Reklama

Reklama

Splinter Cell

všechny plakáty

Obsahy(1)

Jmenuje se Sam Fisher a je tím nejlepším z agentů tajné sub-sekce NSA (Národní Bezpečnostní Agentury), zvané Third Echelon. Disponuje nejmodernější technikou, arsenálem z oficiální výroby i černého trhu. Pracuje zásadně potichu a ze stínů vystupuje jen v krajních případech. Přichází na řadu tehdy, když všechny legální cesty selžou. Pokud ho zajmou nebo zabijí, vláda jeho existenci popře. Neexistuje.

Osmdesátá léta minulého století byla neskutečně výživnou půdou pro nejrůznější špionážní techno-thrillery všeho druhu. Ledovce Studené války pozvolna začínaly roztávat a spousta spisovatelů využívala tohoto období jako kulisy pro své knihy. Ale jen málokomu se povedlo dotáhnout na úroveň Toma Clancyho, do té doby nezávislého pojišťováka z Marylandu, který svým detailním technickým popisem a strhující, tíživou atmosférou prostředí tajných služeb donutil miliony nadšených čtenářů (v čele s tehdejším prezidentem USA, Ronaldem Reaganem) k ataku knihkupectví.

I když Splinter Cell nevznikl na motivy žádného z románů amerického spisovatele, bývá mylně zařazován do portfolia „her podle knih“. Ve skutečnosti herní vývojáři z firmy UbiSoft nejdříve vytvořili základní koncept agenta tajné služby, který předhodili Clancymu. Tomu se námět zalíbil a doladil příběh, aby byl podle jeho gusta (a hlavně v duchu jeho dosavadní práce). Vznikla tak jedna z nejlepších a nejúspěšnějších herních sérií nového tisíciletí, stealth akce Splinter Cell. A v nastoleném trendu adaptací pokračuje režisér Peter Berg, jemuž dala důvěru produkční společnost Paramout Pictures.

Berg přijal film za své a kudy chodí, tudy proklamuje svou náklonnost ke špionážní tématice. „Jsem velkým fanouškem těchto příběhů. Třeba Bourneovo Ultimátum mě vyloženě nadchlo. Ve dne sice točím filmy, ale po večerech ulítávám na knihách o tajných agentech a diverzních četách od Roberta Ludluma nebo Alistaira MacLaina. Je to moje velká vášeň.“ Také nezapomněl zmínit, že by uvítal spíš mladšího a neznámého herce místo zavedené celebrity. Konkrétně má políčeno na Marka Whalberga, ale netem svištějí i další jména: Thomas Jane, Kurt Russell nebo Eric Bana. Otázkou je, v jakých konturách se nakonec Sam Fischer vybarví, jelikož Paramount si film představuje jako kombinaci herního plížení s dynamickým, poněkud pozměněným charakterem. (Shadwell)

(více)

Diskuze

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Na druhou stranu, když se chce tak se chce a máme tu nové Call of Duty: Modern Warfare a to je opravdu kvalita ve všech směrech. Ostudu a hanbu na moji hlavu, jenž byla k tomu skeptická a podezíravá, pletla a za to sem rád.

cztrollolcz

cztrollolcz (hodnocení, recenze)

Další videoherní film? Abych řekl pravdu tak ty co vyšly se mi zatím nelíbily, nebo alespoň si nepamatuju nějaký který se mi líbil....

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Blackhand47

U SP a PP to bude mít asi nějaký důvod, protože to sou zavedené a známé značky, které mají velice solidní základnu fanoušku, kteří i silně volají po těchto hrách. Btw u PP sem viděl to hraní z nějaké verze a přišlo mi naprosto parádní. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Ať si o Wickovi každý myslí co chce, tak se vyhýbá spoustě kliše, které sou napříč všemi akčními filmy a to je něco, tak podstatně důležitého, že tomu lze i leccos odpustit. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

CarnTheNunya

D.Gray-man je výbornej, co si pamatuji, jen to později neni taková legrace, tak jako ze začátku. Huntera sem neviděl, je to moc dlouhý, abych to někde sháněl a já na ty dlouhý seriály moc nejsem. 

na příspěvěk reagoval CarnTheNunya

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Ouwen

Když sem zpětně koukl na prvního Hitmana, tak musím uznat že je to velice dobrý film, jen se je třeba uvědomit, že tvůrci tu předlohu -hru, pojali po svém a je to jejich úhel pohledu. Navíc, každý občas v Hitmanovi nějakou tu misi, projel na Ramba. Druhý film o Hitmanovi, je špatný. 

 

 

 

Co se týče Prison Break, už je to dlouho a přesně si nevzpomínám, jak moc se tam jel ten stealth přístup a jak moc ne. 

