Reklama

Reklama

Podivínský policista Max Payne (Mark Wahlberg) se snaží v touze po pomstě vypátrat člověka, který je zodpovědný za brutální vraždu jeho rodiny. Tajemství se však ještě prohlubuje a Max se musí utkat s nepřáteli, kteří nepocházejí z tohoto světa… a čelit takové zradě, jež ho zavede až na samotnou hranu příčetnosti. (Magic Box)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 130)

novoten 

všechny recenze uživatele

Miluju jeho touhu po pomstě, jeho zbraně, jeho spojence i jeho nepřátele a bezmezně miluju každý kousek tohoto zasněženého New Yorku, kde se za každými dveřmi skrývá skupinka vrahů, potřebný painkiller nebo nová sada nábojů. Ale to všechno v adaptaci mizí v dáli a přichází nový Max. Ani tentokrát se nebojí vytáhnout zbraň, ale až jako krajní řešení. A proto mi sice udělá radost B.B., Aesir, Roscoe Street Station nebo Alex, ale ve chvíli, kdy jsem, plný radosti z akce, která konečně dorazila v plné parádě, pochopil, že cesta na střechu je očišťující cestou k závěru, dorazilo neodvratně i zklamání. Nenadávám Mooremu za to, že s akcí přišel pozdě a ani neobviňuji Thorneho z toho, že scénář se vydal úplně jinou cestou. Jenom jsem zklamaný, protože jsem toho ze zbožňované počítačové hry chtěl vidět mnohem více než kulisy. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolelo. Som veľkým fanúšikom hier s Maxom Paynom a radím ich k tým najlepším herným zážitkom vôbec. Film je síce postavený na hlavnej kostre príbehu o pomste, no vyplňuje ho tak veľké množstvo vaty a zbytočnej dejovej komplikovanosti, že som z toho bol značne unavený. Nehovorím o tom, že hra, ktorá bola založená na revolučnej a veľmi častej akcii (ako vo filme Matrix) je vo filme prázdna, nudná a takmer bez akcie. Mark Wahlberg je ako Max príliš toporný, nepresvedčivý a jeho nasranosť a túžbu po pomste som mu neuveril. Pochváliť môžem len vizuál, ale aj ten mohol byť podstatne temnejší a dospelejší. Podivnosti ako - nadrogovany zmagoreny Max (na konci), nejaki temni anjeli (to ako vážne? preboha) a stále nejakí spoločník zachraňujúci prdel hlavnému hrdinovi sú v očiach fanúšika hry neprípustné. Jednoducho sračka, ale filmový potenciál táto téma má, len to treba natočiť ako nekompromisný atmosférický akčný masaker a nie jeho presný opak. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marco Beltrami a Buck Sanders: 1. Max Attacks - Original Score ,2. Investigation ,3. Payneful Piano ,4. Colvin Quivers ,5. Dethlab ,6. Storming The Office ,7. No Respects For You ,8. Lupino Spreads His Wings ,9. Max Returns Home ,10. Factoring Max ,11. Window Payne ,12. Dark Heaven ,13. Vote for Dennis ,14. BB's Maxim ,15. Max Marches On ,16. Heaven To The Max ,17. Topless Fanfare , ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Maxe Paynea sem ve svý době děsně pařil, takže film byl pro mě (nečekaně) jedna z nejočekávanějších řežeb roku. Jenže nakonec pěkně velký hovno, on totiž pan John Moore je trapnej amatér a toho, co psal scénář, asi víc zajímalo, jestli nemá na chatě plnou žumpu, než co píše za kraviny v dialozích a jak kreténskej a prokouknutelnej má příběh, jelikož takový hovna se jen tak nevidí. Ale co, já k uspokojení nepotřebuju promakanej příběh, mě stačí vostrá akce, jenže to tady zase přichází na řadu John Moore, kterej si pravděpodobně jako dítě hrál s kačerem a panenkama a ne se zbraněma, takže opět se tady člověk ničeho světobornýho nedočká, sice závěrečná akcička s brokárnou je slušná, ale potenciál měla asi tak 10x větší a aby toho nebylo málo, tak Mark Wahlberg Max Payne prostě neni a nikdy nebude a v porovnání s tim machrem ve hře je tady téměř trapnej. Kdyby to nebylo podle mý oblíbený hry, tak bych to asi hodnotil trochu mírnějc, ale takhle to fakt nejde, s hrou to totiž nemá skoro nic společnýho a je to fakt špatný ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé: tohle není Max Payne, je to průměrná béčková detektivka, která dostala peníze na scény s Valkýrami co ve hře ani nejsou! Kdybych měl hodnotit podle toho jaký ten film mohl být musel bych dát odpad, ale zkusil jsem být oběktivní a ty dvě si TOHLE celkem zaslouží. Pár solidně natočených scén tu je (dali by se spočítat na prstech jedné ruky) a stylizace, která jde však úplně mimo původní noirovou atmosféru, je docela zajímavá. Wahlberg mi nejenže do role Maxe nesedl, ale celou dobu mi připadal nějak podivně tlustý (no buduiž v potitulkové scéně byl už zase normální) a hrál přinejlepším nevyrovnaně. Tenhle film je prostě jedno velké zklamání a můžu jen doufat, že se za pár let až všichni na tenhle průšvih zapomenou někdo s respektem k původní hře odhodlá k restartu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (30)

  • Vo filme sa objaví nápis Cognitti's Self Storage. Je to odkaz na postavu gangstera Vinnieho Cognittiho z videohernej predlohy. (Jello Biafra)
  • Film je inspirován akční videohrou „Max Payne“ od společnosti Remedy Entertainment, která ji vydala v roce 2001. (Pepy)
  • Píseň z dílny Marilyna Mansona "If I Was Your Vampire", která je na soundtracku, ve filmu neuslyšíte, zato jsou použity čtyři kousky od britské kapely Metsuo, které na soundtracku pro změnu nejsou. (hippyman)

Související novinky

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama