Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

castor 

všechny recenze uživatele

Jedno pozitivum na úvod: Al Pacino vypadá v kravatě a dlouhém kabátě stále zatraceně dobře a charisma mu neschází ani v šablonovitém thrilleru 88 Minutes, který si pohrává s nebezpečnými ambicemi, ale absolutně je nezvládá. Scénář působí neuvěřitelně vykonstruovaným dojmem, což vyvrcholí stupidním finále, snaží se vyrovnat současnému trendu o „šokující pointu“. A po Pacinovi nejznámější herečtí představitelé, William Forsythe a Leelee Sobieski (u ní je to s povzdechem dvojnásob), přepínají svoje postavy až do křečovitých kreací. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Al Pacino je vynikající jako vždy, vše ostatní je v podstatě špatně. Vedlejší postavy nemají čím zaujmout, hra na vraha díky tomu nefunguje, protože studenti se od sebe těžko odlišují. Nechávání stop ve stylu "máš ještě tolik a tolik času" většinou spíše budí alarm logiky k ostražitosti a samotný scénář je tradiční kriminální béčko, kterému chybí akorát logo nějaké německé televize. Avnet nicméně režíruje docela svižně a co je nejdůležitější, zvolený "real time mode" skutečně funguje a díky tomu si člověk (minimálně napoprvé) mnohé dějové lapsy ani neuvědomí. Coby řadová detektivka přijatelné, od Pacina by však člověk přeci jen čekal něco památnějšího... ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Filmy se dají přirovnat k čemukoliv. Tentokrát ho přirovnám k mrakodrapu. Mrakodrap jako takový se staví třeba jen rok. Ale základy, které se zarývají hluboko do země třeba i pět let. Jasně, filmy se tak dlouho netočí, ale mít základy je samozřejmostí. Tenhle film je nemá, příběh obyčejný a pokus o časotíseň vůbec nevyšel. Divák se házen z okraje na okraj a nestačí se rozhlížet, co se to děje. Závěr je sice nepředvídatelný, ale hloupý. Jedinou devizou 88 minut je Al Pacino. Ten by opravdu mohl dělat cokoliv a byla by to paráda, ale to bych se stále opakoval. Bez něj by šel film do "černých" hlubin čsfd. S tímhle rovnou do televizi, žádná distribuce. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Takmer jediný výrazne pozitívny aspekt tohto šablónovitého trileru je Al Pacino, ktorý vysoko čnie nad ostatnými pseudohercami. Námet je síce neoriginálny, ale to nie je kameňom úrazu. Film absolútne zráža scenár, ktorý je dosť žalostný. Ak hľadáte logiku a nebodaj dáku psychológiu ste na nesprávnej adrese. Ak hľadáte napätie a akciu, tiež asi veľmi nepochodíte. Niekedy som mal pocit, že pozerám nejaké (kvalitnejšie) béčko. Klišovitý záver je už len posledným klincom do rakvi... Film pre konzumentov, ktorý vhodne zapadne medzi TV produkciu a bude mať úspech. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Al predvadi, ze hrat stale umi a tento talent mu uz nikdo neuzme, a to ani prumerne filmy do kterych nyni byva obsazovan. A mezi ne patri i 88 minut, film kteryzto se dost dlouho rozjzdi a co je nejhorsi - vlastne po celou dobu ani poradne nerozjede do nejakeho aspon prumerneho tempa. Krom par krvavych scen zde neni v podstate nic, co by podrazdilo nase smysly, ktere by v nas mohly vyvolat napeti, strach ci podobne adrenalin zvysujici emoce. Namet neni uplne nejhorsi, ale nudne vystaveny pribeh, nijak vyrazne hrajici herci krome Ala a jeho neustale otravne pipajici telefon strhavaji tento kousek do podprumeru. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • Od chvíle, kdy se Jack Gramm poprvé dozví, že mu zbývá 88 minut života, zbývá do konce filmu 88 minut. (liquido26)
  • Film se odehrává v Seattlu, ale natáčel se ve Vancouveru. Je to poznat v několika scénách - ve filmu se např. objeví prodejna z obchodního řetězce Shoppers Drug Mart, jedná se o kanadský obchodní řetězec. Ve filmu se také objeví v několika záběrech kanadské novinové deníky 24 Hours a Metro. Metro je sice distribuováno i v USA, ale pouze v New Yorku, Bostonu a Philadelphii, nikoliv v Seattlu. (liquido26)
  • Premiéra měla být už v roce 2005, ale nakonec se posunula o dva roky. (Elisebah)

Reklama

Reklama