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

ve spoustě věcí máš pravdu, ale vzhledem k tomu jak dopadl hitman, oba filmy mimochodem, a kdo je tu producent apod. tak prostě obavy mám. Myslím si, že první série prison break ukázala navíc, že jde natočit špičkovou stealth akci, jak přesně popisuji a bylo to furt dynamické.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Ouwen

Hele jen protože to bude animované, to neznamená že tam nebude to si napsal a co máš rád. Animované věci, mají jednu nespornou výhodu a to že si tvůrci v nich mohou dovolit, to co v hraných filmech/seriálech ne. A co se týče toho co tam nechceš, na to má vliv režisér, ale pak i ten/ti co bude dělat tu animaci a jak to podají. A byť JW nemáš rád, těm filmům, nelze upřít hned několik věcí a to třeba to, že akce je čistě jenom o akci a né o něčem vedlejším, jako třeba rozbitá hrací skřínka. A pak to že tam nejsou zbytečné monology jak  dotyčný hrdina našel cestu, sílu a podobné kecy.

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Tak prej animovaná série a scénárista Johna Wicka, no to snad ne...

chci vidět, jak Fisher páčí zámky, hackuje, pohybuje se ve stínech, skrz šachty, různé potrubí, římsy apod. a pistol maximálně využít v případě odstranění světel a třeba minimální, úsporné souboje na tři chvaty.

 

hlavně né prosím headshoty a baletní souboje co trvaj pět minut.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Yoshitsune

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Blackhand47

všude na netu se píše, že se na roli připravuje. nikde jsem neviděl, že by si to rozmyslel a doufám, že nerozmyslí. ale taky doufám, že akce bude čerpat z blacklistu a né conviction, máme už několik bournů, chce to stealth a karambit.

kazatelSVK

kazatelSVK (hodnocení, recenze)

Podľa mňa by bol Tom Hardy ideálnym Fisherom.Niekde som minule čítal,že je na túto postavu príliš mohutný a neobratný.Človek čo to písal asi nepozná pojem diéta a profesionálny hollywoodsky tréner.Keď sa k tomu pridajú tréningy bojových systémov,ktoré Sam Fisher v hre ovláda(teda najmä krav maga a FMA,strelecký výcvik k tomu)tak môže ísť naozaj o top snímku podľa počítačovej hry. Náhľad Hardyho ako Sama Fishera už na nete je: http://i61.tinypic.com/5xlhjc.jpg

na příspěvěk reagoval Blackhand47

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Jinak nikdy nějak nepochopim hejty na Blacklist. Ze všech dílů mě baví nejvíce. Varibialita misí snad nekonečná..

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

o vek rozhodne ide, uz 70 rocny "superakcny filmovy hrdina" patri na psychiatriu 

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

MartinS96

Vidíš, ale tohle asiati praktikují naprosto běžně. Bin Won 6 let nikde nehrál, za tři měsíce se naučil profesionálně pracovat s nožem a ovládat escrimu, jen pro film Ajeossi. Gon-jung (nebo jak se jmenuje), se 4 měsíce připravoval na roli zabijáka ve filmu no tears for the dead. a působil jako mrzačící mašina. Jinak akční scény s prvním wickovi jsou prostě umělé, taneční a moc taktiky jsem si neužil, přesto se mi ten film líbil. Nevim jak na tom je dvojka. A ani nejde o věk. Donnie Yen má už myslim taky to nejlepší za sebou, přesto si to v bojovejch filmech pořád dává na mistra. Na druhou stranu, se to cenit i dá ten wick, pač je to trošku protipól o proti ostatním áčkovým akcím z ameriky, ale furt je to nedotažené

MartinS96

MartinS96 (hodnocení, recenze)

Ouwen

OK s tim, že nemá konkurenci jsem to asi přehnal, ale mě se Wick prostě líbil, oba díly i když to s realitou nemá moc společnýho. Například nejvíc se mi líbí asi scéna z parkoviště v prvním díle, kde jich tolik nezabije, ale vypadá to dobře. Taky víc oceňuju, když je přestřelka reálná s krytím a měněním zásobníků (díky za tip s Hříšníci a svatí). Tvůj názor respektuju a jasně že by mu Strong i Statham nandali, když Johnny je o 10 let mladší a Statham natočíl za poslední dekádu víc akčích filmů než kdokoli a je namakanej jak svině, ale ty filmy se Wickovi nevyrovnaj. U Reevse docela oceňuju, že na tu roli makal půl roku, několik dní v tejdnu celodenně a kaskadéry používal opravdu minimálně, max. jednou, dvakrát za film. Jeho pracovitost oceňuje i tenhle citát. "I've been doing this for a long time and Keanu is one of the hardest-working guys I've ever worked with," says stunt coordinator J.J. Perry. Před Wickem mě Keanu taky moc nezajímal, viděl jsem ho snad jen v Nebezpečný rychlosti a v Matrixu, ale tohle je jeho životní role.

na příspěvěk reagoval Ouwen, Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

MartinS96

LOL co prosím? Reeves  nemá konkurenci v boji? Uwais by ho smetl, ruhian taky :D :D co to píšeš. Polovinu za něj odvedou i kaskadéři. Nepopírám jeho skills. A já už vůbec nechápu ten hype okolo Wicka. Je tuna lepších akčních filmů z ameriky, ať už co se týče přestřelek, nebo fightama. Viděl jsi hříšnici a svatí? neviděl, jasně že ne. Žádnej film nemá tak naturalistické přestřelky, kde se týpci fakt kryjou, taktizujou, mění zásobníky a když dojde munice, přijde na řadu pistol. Johnny Strong by Reevese smetl jak pán. Strong si prošel pěti bojovými styly, s nožem se ohánět umí a zbraň drží profesionálně. Tak nedělej z wicka a vůbec z reevese nějakýho boha, když spousta béčkařů je na tom líp. Reevese mám fakt rád, má dobrou osobnost, baví mě, kde se objeví, ale wick je jenom průměr. Umělá akce..

