci s očami diabla začnú terorizovať celé okolie. Čo je príčinou ich neprirodzeného, agresívneho správania? Prečo zabíjajú ľudí? Film "Kaw" je celkom podarený natural animal horror, ale hovoriť o ňom ako o priamom následovníkovi legendárneho Hitchcockovho snímku "Vtáci" je predsa len dosť odvážne a zavádzajúce tvrdenie. *** ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Námět je obšlehnutý – všichni víme od koho – a řemeslné zpracování filmu je docela dobré; nejlíp hrají krkavci za občasné podpory počítače. Původní klasická hororová povídka Ptáci má však mnohem lepší atmosféru: děj se zpočátku rozvíjí pomaleji, ale zároveň jaksi hrozivěji, ptáci nejdřív nikoho nenapadají, jenom se shromažďují, a když přejdou do akce, není jasné, proč jim luplo v těch jejich ptačích mozcích a oni začali útočit na lidi; to tajemství je fajn, neboť poskytuje dostatek prostoru pro vznik atavistického strachu a pro rozvoj s ním spojených fantazií, v povídce jen lehce načrtnutých. Tady do toho zamíchali náboženskou sektu, která neoznámila úhyn infikovaných krav, jejichž maso pak žrali krkavci atd. Nabízím jiné vysvětlení: krkavci se nasrali, že si je lidé pletou s havrany, a rozhodli se udělit lidem lekci. Obdobně by se mohli namíchnout i potkani, že je lidé zaměňují s krysami, a jít to pořešit. To by jistě nebyl marný film. ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Vynikající obal, lákavé téma, inspirace Ptáky. To byly důvody, které mě vehnaly do spárů KAW. K mé lítosti se tvůrcům povedl snímek jen napůl. Výběr herců byl špatný (ačkoliv stejně moc prostoru žádný neměl), ani jedna postava nestála za nic. Byly to pouze takové figurky a potrava pro havrany. Samotní havrani zabijáci byli slušně udělaní, některé záběry byly vážně povedené, jiné méně. Chvílema byla i vytvořena slušná dusná atmosféra, ale chtělo to více talentovaného režiséra a propracovanější scénář. Škoda. Snad příští "ptačí" horor bude povedenější. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Šerif Wayne a jeho žena mají úmysl se přestěhovat do většího města. Zůstal jim pouze jeden den do přestěhování a započatí nového lepšího života. A právě tento obvykle normální den se mění v krvavou bitvu o přežití... Obyvatelé města zpočátku neberou útoky havranů vážně.... později však budou litovat! Mně osobně se film líbil. Ani Hitchcock by se za tento film nemusel stydět. Ptáci - Havrani jsou uděláni opravdově a ani nezpozorujete sem a tam počítačový trik. ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu ne. Už Du Marierové povídka Ptáci není nic moc (její síla spočívá hlavně v tom, že v podstatě nemá konec), Hitchcockovo filmové zpracování stojí hlavně na jeho režisérské kvalitě a na tom, že nic podobného ještě nikdo nenatočil, proto do prdele nechápu, že měl někdo chuť a nebojím se říct i drzost, zkusit to znova. A ještě tak strašně levným a hloupým způsobem. Kaw nezaujme naprosto vůbec zcela ničím, leda tak svou trapností, nudou, otřesností, hloupostí a ještě jednou nudou. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo ku koncu roka 2005 v kanadskom meste Hamilton a Montréal a tiež v štúdiách v škótskom Edinburghu. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno