Reklama

Reklama

Závěť

  • Srbsko Zavet (více)
Trailer

Starý muž jménem Živojin Markovič, žijící v odlehlé vesničce, se modlí, aby jeho vnuk Cane odjel do města, prodal svou krávu a přivedl si manželku. Ve městě se má setkat s dědečkovým nevlastním bratrem, ale ten už nežije. Místo toho se setká s jeho dvěma vnuky, dvěma dobrosrdečnými bratry, kteří jsou ale drobnými zločinci a odborníky na demolice. Cane si s těmito muži brzy rozumí a také se zamiluje do školačky Jasny, kterou si chce vzít, aby splnil slib dědečkovi. Zaplete se do rodinných záležitostí této dívky, zachrání ji i její matku před prostitucí a gangstery, které vede muž jménem Bajo. Vrátí se s nimi do vesnice včas, aby navzdory gangsterům oslavili Živojinovu svatbu se sousedkou. I když Bajo a jeho banda dělají, co můžou, aby všechno zmařili, konají se svatby dvě. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Senilný Kusturica v akcii alebo Kusturica si natáča svoju "českú komédiu z 90tych rokov". Jedno veľké nevkusné trápenie a to od odporného vizuálu, strašnej réžie, mizerných hercov (!), cez nezmyselný príbeh a primitívny humor až po akože myšlienku o tom, ako sú chudáci Srbi vykorisťovaní Američanmi a na ich strane sú len cirkev, alkohol, kurvy, zbrane a holohlaví kamaráti. Točil to fakt ten istý človek, čo točil Underground a Dom za vešanje? ()

NALBERTik 

všechny recenze uživatele

LOOOOOL !!! Todle ze je drama ? :D Vesnický McGiver v důchodu, banda potrhlých "ničemů", létající čestmír s finální hláškou : "nevíte výsledky italské ligy?" a spousta dalsich naprosto úleťáckých hlášek a fšemožných pyczovin :DDD čelal sem vicemene vsecko, jen ne toto :DD Ale klobouk dolů, povedlo se to a určitě nad tim ještě parkrat budu svijet !!!! ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Barvitý balkánský bizár. 1)  Nejsem si vlastně jistý, jestli se mi snímek 53letého scenáristy a režiséra Emira Kusturici líbí anebo ne. Ale spíš ano. Rozhodně mám pocit, že mně jeho sledování něco pozitivního přineslo. Ostatně tak to mám i s dalšími filmy tohoto tvůrce._____ 2)  28letý Stibor Kusturica (ano, bratr) napsal zajímavou hudbu  a současně si ve filmu i zahrál (holohlavý vyšší bourač Topuz z dvou bratrů)._____ Půvabný 15letý Uroš Milanovič (Cane, čti, jak se píše) se v současnosti živí jako filmový resp. televizní rekvizitář._____ 3)  Natáčelo se snad v nejkrásnějším prostředí Srbska - v pohoří Zlatibor (nejvyšší vrch Tornik 1496 m) - oblíbeném prostoru typické skanzenoidní architektury, kterou režisér využil i v dalších svých filmech a v blízkém městečku Užice (55 tis. obyvatel)._____ 4)  Výstižný koment: Iggy*****, GrooveJump*****. Pokud si chceš připomenout vskutku bláznivé nápady z filmu, lze doporučit komentátora boniho*****. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Kusturica jede na svůj setrvačník pořád slušným tempem. Je milé, že se stále ještě dočkáme i originálních drobnůstek a především vražedně rozjeté muziky (původní od Emirova syna Stribora + nějakých těch vykopávek). Slova "Srce je moje violina" se mnou budou cukat ještě dlouho a dojem je rozhodně pozitivní, ale nějak tomu tentokrát chybí duše a tmel. ()

Pethack 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už od začátku smrdělo těžce průserovým happyendem, cesta k němuž byla dlážděna scénkami a "humorem", který by seděl snad Troškovým komediím či co já vím komu ale rozhodně ne flmu takového režiséra, který přivedl na světlo tohoto světa Underground. Jebu jim takové ztřeštěnosti! Jebu jim trapné netopýry a raketomet ve zvonici a vůbec... zahrajte mi Kalašnikov. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Film, který sledují Tsane (Uros Milovanović) a Jasna (Marija Petronijević) u ní doma, je Scorseseho Taxikář (1976). ((mOnkey))
  • Film sa natáčal v meste Uziče a v dedinke Zlatibor. (vander19)
  • Pieseň v karaoke súťaži, kde spievajú Jasna (Marija Petronijevic) a Tsane (Uros Milovanovic), je "Winner takes it all" od skupiny Abba. (vander19)

Reklama

Reklama