Hardy si podobnou roli nezahrál. Není to ani bitkař a viděl jsi jak se vypracoval pro roli MMA fightera? navíc má konexe u kámošů z armády, věnuje se tomu. Není to žádné párátko.

Třeba Statham by byl dobrej sam fisher. Taky by z Reevese udělal řešeto. Já prostě nevim, co každej z wicka blázní. Asiati produkují běžně daleko lepší akční scény. Reeves se to učil jen pro film ;-) a myslim si, že nebejt wicka, tak z toho herce nejseš tak unešenej. Dobrej výkon podal už v nebezpečné rychlosti.

na příspěvěk reagoval MartinS96, Martin741

MartinS96

MartinS96 (hodnocení, recenze)

Ouwen

Za prvý nevim co máte všichni s tim Hardym, každej by ho chtěl do kdejaký role (např. novej bond). OK Keanu možná neni top herec co se mimiky týče, ale se zbraněma a v boji na blízko si myslim že nemá konkurenci. Hardyho nemám moc nakoukanýho, hrál vůbec už nějakou podobnou roli?

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

MartinS96

Reeves by se na Fishera absolutně nehodil. Nemá takové charisma, aby utáhl film a s googlama na palici si ho neumim představit. Tom Hardy je naprosto ideální volba, odevzdá 100%

na příspěvěk reagoval MartinS96

MartinS96

MartinS96 (hodnocení, recenze)

Jestli to někdy vznikne měl by hlavní roli obsadit Keanu Reeves pod taktovkou Chada Stahelskiho. Mohla by tak vzniknout stealthovejší verze Johna Wicka.

na příspěvěk reagoval Ouwen

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Ouwen

Rkové filmy s umělou krví, masky a takovéhle věci mám rád, to netvrdím, ale jen protože film má R ještě neznamená úspěch, nebo i kdyby měl úspěch tak zrova mně nemusí sednout a radši dám akční film kde je pg 13, ale všechno tam bude v pořádku 

 (hodnocení, recenze)

Ouwen

Vidím, že oba máme o tom filmu úplně jiné představy :) Jsem zvědavý jak to nakonec dopadne... netěším se na to, ale zvědavý jsem!

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Když hraju Chaos Theory, nebo Blacklist, tak skoro pořád likviduji protivníky zabitím. V chaos theory je nůž, v blacklistu karambit. Byla by hamba toho nevyužívat. A přijde mi to dostatečně brutální a dynamické. Nechci masakry, chci okamžité eliminace, ale aby se to odehrávalo po tmě, aby to bylo napínavé a aby si to zachovalo takové základní kameny, kterými disponuje hra. Taky chci, aby SP byl špičkovej thriller, kde by bylo pár výborných akčních scén. ale tu akci si představuju malou, minimalistickou, zabíjení s pistolí a tlumičem na jistotu, souboje na pár chvatů. Něco třeba jak obsahoval Pád Bílého Domu s butlerem. čekat na vhodnej moment, zabíjet nepřítele aniž by to čekal a tak podobně.

Související novinky

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

05.06.2016

Herní firma Ubisoft si po vzoru Marvelu založila vlastní filmovou pobočku, v níž hodlá převádět svoje největší značky do celovečerní podoby. Rozjezdem bude letošní Assassin's Creed, jemuž se upsal… (více)

Arya v The Last of Us?

Arya v The Last of Us?

26.07.2014

Hollywood se stále pokouší dát herním adaptacím stejný tah, jaký momentálně mají comicsové filmy. V nejbližších letech proto do kin zamíří Uncharted, Warcraft, Splinter Cell, Deus Ex nebo Assassin's… (více)

Assassin’s Creed má režiséra?

Assassin’s Creed má režiséra?

02.05.2014

V Ubisoftu momentálně chystají filmové verze Watch Dogs, Ghost Reconu nebo Splinter Cellu, ve kterém si pod dohledem Douga Limana (Agent bez minulosti, Mr. & Mrs. Smith) zahraje Tom Hardy (Temný… (více)

Filmový Splinter Cell má režiséra

Filmový Splinter Cell má režiséra

21.03.2014

Videoherní adaptace zatím mnoho úspěchů neslavily, rozhodně se ale nevzdávají. V budoucnu nás čekají filmové verze Uncharted, The Last of Us, Warcraftu, Assassin's Creedu nebo Deus Ex, velmi výrazně… (více)

Reklama

Reklama