Reklama

Reklama

Planetes

(seriál)
  • Japonsko プラネテス (více)
Japonsko, (2003–2004), 10 h 50 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Makoto Jukimura (komiks)

Scénář:

Ičiró Ókóči

Kamera:

Sóta Ója

Hrají:

Takehito Kojasu, Bin Šimada, Iššin Čiba, Júdži Ueda, Masaja Onosaka, Norio Wakamoto, Šózó Iizuka, Tomojuki Dan, Unšó Išizuka, Kazunari Tanaka, Čafúrin (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Orbitální vesmírná stanice ISPV-7 je již po tři roky Hachimakiho domovem a pracovištěm. Píše se rok 2075 a kritické množství trosek a odpadu ve vesmíru se již stalo nebezpečným. Hachimaki pracuje v sekci Sběru trosek v nejnižším patře stanice. Je mu už 25 let a jeho snem je koupit si vlastní vesmírnou loď. Dlouhá pouť nekonečným vesmírem plná emocí a napětí, hledání cesty k sobě i k druhým. (Dragoni)

(více)

Recenze (20)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Netradiční, umírněný a velmi realistický sci-fi anime seriál, s úžasným vizuálním stylem a animací. Přenáší nás do let 2075-6, na kosmickou stanici na orbitě Země, do jejího nejspodnějšího (v obou významech :-)) oddělení, tzv. polosekce, zaobírající se sběrem vesmírného odpadu a trosek. Tady se chvílemi až sitkomovým stylem řeší běžné pracovní záležitosti a vztahy mezi kolegy, aby se v druhé polovině přidaly snaha Hachimakiho stát se členem posádky první lodi k Jupiteru a hrozba teroristických útoků s tím spojená (o letu se hovoří jako o spáse a budoucnosti lidstva, s čímž ovšem ne všichni souhlasí, protože z ní stejně budou těžit jenom ty bohaté země "prvního světa" a propast mezi nimi a těmi chudými se tak ještě zvětší). Sympatické postavy utáhnou seriál i v nedějových okamžicích, a i když lze mít k lecčemu výhrady (těch naivně idealistických názorů, jako že láska a slušnost překoná úplně vše, má Tanabe občas přece jen přespříliš (a neváhá je dost nekompromisně a bezhlavě prosazovat :-)), Hachi se v závěru chová jako totální blbec), celkově jde o vynikající záležitost. ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Rojkovia, astronauti a blázni... Teroristi, megakorporácie a smetiari... Tí čo sa musia zmeniť, tí čo sa musia poučiť, no a tí, z ktorých sa musia stať hrdinovia... Ten hlavný to od začiatku nemá v hlave úplne v poriadku, ale sú len dve možnosti ako sa to môže vyvinúť - buď mu úplne hrabne, alebo ho osvieti... Prípadne najprv jedno a potom druhé... Príbeh je však napriek svojmu (pre mňa skoro až neznesiteľne) "výchovnému" zakončeniu zaujímavý a sleduje sa to dobre - slabšie 4* ()

Reklama

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že seriál o sběračích vesmírného odpadu bude tak zábavný. Perfektní postavy. Koneckonců je to spíš celé o nich než o vesmíru. Kde se seriál odehrával je imo už vedlejší. I když mám znova chuť stát se kosmonautem (vesmírného popeláře bych bral všemi deseti, zvlášť pak s tak fajnovou partou). :) 9/10 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, vesmírná loď s pasažéry si letí vesmírem za poznáním naší matičky Země a kde se vzal, tu se vzal - šroubek. A vesmírná loď je na cucky. "Šroubky jsou nebezpečné!" zaznělo z nejvyšších hlav na modré planetě a tak vznikl v hlubokém vesmíru tým "sběračů odpadků". A ničem jiném to moc ani není. :-) To bych však seriál dost hanil. Je pravda, že jsem se u něj dost často i bavil, ale od půlky začne být stále se opakující, i když jsou podávány nové věci, nezbavíte se pocitu, že to začíná být nuda. Zakončení také není bůh ví jaké. Prostě sběrači odpadku byly před seriálem, budou po seriálu. :-) Vyzdvihl bych dost hudbu a možná i vývoj postav. Také velmi důvěryhodné představení života ve vesmíru. Silné *** 68% ()

seth82 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý ma zaujal od samého začiatku. Veľmi dobré technické spracovanie, postupne sa rozvíjajúce osudy postáv a efektné prelínanie ich príbehov, to všetko prispelo k pozitívnemu efektu. //Po rokoch môžem zodpovedne prehlásiť, že je to to najlepšie, čo u mňa v seriálovom svete anime existuje. Takto na mňa nemal vplyv ani jeden nich (OK, ak si zarátame Koe no Katachi alebo Angel Beats, no tie boli zamerané "iným smerom"), je neuveriteľné, ako je celá táto vec nedocenená. Space opera so značnou dávkou romantiky a samozrejme bezkonkurenčným technickým spracovaním (na seriáli spolupracovala JAXA, mal som tú časť baviť sa s jedným z technických konzultantov, keďže som JAXA navštívil už niekoľko krát) - to je jednoducho klasika. ()

Galerie (876)

Reklama

Reklama